×
سیاسی
شناسه خبر : 137775
تاریخ انتشار : شنبه 1402/01/05 ساعت 10:35

نورنیوز بررسی کرد؛

ناکامی بزرگ دیپلماتیک اروپا در حل مسئله بالکان

آدرس‌های غلط جوزف بورل و دیگر سیاست‌مداران اروپایی در قبال بحران کوزوو-صربستان نمی‌تواند منکر انفعال و ناتوانی اروپایی‌ها در مدیریت بحران‌های داخلی این قاره شود و در این معادله، پارلمان و شورای اروپا هر دو مقصر هستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «جوزف بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حالی اخیراً از پیشرفت مذاکرات صربستان و کوزوو خبر داد که منابع رسانه‌ای در اروپا تأکید کرده‌اند برخلاف ژست‌های دیپلماتیک مقامات اتحادیه، هنوز خبری از امضای توافق نهایی میان صربستان و کوزوو نیست!

بورل که روایت‌سازی دوگانه از مذاکرات دو طرفِ درگیر را در دستور کار قرار داده، مدعی شده؛ کوزوو موافقت کرده فوراً مذاکرات با اتحادیه اروپا برای ایجاد ترتیبات خاص و ارائه تضمین‌ها برای برقراری سطحی از وضعیت خودمدیریتی برای اقلیت صرب در کوزوو را تسهیل کند.

این اظهارات بورل اما به معنای انعقاد توافق نهایی میان طرفین نیست، چه، بر اساس اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دو طرف تنها به چارچوبی برای اجرای این طرح رسیده‌اند و مسیر عادی‌شدن روابط بین دو کشور همچنان طولانی است.

خبرگزاری رویترز هم با وجود اعلام بورل و با انتشار این خبر که طرفین به «نوعی توافق» دست یافته‌اند، به نقل از «الکساندر ووچیچ»، رئیس جمهوری صربستان نوشت: دو کشور بر سر برخی موارد به توافق رسیده‌اند اما نه همه موارد و این توافق نهایی نیست. 

رهبران صربستان و کوزوو می‌گویند گرچه پیشرفت‌هایی در مذاکرات داشته‌ و بر سر موضوعاتی به توافق رسیده‌اند اما همچنان اختلاف‌نظرها به قوت خود باقی است.

نکته قابل تأمل در این خصوص، ناکامی ده ساله اتحادیه اروپا در حل و فصل اختلافات صربستان و کوزوو است، زیرا مقامات اروپایی که مدعی حل و فصل منازعات سیاسی در دیگر نقاط دنیا هستند، همچنان بر سر حل و فصل یک پرونده ده ساله در محدوده جغرافیایی خود ناکام مانده‌اند! 

پس از جنگ سال ۱۹۹۸-۱۹۹۹ و اعلام استقلال کوزوو در سال ۲۰۰۸ میلادی، کوزوو و صربستان نزدیک به ۱۰ سال است که با میانجی‌گری اتحادیه اروپا در حال گفتگو برای حل اختلافات هستند. 

صربستان همواره کوزوو را به عنوان یک استان جدایی‌طلب خود قلمداد کرده است، رویکردی که به بیم از شعله‌ور شدن جنگی دیگر در بالکان دامن زده است.

حال پس از سال‌ها تنش میان صربستان و کوزوو، نخست‌وزیر کوزوو اعلام کرده که آماده امضای سند توافق است، اما رئیس جمهور صربستان را متهم کرده که برای بار دوم از امضا پای توافق سر باز می‌زند.

«آلبین کورتی» به خبرنگاران گفته: حالا که در مورد ضمیمه توافق هم بحث کردیم، صربستان درست مانند آخرین نشست بروکسل در ۲۷ فوریه، از امضای توافقنامه اجتناب می‌کند.»

فراتر از ابعاد متنی منازعه‌ موجود میان صربستان و کوزوو، باید این مولفه فرامتنی را نیز در نظر گرفت که اصلی‌ترین دلیل عدم حل و فصل دائمی بحران مذکور، عدم تمرکز اروپایی‌ها بر بحران‌های داخلی اروپاست. 

اروپایی‌ها به جای صرف توان خود بر روی معضلات جاری در قاره سبز، مشغول مداخله در امور دیگر کشورها و اتخاذ سیاست خارجی نامتوازن و پرهزینه هستند. 

در چنین شرایطی، آدرس‌های غلط جوزف بورل و دیگر سیاست‌مداران اروپایی در قبال بحران کوزوو-صربستان نمی‌تواند منکر انفعال و ناتوانی اروپایی‌ها در مدیریت بحران‌های داخلی این قاره شود و در این معادله، پارلمان و شورای اروپا هر دو مقصر هستند. 

کوزوو و صربستان هر کدام امیدوارند روزی به عضویت اتحادیه اروپا در آیند، ولی قبل از آن لازم است ابتدا روابط خود را اصلاح کنند، حال در این میان، اروپایی‌ها نه تنها نقش سازنده‌ای ایفا نکرده بلکه با تناقضات رفتاری و دیپلماتیک خود، بحران را میان دو طرف دعوا پیچیده‌تر کرده‌اند.

بنابراین آنچه امروز میان صربستان و کوزوو رخ می‌دهد، نقطه آشکارساز ضعف تحلیلی و عملیاتی اروپا در حل و فصل منازعات دیپلماتیک داخلی خود است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
باران پاییزی منتظر پایان تابستان نمی‌ماند + نقشه
نماینده آمریکا: ایران باید همکاری فوری با آژانس اتمی را از سر بگیرد
حماس: جنایت اسرائیل در دوحه اعلام جنگ به کشورهای عربی است
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
گوترش و عراقچی درباره موضوع هسته‌ای و وضعیت یمن گفتگو کردند
تصاویر مظنون تیراندازی به حامی ترامپ منتشر شد
جبهه اصلاحات: اسرائیل تهدیدکننده صلح و ثبات جهان است
فشار قطر به امارات برای تعطیلی سفارتش در اسرائیل
عراقچی: شروط سه کشور اروپایی برای تمدید اسنپ بک، غیر عاقلانه بود
تشییع شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به نشست حماس در دوحه
شورای امنیت سازمان ملل حملات اسرائیل به دوحه را محکوم کرد
جاسوسی تلفنی ترامپ با سلاح اسرائیلی
چین: با فعال‌سازی مکانیسم ماشه مخالفیم
پورمحمدی: قرار نیست هر ردیف بودجه تا ابد ادامه یابد
سارق؛ شاگرد مالک از آب درآمد!
واکنش خبرنگار بی بی سی به ترورهای آمریکا و اسرائیل در زمان مذاکرات!
روپوش دانش‌آموزان تا 3 سال تغییر نمی‌کند+فیلم
امارات حضور اسرائیل را در کنفرانس امنیتی دبی ممنوع کرد
عملیات موفقیت آمیز القسام علیه تجهیزات و نظامیان رژیم صهیونیستی
ترامپ خواستار تعرفه 100 درصدی اروپا علیه چین و هند شد
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
کمبود نقدینگی، عامل تعطیلی 53 درصد از واحد‌های صنعتی
اولین حضور سه رهبر حماس مقابل دوربین‌ها پس از حمله اسرائیل
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
X
آگهی تبلیغاتی