×
سیاسی
شناسه خبر : 139047
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/02/04 ساعت 17:11

نورنیوز بررسی کرد؛

راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین

توجه به چالش‌های بسیار پیچیده داخلی که دولت انگلیس با آن دست و پنجه نرم می‌کند، گزاره‌های قابل ملاحظه‌ای را از راز اصرار دولتمردان این کشور برای طولانی‌سازی جنگ اوکراین به‌دست می‌دهد.

نورنیوز – گروه بین‌الملل: طی هفته‌های اخیر تحرکاتی از سوی برخی کشورها از جمله طرح ۱۲ ماده‌ای چین و ابتکار عمل برزیل برای دستیابی به راهکارهای سیاسی و پایان دادن به بحران اوکراین، ارائه شده اما سفر دبیر کل ناتو به کیف و اظهارات مقامات غربی در خصوص ضرورت شتاب بخشیدن به روند ارسال تسلیحات به اوکراین نتیجه این میانجی‌گری‌ها را در ابهام فرو برده است.

در این میان مواضع مقامات انگلیسی و تأکید بر طولانی بودن جنگ اوکراین جای تأمل ویژه‌ای دارد.

«بن والاس»، وزیر دفاع انگلیس اخیراً پیش‌بینی کرد، جنگ اوکراین با روسیه بعید است که در سال جاری میلادی به پایان برسد. اکنون این سوال مطرح است که چرا این سخنان جنگ افروزانه مطرح می‌شود و لندن چه اهدافی را در ورای آن دنبال می‌کند؟ کارنامه رفتار دولت انگلیس در موارد مشابه نشان می‌دهد که این کشور همواره متحد آمریکا در ناامنی‌های جهانی بوده و وجود فضای بحرانی را زمینه ساز حذف رقبا می‌داند. در این میان بررسی تحولات داخلی انگلیس نیز پرده از حقایقی دیگر بر می دارد که در رمز گشایی از رویکردهای انگلیس در قبال بحران اوکراین بسیار تعیین کننده است. 

در حوزه سیاسی در اواسط اردیبهشت، چارلز رسماً تاج‌گذاری می‌کند که به رغم تقلای قابل ملاحظه رسانه‌های وابسته به خاندان سلطنتی، واکنش جامعه انگلیس به این تاج گذاری منفی بوده و بسیاری از مردم این کشور به‌ویژه قشر جوان بر ضرورت پایان یافتن نظام پادشاهی در کشورشان تأکید دارند.  

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که بیشتر اعضای دومین حزب سیاسی انگلیس (کارگر) هم مخالف نظام سلطنتی در این کشور هستند. تحقیقات موسسه نظرسنجی «یوگاو» حاکیست که فقط ۱۵ درصد اعضای این حزب به تاریخ انگلیس افتخارمی‌کنند. بر همین اساس نزدیک به ۷۰ درصد مردم انگلیس نیز خواستار پایان حاکمیت نظام پادشاهی در کشورشان هستند.  

البته بحران سیاسی حاکم بر انگلیس به همین جا ختم نمی‌‍شود. اکنون «ریشی سوناک»، نخست وزیر این کشور با پرونده‌های فساد و اعتراض‌های شدید به سیاست‌های جاه طلبانه‌اش روبه‌رو است. تشدید تضادهای سیاسی در درون هیئت حکمه انگلیس اخیراً موجب استعفای اجباری «دومینیک راب»، معاون نخست وزیراین کشور شد.

بعد دیگر وضعیت بحرانی در انگلیس را در حوزه اقتصادی می توان مشاهده کرد. علی رغم وعده‌های سوناک مبنی بر مقابله با بحران اقتصادی، همچنان تورم در این کشور رکورد دو رقمی را می‌زند و مردم در تهیه مواد غذایی و پرداخت هزینه های سرسام آور انرژی با مشکلات بسیاری مواجه هستند. این وضعیت اقتصادی،موجب تداوم اعتصاب‌ها و اعترا‌ض‌های شدید خیابانی و افزایش فشارهای اجتماعی به دولت شده است. 

ابعاد دیگری از بحران داخلی در انگلیس، در مشکلات جدی مربوط به ارائه خدمات بهداشت و درمان دیده می‌شود. طبق تازه‌ترین آمار منتشر شده در این کشور، ماهیانه پنج میلیون بیمار برای ویزیت پزشک عمومی بیش از دو هفته انتظار می‌کشند. وس استیرینگ وزیر بهداشت کابینه در سایه (کارگر) گفت: بیماران پس از ۱۳ سال خلف وعده‌های حزب حاکم محافظه‌کار، ویزیت پزشک عمومی را غیرممکن می‌دانند.

