×
سیاسی
شناسه خبر : 143619
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

غلبه تاکتیک بر راهبرد در سند امنیت ملی آلمان

این سند راهبردی نشان می‌دهد که ژرمن‌ها کماکان قصد دارند در قبال مهمترین پرونده‌های امنیتی و سیاسی پیشِ روی برلین، به همان ابهام و دوگانگی راهبردی همیشگی خود ادامه دهند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: آلمان پس از چند ماه بحث و تبادل نظر، برای اولین بار دارای یک راهبرد امنیت ملی شده است.

در این سند، دولت آلمان می‌گوید که چگونه قصد دارد به خطرات خارجی و داخلی واکنش نشان دهد.

طبق ادعای ژرمن‌ها، بزرگترین تهدید برای آینده قابل پیش‌بینی، روسیه است.

گرچه حزب حاکم سوسیال دموکرات به همراه دو حزب سبز و دموکرات آزاد به عنوان شرکای ائتلافی دولت، نمایش تبلیغاتی زیادی بر روی این سند راهبردی داده‌اند، اما سوال اصلی اینجاست که ژرمن‌ها در طراحی و در آینده پیاده‌سازی این سند، با چه معضلات و سوء محاسباتی مواجه بوده یا خواهند شد؟

آیا اصل تدوین این سند راهبردی، می‌تواند متضمن موفقیت راهبردی آلمان در مواجهه با تهدیدات کوتاه مدت و بلندمدت جاری در اروپا و نظام بین‌الملل باشد؟

دولت فدرال سند بیش از ۴۰ صفحه‌ای را ارائه داده که دولت ائتلافی ماه‌ها برای تثبیت آن دست و پنجه نرم کرده بود. «اولاف شولتز» صدراعظم فدرال آلمان در این خصوص گفته است: «بدون امنیت، نه آزادی وجود دارد و نه ثبات و رفاه.»

محوریت مفهومی با عنوان «امنیت یک‌پارچه» در سند راهبرد امنیت ملی آلمان بیش از هر چیز دیگری به چشم می‌خورد و ایده اصلی این سند راهبردی این است که برای اولین بار تمام تهدیدهای داخلی و خارجی برای امنیت آلمان در نظر گرفته شده است.

به عبارت دیگر؛ علاوه بر تهدید نظامی، به حملات سایبری و حملات احتمالی به زیرساخت‌های حیاتی یا تغییرات آب و هوایی نیز توجه شده است.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، «آنگلا مرکل» صدر اعظم وقت آلمان مدعی شد که اساسا امکان تشکیل ارتش واحد اروپایی وجود ندارد و برلین، پاریس، لندن و واشینگتن باید ساختار و منظومه‌ای که برخاسته از جنگ جهانی دوم است (یعنی ساختار ناتو) را در کنار یکدیگر حفظ کنند.

حتی آنگلا مرکل کار را به جایی رساند که به جریانات رقیب خود درخصوص قطع وابستگی امنیتی و نظامی برلین به واشینگتن هشدار داد.

حال مقامات آلمانی به گونه‌ای سند راهبردی خود را ارائه کرده‌اند که گویا به یک «واسطه‌گر» در دو سوی آتلانتیک تبدیل شده‌اند، حال آنکه برلین یکی از اعضای ارشد ناتو است و در نهایت، باید در منازعات اساسی میان گزینه‌هایی مانند «وابستگی مطلق امنیتی به آمریکا» یا «ارتقای توانمندی اروپا جهت تشکیل ارتش واحد» یک گزینه را انتخاب کند.

این سند راهبردی نشان می‌دهد که ژرمن‌ها کماکان قصد دارند در قبال مهمترین پرونده‌های امنیتی و سیاسی پیشِ روی برلین، به همان ابهام و دوگانگی راهبردی همیشگی خود ادامه دهند.

نمونه این موضوع را در جنگ اوکراین می‌توان مشاهده کرد، جایی که مقامات آلمانی ارسال تانک لئوپارد به میدان نبرد را به عنوان اقدامی مترادف با مشارکت نظامی در جنگ صورت می‌دهند و از سوی دیگر، نسبت به عدم امکان عضویت اوکراین در ناتو در آینده‌ای نزدیک تاکید می‌ورزند!

فراتر از آن، آنها از یک سو بر طبل تحریم روسیه و تشدید آن می‌کوبند و از سوی دیگر در مواضع غیر رسمی حتی بعضا نیمه رسمی خود مذاکره و صلح با مسکو و حل برخی منازعات امنیتی-راهبردی اساسی با کاخ کرملین را در آینده‌ای نه چندان دور اجتناب‌ناپذیر می‌دانند.

مقامات آلمانی حتی در قبال نیز تاکید دارند که باید روابط با پکن را به عنوان یک قدرت اقتصادی رو به رشد در جهان به هر ترتیبی حفظ کرد.

