×
سیاسی
شناسه خبر : 139635
تاریخ انتشار :

کشورهای عربی با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب موافقت کردند

وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب، طی یک جلسه مشورتی که پشت در‌های بسته برگزار شد، بر بازگشت مشروط سوریه به اتحادیه عرب پس از غیبتی که حدود 12 سال به طول انجامید، توافق کردند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: شبکه سعودی «العربیه» امروز(یکشنبه) اعلام کرد: وزرای خارجه کشورهای عربی در نشست فوق العاده خود که امروز در قاهره برگزار شد، با بازگشت مشروط سوریه به اتحادیه عرب موافقت کردند.

این شبکه خبری اضافه کرد: پس از مدت‌ها غیبت، سوریه در نشست فوق العاده شورای اتحادیه عرب که امروز  یکشنبه در سطح وزرای خارجه در قاهره برگزار شد، به آغوش این اتحادیه بازگشت. 

خبرنگار العربیه گزارش داد که وزرای خارجه عضو اتحادیه عرب ،طی یک جلسه مشورتی که پشت در‌های بسته برگزار شد، بر بازگشت مشروط سوریه به اتحادیه عرب پس از غیبتی که حدود ۱۲ سال به طول انجامید، توافق کردند. 

او همچنین تصریح کرد که در پیش نویس این تصمیم که متعاقباً بصورت رسمی منتشر خواهد شد، آمده است که از امروز ۷ ماه می (۱۷ اردیبهشت)، شرکت هیئت‌های سوری در جلسات این اتحادیه از سر گرفته می‌شود.

پیشتر، «جمال رشدی» سخنگوی اتحادیه عرب گفته بود: وزرای خارجه این اتحادیه درباره لغو تعلیق عضویت دمشق تصمیم گیری خواهند کرد. 

او همچنین گفته بود که در این نشست، نتایج نشست‌های وزیران خارجه کشور‌های عربی که در عربستان و اردن برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب برگزار شد و دعوت از دمشق برای نشست بعدی سران اتحادیه عرب در ریاض مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. 

وزرای خارجه اردن، عربستان، عراق، مصر و سوریه هفته گذشته نشستی مشورتی برگزار کردند تا راه‌های بازگشت آوارگان سوری از کشور‌های همسایه و توسعه سیطره دولت سوریه بر تمام سرزمین‌های خود و حل و فصل مساله قاچاق مواد مخدر را بررسی کنند. 

این نشست پس از نشست دیگری که وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس در اواسط آوریل گذشته برای بحث در مورد بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در عربستان برگزار کردند و در آن وزرای خارجه مصر، عراق و اردن نیز شرکت داشتند، برگزار شد. 

اتحادیه عرب در نوامبر ۲۰۱۱ عضویت دمشق را به حالت تعلیق درآورده و تحریم‌های سیاسی و اقتصادی علیه آن وضع کرده بود.

از اسفند ماه سال ۱۳۸۹ که بحران سوریه آغاز شد و گروه‌های تروریستی – تکفیری پا به عرصه جنگ سوریه گذاشتند، مردم سوریه روز خوشی را شاهد نبوده‌اند و همواره در نگرانی به سر برده‌اند.

هرچند ارتش این کشور به کمک رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی توانستند بسیاری از گروه‌های تروریستی همچون داعش را شکست دهند، ولی حضور تروریست‌های مورد حمایت آمریکا در شرق و شمال شرق سوریه از سال ۱۳۹۶ امکان برقراری امنیت در سراسر خاک این کشور برای سوری‌ها را فراهم نکرده و اقدامات بی‌شمار تروریست‌های آمریکایی و مزدوران تحت امرشان همچنان کام مردم سوریه را تلخ می کند.

در پی وقوع زلزله مهیب هفت و هشت دهم ریشتری ۱۷ بهمن ماه شمال غرب سوریه (و جنوب ترکیه) که خسارت‌های زیادی به بار آورد، باب کمک‌های برخی کشور‌های جهان به سوریه باز شده است.

