×
اقتصادی
شناسه خبر : 137720
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/01/03 ساعت 16:37

دومینوی ورشکستگی بانک‌های آمریکا شروع شد

درصورتی که مقامات آمریکا گامی برای حل موضوعات ساختاری برندارند بحران بانکی می‌تواند 50 بانک منطقه‌ای دیگر در این کشور را ببلعد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: لارنس مک دونالد، معاون سابق بانک سرمایه‌گذاری برادران لیمن در گفتگو با ریانووستی گفت، درصورتی که مقامات آمریکا گام‌های مناسبی برای حل موضوعات ساختاری برندارند، بحران بانکی می‌تواند ۵۰ بانک منطقه‌ای دیگر در این کشور را ببلعد.

او افزود: «سیاست‌گذاران به احتمال زیاد مجبور خواهند شد، برای متوقف کردن خروج سپرده‌ها از حساب‌های بانکی که به صورت چشم‌گیری از ۲۵۰ هزار دلار بیشتر شده است، ممنوعیت‌های بیشتری را اعمال کنند.»

برادران لیمن، چهارمین بانک سرمایه‌گذاری در آمریکا، پس از گلدمن ساکس، مورگان استنلی و مریل لینچ بود که به دنبال بحران مالی ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ در ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۸ اعلام ورشکستگی کرد و این مورد بزرگ‌ترین ورشکستگی در تاریخ این کشور به شمار می‌آید. فروپاشی برادران لیمن، آغاز بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ بود.

به گفته مک دونالد، مشکلات کنونی که بخش بانکداری آمریکا را به چالش کشیده است، بسیار به شرایطی که بر این غول مالی بدنام گذشته است، شبیه است.

معاون سابق این بانک توضیح داد، انتظار می‌رود، بانک‌های منطقه‌ای آمریکا «صد‌ها میلیارد دلار» از دست بدهند، زیرا این وجوه به ناچار به سمت بانک‌های بزرگ‌تر و سپس به اوراق قرضه خزانه‌داری منتقل می‌شود، مک دونالد ادامه داد، مقامات آمریکا مجبور خواهند شد تا ضمانت سپرده را در مقایسه با ضمانت‌های موجود افزایش دهند.

رسانه‌ها روز سه‌شنبه گزارش دادند، مقامات وزارت خزانه‌داری آمریکا در حال بحث در مورد افزایش بیمه سپرده در صورت وخامت اوضاع در بخش بانکی هستند، این مقام سابق بانکی در آمریکا، جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا را به پیروی کردن از سیاست‌های نامناسب در سیاست‌های پولی انقباضی متهم کرد.

اوگفت، به نظر می‌رسد آن‌ها در یک سوله پر از دینامیت سیگار می‌کشند؛ پاول، ده روز پیش در کنگره آمریکا به ما گفت، وضعیت سیستم بانکی خوب است... او یا دروغ می‌گفت یا نمی‌فهمید چه کار می‌کند.

به گفته مک دونالد، فدرال رزرو باید نرخ بهره را کاهش دهد و سپس یک ضمانت سپرده بیشتر اعمال کند. این درحالی است که جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا روز گذشته متعهد شدند تا با هرگونه ضمانت شرکت بیمه سپرده فدرال برای سپرده‌های بانکی بیش از حد مجاز فعلی ۲۵۰ هزار دلار مخالفت کنند.

با ورشکستگی بانک «سیلیکون‌ولی» و بانک «سیگنچر» آمریکا در هفته‌های اخیر تعداد زیادی از سپرده‌گذاران سرمایه‌های خود را از بانک‌ها خارج کردند.

بانک آمریکایی سیلیکون، ولی (SVB) در زمینه فناوری‌های جدید و استارت‌آپ‌ها فعال بوده و شانزدهمین بانک بزرگ این کشور است در ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ اعلام ورشکستگی کرد. این ورشکستگی بانکی، بزرگ‌ترین مورد از زمان بحران بزرگ مالی در سال ۲۰۰۸ در آمریکا به شمار می‌رود و در ۱۴ سال گذشته بی‌سابقه است.

بانک «سیگنچر»، دومین بانک بزرگ آمریکا نیز دو روز بعد اعلام ورشکستگی کرد که سومین فاجعه بانکی بزرگ در تاریخ آمریکا به شمار می‌رود.

بانک «سیلوریج» نیز سومین بانکی است که پس از این دو بانک اعلام ورشکستگی کرده است.

سقوط بانک‌های «سیلیکون‌ولی» و «سیگنچر»، از جمله سه ورشکستگی بزرگ بانکی در تاریخ بانکداری آمریکا بوده است. بانک «واشنگتن میوچوال» در سال ۲۰۰۸ میلادی ورشکسته شده بود.

به گفته تحلیلگران، اصلی‌ترین دلیل شکل گرفتن بحران کنونی در نظام بانکی آمریکا افزایش نرخ بهره در این کشور است که سرمایه‌گذاری‌های بانک‌ها را دچار مشکل کرده است.

برخی می‌گویند، در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ بانک آمریکایی با خطراتی مشابه آنچه منجر به ورشکستگی این ۳ بانک شد، مواجه هستند.


نورنیوز
کلید واژگان
سیلیکون ولی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
باران پاییزی منتظر پایان تابستان نمی‌ماند + نقشه
نماینده آمریکا: ایران باید همکاری فوری با آژانس اتمی را از سر بگیرد
حماس: جنایت اسرائیل در دوحه اعلام جنگ به کشورهای عربی است
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
گوترش و عراقچی درباره موضوع هسته‌ای و وضعیت یمن گفتگو کردند
تصاویر مظنون تیراندازی به حامی ترامپ منتشر شد
جبهه اصلاحات: اسرائیل تهدیدکننده صلح و ثبات جهان است
فشار قطر به امارات برای تعطیلی سفارتش در اسرائیل
عراقچی: شروط سه کشور اروپایی برای تمدید اسنپ بک، غیر عاقلانه بود
تشییع شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به نشست حماس در دوحه
شورای امنیت سازمان ملل حملات اسرائیل به دوحه را محکوم کرد
جاسوسی تلفنی ترامپ با سلاح اسرائیلی
چین: با فعال‌سازی مکانیسم ماشه مخالفیم
پورمحمدی: قرار نیست هر ردیف بودجه تا ابد ادامه یابد
سارق؛ شاگرد مالک از آب درآمد!
واکنش خبرنگار بی بی سی به ترورهای آمریکا و اسرائیل در زمان مذاکرات!
روپوش دانش‌آموزان تا 3 سال تغییر نمی‌کند+فیلم
امارات حضور اسرائیل را در کنفرانس امنیتی دبی ممنوع کرد
عملیات موفقیت آمیز القسام علیه تجهیزات و نظامیان رژیم صهیونیستی
ترامپ خواستار تعرفه 100 درصدی اروپا علیه چین و هند شد
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
کمبود نقدینگی، عامل تعطیلی 53 درصد از واحد‌های صنعتی
اولین حضور سه رهبر حماس مقابل دوربین‌ها پس از حمله اسرائیل
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
X
آگهی تبلیغاتی