به وضعیت بحرانی دولتمردان انگلیس باید تبعیض و نابرابری و رفتارهای نژادپرستانه سیستماتیک را نیز افزود.  کمیته زنان و برابری پارلمان انگلیس در گزارشی با اعلام اینکه خطر مرگ زنان باردار سیاه پوست در این کشور چهار برابر زنان سفیدپوست است، نسبت به دستکم گرفتن تبعیض نژادی از سوی دولت ابراز نگرانی کرد.

همزمان شبکه خبری راشاتودی از آمار تکان دهنده میزان تجاوزهای جنسی در بیمارستان‌های انگلیس خبر داد و نوشت: از سال ۲۰۱۹ تاکنون بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ مورد تعرض و تجاوز جنسی که شامل حتی کودکان زیر ۱۳ سال هم می‌شود، در بیمارستان های انگلیس و ولز صورت گرفته است

علاوه بر موارد ذکر شده، وضعیت بحرانی پناه‌جویان در انگلیس نیز به چالشی جدی برای دولت این کشور تبدیل شده است. همزمان با افشای رسوایی همکاری هتل‌های نگهداری پناهجویان با باندهای قاچاق انسان به‌ویژه کودکان موضوع اسکان پناه‌جویان در پایگاه‌های نظامی و یا انتقال انان به رواندا  نیز به عنوان مصادیق از رفتارهای سوء علیه بشریت به فهرست بلند مشکلات لندن  افزوده شده است.  وضعیت نیروهای مسلح انگلیس نیز تحت تأثیر بحران اقتصادی در این کشور  در شرایط مناسبی قرار ندارد.کمیته محاسبات عمومی انگلیس اخیرا با انتشار گزارشی درباره وضعیت شکننده ارتش و ناتوانی در اجرای تعهدات نظامی این کشور در قالب پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد.