در اینجا شاهد تلاقی نگاه محاسباتی-تاکتیکی آلمان و آمریکا در قبال چینی‌ها هستیم که خود را قطعا در بزن‌گاه‌های مهم و نقاط زمانی حساس در آینده نشان خواهد داد.

صراحتا اصلی‌ترین پاشنه آشیل این سند راهبردی، غلبه نگاه تاکتیکی بر نگاه راهبردی در اصل تدوین آن است، جایی که مرزی میان ثوابت و متغیرات در حوزه سیاسی-امنیتی آلمانی‌ها وجود ندارد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اطلاعیه شماره 2 کمیته بررسی علل و عوامل حادثه بندر شهید رجایی/ دو مدیر خاطی بازداشت شدند
از صلح مقتدرانه تا تقلیل‌گرایی رسانه‌ای؛ تأملی بر نقد فواد ایزدی
ترامپِ مدعی ضدجنگ با بودجه جنگی؛ آیا پنتاگون کاخ سفید را بلعیده است؟
رئال مادرید با برد سلتاویگو به استقبال الکاسیکو رفت+ خلاصه بازی و جدول
تغییر فرمانده کل سپاه تکذیب شد
«صددام»؛ طنازی تاریخی با چاشنی نامی پرحاشیه
فرصت طلایی برای دریافت وام بدون تشریفات اداری؛ فقط تا پایان تیرماه
وقتی الاهلی راه استقلال را رفت!
آتش‌سوزی شدید در شهرک صنعتی قم
سهام سایپا به صورت بلوکی واگذار می شود
طوفان در راه است؛ قم، تهران و البرز آماده‌ باش
نمرات منفی پاک می‌شوند؛ فقط کافی‌ست تخلف نکنید! + فیلم
سیلی به رئیس اپوزیسیون ترکیه+ فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (24)«اسفراین»
سهام‌داران عدالت، فریب نخورید!
واقعیت شب پر حادثه البرز چه بود؟
هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست
آغاز فروش فوری وانت محبوب ایرانی‌ها
هشدار طوفان در تهران؛ آماده‌باش برای کاهش دما
داروهای ممنوعه در حج اعلام شد؛هشدار جدی سازمان حج!
قیمت ارزهای خارجی امروز 14 اردیبهشت 1404 +جدول قیمتها
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ پایان عملیات جست‌وجو در حادثه انفجار بندر رجایی
از کنکور سخت‌تر،‌ سهمیه‌هاست!
ویدئویی از سکوی زباله فردیس کرج که دیشب آتش گرفت
انصار الله: حمله به بن گوریون با موشک هایپرسونیک انجام شد +فیلم
سقوط آرام طلا پس از صعود تاریخی؛ اصلاح قیمت کامل شد؟ + عکس
تغییر تاریخ تولد قانونی است؟فقط یک‌بار، با شرایط ویژه
کارگران، قهرمانان بی‌صدای اقتصاد ایران
«قاتل بی‌رحم» اینستاگرامی دستگیر شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 + جدول
جهش میلیونی قیمت خودرو؛ بازار در تب دلار سوخت + جدول قیمتها
نورنما | تصاویر شوکه کننده از درگیری دو راننده خشمگین
طوفان خاک در جنوب؛ کلاس‌های نوبت عصر غیرحضوری شد
بارش‌های نجات‌بخش در حوضه ارومیه؛ امید به احیا زنده شد
چرا هزینه خدمت سربازی باید بیشتر از ازدواج شود؟!
پایان فرار شرور مسلح پس از پنج سال تعقیب
فرودگاه بن‌گوریون زیر آتش؛ موشک یمنی تل‌آویو را لرزاند!
آغاز رسمی توزیع ارز به زائران
آتش‌بازی مسی و سوارز؛ اینتر میامی نیویورک را در هم کوبید! + فیلم
آخرین مهلت استفاده از مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
فردا؛ رمزگشایی از معمای کنکور 1404
مداردیپلماسی |مذاکره با آمریکا؛ نه بن بست،نه پیشروی، فرصتی برای بازنگری
وضعیت آب و هوا امروز 14 اردیبهشت +وضعیت استانها
آیا افزایش حقوق کارگران تورم زا است؟
ضرورت یک ائتلاف همه جانبه منطقه ای
نگاهی به همه بدعهدی‌های آمریکا در مذاکرات
ثبت‌نام ایران‌خودرو برای وکالتی‌ها آغاز شد
سرسختی یا اصلاح؟ کیفیت حفظ خطوط قرمز
کارگران، کارت طلایی می‌گیرند؟
گام جدید صهیونیست‌ها برای تجزیه سوریه
X
آگهی تبلیغاتی