×
سیاسی
شناسه خبر : 138279
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/01/17 ساعت 14:08

کنعانی: روابط رسمی میان ایران و عربستان از امروز آغاز شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در مجموه ما امروز شاهد گفتگوهای بسیار خوب و مثبتی میان دو کشور بودیم و می توان گفت از امروز روابط رسمی میان دو کشور فعال شده است.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه که به همراه وزیر امور خارجه کشورمان به پکن سفر کرده است در خصوص گفتگوهای وزرای خارجه ایران و عربستان در جمع خبرنگاران گفت: خوشحالم که امروز باید اطلاع دهیم که متعاقب توافق دو کشور برای از سرگیری روابط رسمی فی مابین و متعاقب سه دور گفتگوی تلفنی میان وزرای امور خارجه ایران و عربستان ما امروز بر اساس توافق انجام شده اولین دیدار رسمی وزرای خارجه ایران و عربستان را در شهر پکن داشتیم. گفتگوهای بسیار خوبی میان طرفین در فضایی کاملا مثبت و سازنده انجام شد و در نتیجه این گفتگوها امروز مشترکا اعلام کردند که روابط رسمی میان ایران و عربستان سعودی از امروز فعال شده است و ما وارد مرحله برقراری رسمی روابط دو کشور شدیم.

کنعانی افزود: بر همین اساس توافق کردند دو وزیر که زمینه‌های بازگشایی سفارت خانه‌ها و کنسولگری‌های دو کشور را در اسرع وقت فراهم کنند. بر همین مبنا ما در روز های آینده هیئت‌های فنی دو کشور را تبادل خواهیم کرد. هیئت‌های مقدماتی طی روزهای آینده ان شاالله راهی پایتخت‌های دو کشور خواهند شد.

او درباره گسترش روابط با عربستان گفت: در چارچوب مذاکراتی که امروز میان دو وزیر در دو دور گفتگوهای خصوصی و عمومی انجام شد، طرفین بر اهمیت ثبات و امنیت در منطقه و همچنین درون زا بودن امنیت در منطقه تأکید کردند و در چارچوب اراده سیاسی دو کشور برای گسترش روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها اتفاق نظر داشتند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: بر آمادگی مشترک برای اجرایی کردن موافقت نامه‌های پایه‌ای و مبنایی موجود میان دو کشور از جمله موافقت‌نامه جامع همکاری و موافقت نامه امنیتی بر اجرایی کردن این توافقات تاکید کردند. بر همین مبنا قرار شد گام‌های لازم برداشته شود.

او افزود: از جمله موضوعات مورد تاکید دیگر در مذاکرات امروز ضرورت تلاش برای توافق و گسترش همکاری در همه زمینه‌های اقتصادی در دو بخش دولتی و خصوص بود و تأکید شد که موافقت نامه هایی که میان دو کشور وجود دارد عملا زمینه قانونی و حقوقی موجود را برای آغاز و تقویت اینگونه فعالیت‌ها فراهم کرده و مقرر شد هییت‌های دولتی و خصوصی دو کشور در این زمینه با یکدیگر دیدار کنند و زمینه های گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری و همچنین همکاری در زمینه سرمایه گزاری مشترک را فراهم کنند.

کنعانی درباره رفت‌ و آمد هیئت‌ها و اتباع دو کشور گفت: در همین چارچوب به منظور تسهیل آمد و رفت میان دو کشور توافق کردند که با دیدار هیئت‌‎های فنی دو کشور خطوط هوایی مشترک میان دو کشور برقرار شود. از جمله در همین چارچوب توافق مشترکی وجود داشت و تأکید شد مبنی بر تسهیل صدور روادید و خدمات روادیدی برای اتباع دو کشور و همچنین برای شهروندان دو کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی و تجاری و همچنین در زمینه تسهیل صدور روادید عمره که ان‌شاءالله شهروندان ایرانی بتوانند در این زمینه از تسهیلات روادیدی برخوردار شوند.