از این تاریخ چند هیئت سیاسی، پارلمانی به دمشق سفر کرده‌اند و راه بازگشت دمشق به اتحادیه عرب هموار شده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
اردیبهشت‌ماه/آمریکا و اروپا بازندگان بزرگ بازگشت سوریه به اتحادیه عرب
شنبه 1402/12/26 ساعت 16:24
نور ویدئو؛
اردیبهشت‌ماه/آمریکا و اروپا بازندگان بزرگ بازگشت سوریه به اتحادیه عرب
مبتنی بر بسیاری از شاخصه‌ها، چنانچه راهبردنویسان غربی نیز نسبت به آن اذعان دارند، نفوذ و حضور آمریکا در ‌غرب ‌آسیا در حال کاهش است؛ عربستان در حال برقراری صلح با ایران است و نزدیک‌ترین شرکای عربی آمریکا در حال برگرداندن سوریه به دامن جهان عرب هستند.
سوریه مستحق بازگشت به اتحادیه عرب نیست!
یکشنبه 1402/02/17 ساعت 22:43
واکنش آمریکا به تصمیم اتحادیه عرب؛
سوریه مستحق بازگشت به اتحادیه عرب نیست!
دولت آمریکا در نخستین واکنش به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب اظهار کرد که «به اعتقاد واشنگتن، سوریه در این مرحله مستحق بازگشت به اتحادیه عرب نیست.»
سوریه به عنوان مؤسس اتحادیه عرب همواره بر تقویت همکاری‌های عربی تأکید دارد
یکشنبه 1402/02/17 ساعت 18:32
واکنش دمشق به تصمیم شورای اتحادیه عرب؛
سوریه به عنوان مؤسس اتحادیه عرب همواره بر تقویت همکاری‌های عربی تأکید دارد
وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: سوریه که عضو مؤسس اتحادیه عرب است، بر موضع مداوم خود جهت لزوم تقویت همکاری عربی مشترک تأکید دارد.
فردا درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تصمیم گرفته می‌شود
شنبه 1402/02/16 ساعت 19:17
فردا درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تصمیم گرفته می‌شود
سخنگوی اتحادیه عرب اعلام کرد که وزیران خارجه کشورهای عربی در جریان نشست فوق‌العاده خود در روز یکشنبه در قاهره درباره بازگشت سوریه به این اتحادیه تصمیم‌گیری خواهند کرد.
آیا دمشق به اتحادیه عرب باز می‌گردد؟
جمعه 1400/11/15 ساعت 13:28
آیا دمشق به اتحادیه عرب باز می‌گردد؟
برخی منابع با اشاره به تحرکات ابوظبی برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب از نقشی پرده برداشتند که دبیرکل اتحادیه عرب در این زمینه ایفا می‌کند.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
جنگ ستاره‌ها در فینال آسیا؛تاریخ آسیا در دستان عربستان یا ژاپن؟
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتا
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان‌باختگان و خسارت 400 خودرو پرداخت شد
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
نورنما | برخورد قاطع پلیس با راننده تبریزی که در فضای مجازی ترند شد
تخلف کالابرگی با طعم پنیر پیتزا! +فیلم
واژگونی جرثقیل 40 تنی نفس‌ها را درسینه حبس کرد!
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 /بی ثباتی در قیمت‌ها
بانک رفاه کارگران اعلام کرد؛ جزییات ارائه کارت‌های رفاهی تا 300 میلیون تومان به کارگران
اصلاحات بزرگ در نظام آموزش؛ آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی در راه است
آموزش و پرورش نیرو می‌گیرد؛ ثبت‌نام آزمون استخدامی بزودی!
حماسه سازی دختر پولادین ایرانی در آوردگاه پرو
ویدیو تکان دهنده جدید از شدت انفجار در بندر شهید رجایی
جزییات ارائه تسهیلات برای اخذ معاینه‌فنی موتورسیکلت‌
ساحلی بازان ایران امروز برای شکار پاراگوئه به میدان می‌روند
افشای جزییات زندگی بیل گیتس میلیاردر آمریکایی از سوی دخترش
جزئیات پر دردسر/مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟
صندوق بازنشستگی از ارائه تسهیلات رفاهی جدید به بازنشستگان خبر داد
تغییر ساعت کاری ادارات قطعی شد+ فیلم
آرزوی. ترامپ برای پاپ شدن محقق شد!
آتش در میانه جنگ و جشن
فرصت دوباره ایران‌خودرو برای وکالتی‌ها؛ پیش‌فروش با تحویل پاییز 1404+جزییات و لینک ثبت نام
X
آگهی تبلیغاتی