این گزارش نسبت به چشم‌انداز تدارکات نظامی انگلیس ابراز تردید کرده و سیستم نظارت بر تجهیزات دفاعی این کشور را شکست خورده توصیف کرده است.  توجه به چالش‌های بسیار پیچیده داخلی که دولت انگلیس با آن دست و پنجه نرم می‌کند، گزاره‌های قابل ملاحظه‌ای را از  راز اصرار دولتمردان این کشور برای طولانی سازی جنگ اوکراین به‌دست می‌دهد. در شرایط کنونی، تداوم بحران در اوکراین و تظاهر لندن به نقش آفرینی در دفاع از این کشور به عنوان تعهدی اخلاقی، نظامی و امنیتی و ایفای نقش بازیگری فعال در این عرصه ضمن آن که پشتوانه حمایت آمریکا را به‌دنبال خواهد داشت بهانه بسیار مناسبی برای توجیه ناکارآمدی‌ها در داخل به حساب می‌آید .با این وصف، تحلیل رفتار دولتمردان انگلیس در قبال بحران اوکراین که البته پیگیری آن، هزینه‌های سنگین مالی و انسانی را متوجه کی‌یف می‌سازد، خیلی سخت نخواهد بود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین
سه‌شنبه 1402/02/05 ساعت 18:21
نور ویدئو؛
راز اصرار انگلیس برای طولانی شدن جنگ اوکراین
توجه به چالش‌های بسیار پیچیده داخلی که دولت انگلیس با آن دست و پنجه نرم می‌کند، گزاره‌های قابل ملاحظه‌ای را از راز اصرار دولتمردان این کشور برای طولانی‌سازی جنگ اوکراین به‌دست می‌دهد.
تجمع ضدایرانی در لندن؛ باز هم «کار، کار انگلیس است»
سه‌شنبه 1402/02/05 ساعت 16:13
تجمع ضدایرانی در لندن؛ باز هم «کار، کار انگلیس است»
دولت انگلیس مجوز برگزاری تجمعی ضد ایرانی را در لندن برای روز جمعه 29 آوریل صادر کرده است؛ رویدادی که به وضوح با هدف تحریک اعتراضات در داخل ایران است.
مواضع چندگانه اروپا در قبال چین و گیجی کاخ سفید!
یکشنبه 1402/02/03 ساعت 17:44
نورنیوز بررسی کرد؛
مواضع چندگانه اروپا در قبال چین و گیجی کاخ سفید!
بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد؛ تایوان اهمیت زیادی از نظر اقتصادی و راهبردی برای اروپا دارد، سخنانی که با واکنش مقامات تایوانی مواجه شد. آنها می‌گویند پکن در تدارک یک حمله و تصرف کامل جزیره تایوان است.
اوج‌گیری اختلافات در گروه هفت درباره شیوه تقابل با شرق
چهارشنبه 1402/01/30 ساعت 13:56
نورنیوز بررسی کرد؛
اوج‌گیری اختلافات در گروه هفت درباره شیوه تقابل با شرق
این بار نیز به نظر می رسد جنبه تبلیغاتی نشست گروه هفت بر جنبه راهبردی آن ارجحیت داشته و چیزی جز چند عکس یادگاری، ثمره برگزاری این نشست برای دولت‌های آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و کانادا نیست!
حضور نیروهای نظامی غرب در اوکراین؛ جنگ نیابتی یا نبرد رو در رو؟
دوشنبه 1402/01/28 ساعت 11:12
نورنیوز بررسی کرد؛
حضور نیروهای نظامی غرب در اوکراین؛ جنگ نیابتی یا نبرد رو در رو؟
غرب با استناد به تحلیلهایی که پشتوانه تاریخی ندارد و واقعیت‌های میدان نبرد نیز بر آن صحه نمی گذارد، همچنان مسیر تداوم نظامی گری در بحران اوکراین را با شعار «امروز زمان جنگ است و نه صلح» ادامه می‌دهد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نخست وزیر لبنان اظهارات نماینده آمریکا را محکوم کرد
دبیر: کسب 15 مدال در 20 وزن بی‌سابقه بود
ترامپ در دیدار با زلنسکی: روسیه از قدرت نظامی قابل‌توجهی برخوردار است
نورنما | کارون زیبا،اهواز
سه برابر شدن یارانه خانواده‌های غیرکارمند دارای 3 فرزند
گروسی: بازرسان آژانس در راه ایران هستند
حماس ادعاهای ترامپ را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
ماکرون: آماده تحریم‌های اسرائیل هستیم
دیدار عراقچی با وزرای خارجه اسپانیا و قطر در نیویورک
مدافع ایرلندی در آستانه پرسپولیسی شدن
آلمان: درهای مذاکره با ایران باز است
تغییر ساعات کاری ساتنا و چکاوک از اول مهرماه+جزئیات
روز برگزاری دومین دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران تعیین شد
گزارش تصویری | « هفته دفاع مقدس»
دادستانی تهران علیه بلاگر وکیل‌نما اعلام جرم کرد
ترامپ ادعاهای خود علیه ایران را تکرار کرد/کنایه اردوغان به ترامپ در سازمان ملل
اطلاعیه سپاه ایلام در مورد انفجار کنترل شده طی امشب
اعلام جزییات نشست عراقچی با وزرای خارجه سه کشور اروپایی
رهبر معظم انقلاب اسلامی: اتحاد ملت ایران در جنگ دوازده‌ روزه دشمن را ناامید کرد
واریز مرحله پنجم وام 50 میلیونی بازنشستگان کشوری
نورنما | هفته دفاع مقدس گرامی‌باد
ناوگان الصمود به نزدیکی یونان رسید
دروغی به نام فرار ایران از میز مذاکره
استقبال حماس از بیانیه کنفرانس راهکار دودولتی در نیویورک
ایران 3-2 صربستان | با نمایش غیرت ملی پوشان، ایران به 8 تیم برتر جهان صعود کرد + بازی بعدی
گروسی رسما نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
قائم‌مقام معاون راهبردی رئیس‌جمهور منصوب شد
رایزنی عراقچی و دیپلمات‌های ارشد اروپایی در نیویورک
درخواست عربستان از همه کشورها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
افزایش سه‌ درجه‌ای دما در تهران تا شنبه
دادگاه لاهه تحریم می‌شود
پیام جنگی جدید نتانیاهو؛ استراتژی عملیاتی یا فرافکنی؟
گزینه هاشمیان در خط حمله پرسپولیس چه بازیکنانی هستند؟
هشدار عراقچی نسبت به تبعات هرگونه استفاده ابزاری 3 کشور اروپایی از شورای امنیت+فیلم
معاون بهداشت: امسال شیر در مدارس ابتدایی توزیع می شود
سفیر ایران در ریاض: ایران و عربستان، آینده منطقه را می سازند
لاریجانی: دروغ است که ایران مذاکره نمی‌کند
پلیس مسئول صدور مجوز سلاح‌های شکاری و ورزشی شد
افزایش سقف کارت رفاهی متصل به اوراق گام به 500 میلیون تومان
خنثی‌سازی تهدید امنیتی علیه ترامپ در نیویورک
درخشش 8 کودک و نوجوان ایرانی در مسابقه جهانی ژاپن
گروسی: ایران تعلیق توافق قاهره را اعلام نکرده است
سقوط پهپاد اسرائیلی در مرکز یونیفل
مخالفت پکن با اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در افغانستان
روسیه: از مدت‌ها پیش حقوق فلسطینیان را به‌رسمیت می‌شناختیم
مکرون در خیابان‌های نیویورک: راه را باز کن، ترامپ!
تجلیل از تیم ملی کشتی‌ در «جشنی برای ایران» + ساعت و محل برگزاری
درهای کاخ گلستان باز شد
حمایت مدیران استقلال از ساپینتو
تصویب طرح مسکن استیجاری برای زوج‌های جوان +جزییات
X
آگهی تبلیغاتی