او در آخر تصریح کرد: در مجموه ما امروز شاهد گفتگوهای بسیار خوب و مثبتی میان دو کشور بودیم و می توان گفت از امروز روابط رسمی میان دو کشور فعال شده و در همین زمینه ما به تدریج شاهد تبادل هییت‌های مختلف در سطوح مختلف دولتی و خصوص میان دو کشور خواهیم بود.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پزشکیان برای شرکت در اجلاس اضطراری دوحه عازم قطر شد
ربات برکلی با مهارت بی‌نظیر در پینگ‌پنگ استاد شد+ فیلم
قیمت دلار و ارز امروز جمعه 21 شهریور 1404
ده‌ها بازیگر اسرائیلی در حمله فیشینگ فریب خوردند
حضور ستاره جدید در تیم استقلال سیستم آبی پوشان را تغییر داد؟
آخرین مهلت انتخاب رشته داوطلبان دانشگاه آزاد اعلام شد+لینک سامانه
تجاوز به قطر نشان داد غرب آسیا در آستانه پرتگاه است
ترکیه ممکن است هدف بعدی حملات اسرائیل باشد
جهان از سکوت دست بردارد، تجاوز رژیم صهیونی به حریم کشور ها عادی شده!
نجات گوسفند جان چهار نفر را گرفت + فیلم
اخراج فوری معاون دانشگاه تنسی پس از بی‌احترامی به چارلی کرک
هشدا وقوع بارش های رگباری؛ توقف در حاشیه رودخانه‌های مازندران ممنوع!
شرکت هواپیمایی ایرلندی پرواز به سرزمین‌های اشغالی را انجام نمی دهد
طرح جدید نتانیاهو برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها از غزه به آمریکا ارائه می‌شود
وضعیت هوا قابل قبول است
روز و ساعت دیدارهای تیم ملی والیبال ایران در مسابقات جهانی اعلام شد
هشدار ونزوئلا: در حالت آماده‌باش کامل قرار داریم
احزاب مخالف دولت آلمان خواستار حمایت از اقدامات اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی شدند
توافق وزیر ارشادبا کتابخانه ملی روسیه برای فهرست‌برداری نسخ خطی فارسی
حق پاسخ به رژیم صهیونیستی را محفوظ می‌دانیم
مودریچ بازیکن میلان در جلسه تمرین با کیک تولدش سوپرایز شد
مهلت دوباره برای ثبت نام در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی 1404+زمان برگزاری آزمون
تصاویری از لحظه فرار مظنون ترور چارلی کرک منتشر شد + فیلم
جزییات تخریب یک ساختمان قدیمی درخیابان پیروزی + آمار مصدومین
تهران در برابر زلزله مقاوم تر شد
جاده چالوس یک طرفه شد
هشدار یونیسف از سوءتغذیه کودکان در جنوب آسیا
با بازگشت مقامات حماس، قطر دوباره هدف قرار خواهد گرفت
تیراندازی در پایگاه نظامی ان ناپولیس؛ وضعیت امنیتی در حال بررسی است + فیلم
ردّ خون روی پرده نقره‌ای
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | جمعه 21 مرداد
میزان افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را ابلاغ کرد+جزییات
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 21 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
«خرگوش سیاه خرگوش سفید» راهی شیکاگو شد
سقوط بالگرد حامل 4 سرنشین در اندونزی
چرا تشخیص زودهنگام تنبلی چشم در کودکان حیاتی است؟
محدودیت های شدید فرانسه برای شبکه‌های اجتماعی
ایلان ماسک: استارلینک می‌تواند جایگزین اپراتورهای موبایل شود
باران پاییزی منتظر پایان تابستان نمی‌ماند + نقشه
نماینده آمریکا: ایران باید همکاری فوری با آژانس اتمی را از سر بگیرد
حماس: جنایت اسرائیل در دوحه اعلام جنگ به کشورهای عربی است
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
گوترش و عراقچی درباره موضوع هسته‌ای و وضعیت یمن گفتگو کردند
تصاویر مظنون تیراندازی به حامی ترامپ منتشر شد
جبهه اصلاحات: اسرائیل تهدیدکننده صلح و ثبات جهان است
فشار قطر به امارات برای تعطیلی سفارتش در اسرائیل
عراقچی: شروط سه کشور اروپایی برای تمدید اسنپ بک، غیر عاقلانه بود
تشییع شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به نشست حماس در دوحه
شورای امنیت سازمان ملل حملات اسرائیل به دوحه را محکوم کرد
جاسوسی تلفنی ترامپ با سلاح اسرائیلی
X
آگهی تبلیغاتی