×
فرهنگی
شناسه خبر : 140412
تاریخ انتشار :

غریب و خروج سینمای دفاع مقدس از غربت

در کنار رونق کلی سینما و ژانرهای مختلف آن، سینمای دفاع مقدس هم با حضور یک اثر تازه نفس و با کیفیت دوباره جان گرفت.

سایر رسانه‌ها: سینمای ایران در ماه‌های اخیر در حال پشت سر گذاشتن دوران رکود کروناست، دورانی که همانند دیگر مشاغل و صنوف، سینماها هم تعطیل شدند و تولیدات سینمایی هم بشدت کاهش پیدا کرد و روند اکران‌ها هم با اخلال جدی مواجه شد.

با پایان یافتن محدودیت‌های کرونایی و توجه دولت سیزدهم به ضرورت رونق سینما و استقبال مردم از این هنر صنعت، دوباره گیشه‌های سینماها در حال رونق گرفتن، هستند و یکی از فیلم‌های کمدی در حال اکران هم به فروش بیش از صد میلیاردی دست پیدا کرده که جزو فروش‌های خوب در سال‌های اخیر محسوب می‌شود هر چند از نظر بیننده همچنان برخی از فیلم‌های دهه‌های گذشته از فسیل در جایگاه بالاتری قرار دارند که تا به امروز قریب 3 میلیون نفر را توانسته به سینماها بکشاند.

در کنار رونق کلی سینما و ژانرهای مختلف آن، سینمای دفاع مقدس هم با حضور یک اثر تازه نفس و با کیفیت دوباره جان گرفت. محمدحسین لطیفی در آخرین ساخته خود سراغ مسیح کردستان رفته و زندگی شهید بروجردی را دست مایه یک فیلم سینمایی قرار داده است؛ فیلمی که لطیفی آن را «غریب» نامیده به این منظور که شاید واژه‌ای که بیشترین ظرفیت برای توضیح زیست محمد بورجردی را داشته باشد، همین واژه غریب باشد.

غریب به روایت بخشی از زندگی شهید محمد بروجردی در کردستان و شیوه فرماندهی منحصر به فرد او در اتحاد مردم و رفع شرایط بحران پرداخته‌ است. در سال ۱۳۵۸ با آغاز ناآرامی‌ها در کردستان به دست احزاب کومله و دموکرات، محمد بروجردی از طرف امام (ره) مأموریت می‌یابد تا به‌عنوان فرمانده سپاه کردستان وضعیت را به حالت عادی بازگرداند. این فیلم در چهل و یکمین دوره از جشنواره فیلم فجر در بخش‌های مختلف: طراحی صحنه، چهره‌پردازی، جلوه‌های ویژه میدانی موفق به دریافت سیمرغ شد. همچنین سیمرغ بهترین نقش اول زن جشنواره نیز به بازیگر این فیلم اختصاص یافت.

جایزه ویژه هیئت‌داوران در بخش مقاومت بین‌الملل و بهترین فیلم از نگاه ملی نیز به غریب تعلق گرفت. غریب در هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت نیز به عنوان بهترین فیلم، انتخاب شد.

در این فیلم بابک حمیدیان، پردیس پورعابدینی، رحیم نوروزی، حسام محمودی، مهران احمدی، فرهاد قائمیان و هژیرسام احمدی به هنرمندی پرداخته‌اند. انصافا حمیدیان در این نقش درخشان ظاهر شده و بیننده با او همزاد  پنداری می‌کند و کار تصنعی در نیامده است.

غریب فیلمی خوش ساخت، با ریتمی مناسب و بازی خوب بازیگران است که در کنار نقش آفرینی خوب حمیدیان بازیگران محلی هم از پس ایفای نقش خود بر آمدند و این ترکیب یک هارمونی خوب را شکل داده است.

این عوامل در کنار شخصیت و اهمیت شهید بروجردی باعث شده غریب جه در اکران جشنواره‌ای خود و چه در گیشه موفقیت قابل توجهی را به دست آورد و با استقبال مخاطب مواجه شود. همین استقبال باعث شده که غریب بعد از اکران در سینماها، اکران آنلاین خود را شروع کند. غریب در سینماها حدود 10 میلیارد تومان فروش داشت که مبلغ قابل توجهی برای یک فیلم دفاع مقدسی است.

فیلم سینمایی غریب از چهارشنبه بیستم اردیبهشت‌ماه آغاز شده که بر اساس اعلام پلتفرم عرضه کننده رکورد تماشای برخط را شکست.

این اثر سینمایی در اکران آنلاین فیلم‌های غیر کمدی، رکورد فروش و تماشای برخط را به خود اختصاص داد و توانست در ۲۴ ساعت نخست پخش، نزدیک به یک میلیارد و سیصد میلیون تومان فروش داشته باشد.

اکران آنلاین از ابتکارات حوزه سینما در دوران کرونا است که توانست تا حدی نجات‌دهنده سینمای ایران در دوران کرونا باشد و حالا تبدیل به یک رویه ثابت شده که ابتکار خوبی هم است و می تواند یار کمکی سینما برای کمک به اقتصاد هنرمندان و سینما باشد.

استقبال از فیلم غریب نشان داد که جامعه تشنه آشنایی با قهرمانان و شهدای خود است. چه خوب است که نهادهای فرهنگی کشور با بازاندیشی در ساختارهای خودو و صرفه جویی در هزینه های جاری و سازمانی، مبالغ بیشتری را برای تهیه این نوع فیلم ها و معرفی شهدا به نسل جدید اختصاص دهند. بدون تردید آشنایی امروز نسل جدید و جامعه با شهید محمد بروجردی زمین تا آسمان متفاوت از قبل ساخت فیلم غریب است. این امر اهمیت هنر و سینما را به رخ می کشد.


هنرآنلاین
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اخذ گواهی دانش‌بنیان برای سه پروژه فناورانه همراه اول
زائران اربعین تا چه زمانی باید ارز مازاد خود را بازگردانند؟
اقتصادنگار | تورم تیرماه، شلیک به سفره‌ی مردم
رأی پرونده قتل الهه حسین‌نژاد صادر شد/ 20 روز مهلت فرجام خواهی
امکان واریز و برداشت پول برای گردشگران خارجی فراهم شد
افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران غیرقابل قبول است
طبیعی اما مرگ‌آور؛ افسانه سیگارهای دست‌ساز زیر ذره‌بین علم
لایحه پهپادهای غیرنظامی زیر ذره‌بین شورای نگهبان
افزایش احتمال تغییرات قریب‌الوقوع در برخی نهادهای عالی امنیتی
رییس جمهور شکایتی از کاریکاتوریست ندارد
آمادگی 3200 موکب ایرانی برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین + فیلم
پزشکیان: تعطیل کردن کشور برای حل بحران کم‌آبی پاک کردن صورت مسئله است
پورجمشیدیان: به اتباع غیرمجاز خدمات اربعین ارائه نمی‌شود
صرفه‌جویی 67 درصدی مصرف برق در حرم امام رضا(ع) +تصاویر
سهام عدالت در آستانه بازگشت به بورس قرار گرفت
رشد اقتصادی ایران در پیش‌بینی جدید IMF دو برابر شد
عذرخواهی هادی ساعی بابت بی‌احترامی به استاد پیرهادی
سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، انجامش می‌دهیم
پایان «دیوانه کویر»؛ انهدام باند مسلح در عملیات مشترک پلیس
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
ترامپ: فشار بر اسرائیل یعنی پاداش دادن به حماس + فیلم
دین و دانش؛ نیازمند روش های نو
محدودیت ارز اربعین برطرف شد
تعداد افرادی که در سامانه سماح ثبت‌نام کردند از یک میلیون و 400 هزار نفر گذشت +لینک‌سایت
خطر حلقه‌های ضعیف زنجیر
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404
ماجرای سیلی پدر مبینا نعمت‌زاده به پیشکسوت تکواندو و جنجال در فدراسیون
گزارش CNN از کاهش ذخایر رهگیرهای تاد آمریکا پس از جنگ 12 روزه +فیلم
لوئیز دیاز ستاره کلمبیایی لیورپول به بایرن مونیخ پیوست
صدور سند رسمی برای تخت‌جمشید، باغ ارم و دریاچه پریشان
اسرائیل بزرگ‌ترین دولت-ملت فاشیستی دوران ماست
داوطلبان علوم ورزشی دانشگاه‌ها بخوانند؛ جزئیات آزمون عملی در کنکور 1404
جُرم این است...؛ چرا تندروها ناگهان سراغ وزیر فرهنگ رفتند؟
قیمت بسته‌های اینترنت ایرانسل 50 درصد زیاد شد!
از رنجی که می‌بریم
قیمت جدید نان تافتون، بربری و لواش اعلام شد
قصاص، فرجام جنایت کودک‌کشی
صف‌های طولانی و سامانه‌های غیرفعال؛ مشکل کارت بانکی بازنشستگان
زلزله 8.8 ریشتری روسیه به 5 کشور هشدار سونامی داد! +عکس و فیلم
لیست کانال‌های مجاز فروش بلیت اربعین منتشر شد
بازنشستگان کشوری می‌توانند فیش حقوقی تیرماه خود را دریافت کنند
نوراینفو | چگونه به عادت بدِ غذایی کودکانمان «نه» بگوییم
فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد
بارش‌ها در ایران 40 درصد کاهش داشته است
تعطیلی‌ها به مذاق دولت خوش نیامد!
جزئیات آزمون استخدامی آموزش و پرورش آخر هفته
بلومبرگ: تعرفه‌های ترامپ 2 تریلیون دلار به اقتصاد جهان ضرر می‌رساند
آینده‌ شغلی در تله هوش مصنوعی: فرصت یا تهدید؟
X
آگهی تبلیغاتی