×
سیاسی
شناسه خبر : 137620
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه پوتین؛ از حقیقت تا سیاسی‌کاری

دادگاه بین‌المللی کیفری در حالی وارد بازی جدید به نفع غرب شده که نگاهی بر تحولات صحنه جهانی از جنگ جهانی دوم نشان می‌دهد جنایات جنگی و ضد بشری گسترده‌ای از سوی کشورهای مختلف به‌ویژه آمریکا درمناطق مختلف جهان به وقوع پیوسته، اما این دادگاه تاکنون در برابر آنها سکوت کرده است.

نورنیوز – گروه بین‌الملل: دادگاه کیفری بین‌المللی حکم پیگرد «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه را با ادعای ارتکاب جرایم جنگی در ارتباط با انتقال غیرقانونی و اجباری کودکان از اوکراین به روسیه صادر کرده است.

صدور این حکم که در نوع خود رفتار سیاسی جدیدی محسوب می‌شود با استقبال مقامات غربی و البته در عرصه رسانه‌ای با پردازش‌ها و بازتاب‌های گسترده رسانه‌های غربی همراه شد.

در همین حال «جوزف بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصمیم دادگاه کیفری بین‌المللی تنها آغازی برای بازخواست روسیه به خاطر جنایاتش دانسته است. «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا نیز گفته است که از نظر او «واضح است» که رئیس جمهور روسیه «مرتکب جنایت جنگی» شده است.

این مواضع با محوریت نمایش چهره جنایتکار جنگی از مقامات روسیه به خصوص شخص پوتین در حالی صورت گرفته که احکام دادگاه کیفری بین‌المللی تنها در کشورهایی قابل اجراست که به پیمان‌های مربوط به تشکیل دادگاه پیوسته‌اند یا مربوط به پرونده‌های ارجاعی از سوی شورای امنیت سازمان ملل است؛ حال آنکه روسیه اصلاً عضو این ساختار نیست.

با توجه به موارد عنوان شده می‌توان گفت که حکم دادگاه مذکور بیش از آن که برگرفته از حقایق جنگ اوکراین و البته مسئولیت این نهاد باشد، بیشتر جنبه سیاسی دارد که در چارچوب بازی غرب اجرا شده است.

 روند تحولات جنگ نشان می‌دهد که محاسبات غرب در مورد تاب آوری روسیه در حوزه نظامی و اقتصادی با اشتباهات فاحشی همراه شده است.

در حوزه نظامی، روسیه اکنون در حالی دست برتر در جنگ را دارد که تقریباً ۲۰ درصد خاک اوکراین در اختیار گرفته و ارسال گسترده تسلیحات پیشرفته غربی به اوکراین نیز نتوانسته مانع از پیشروی روس‌ها شود.

دست زدن به اقدامات ایضایی بر علیه روسیه در حالی دنبال می شود که ساختار اقتصادی اروپا به‌شدت تحت تأثیر جنگ اوکراین قرار گرفته و بیشتر کشورهای اتحادیه و همچنین انگلیس با اعتصاب و اعتراضات خیابانی مردم خود روبه‌رو شده‌اند. روسیه اما توانسته است با اتخاذ تدابیر خاص و بهره‌گیری از زیرساخت‌های اقتصادی بومی، ضمن مدیریت وضعیت اقتصادی کشور از ابزارهای اقتصادی خود بر علیه تحریم کنندگان مسکو به صورت موثری استفاده کند.

نکته مهم آنکه دادگاه بین‌المللی کیفری در حالی وارد بازی جدید به نفع غرب شده که نگاهی بر تحولات صحنه جهانی از جنگ جهانی دوم نشان می‌دهد جنایات جنگی و ضد بشری گسترده‌ای از سوی کشورهای مختلف به‌ویژه آمریکا درمناطق مختلف جهان به وقوع پیوسته، اما این دادگاه تاکنون در برابر آنها سکوت کرده است. از جنگ ویتنام گرفته تا جنایات غرب در بالکان، از ۲۰ سال اشغال افغانستان تا اشغال عراق و جنگ‌افروزی با استفاده از ابزار تروریسم در سوریه و تجاوز به لیبی و.... تنها بخش‌های کوچکی از این جنایت ضد بشری غرب است که این دادگاه هرگز به آنها نپرداخته است.

قابل توجه آنکه؛ «آلنا دوهان»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور قهری یک‌جانبه، تحریم‌های غرب علیه سوریه را جنایتی بزرگ در میان زلزله وحشتناک اخیر ترکیه و سوریه دانسته و بر لزوم لغو آنها برای جلوگیری از نسل‌کشی تأکید داشته است.

سکوت نهادهایی همچون دادگاه کیفری بین‌المللی در برابر چنین گزارش‌هایی که رسوا کننده ماهیت ضد بشری غرب است، نه تنها صداقت و ماهیت واقعی این نهادها را زیر سوال می‌برد بلکه بر ابهامات صداقت ادعایی آنها در مورد جنگ اوکراین نیز می‌افزاید.

رفتار این سازمان نه یک رفتار مستقل بلکه بازی در زمین غربی میتوان ارزیابی کرد که خود در صف اول مجرمان و قاتلان قرار دارد و باید برای تحقق جهانی امن و با ثبات مورد بازخواست و مجازات قرار گیرد.

 رفتارهای مغرضانه و یک بام و دو هوای نهادهایی همچون دادگاه کیفری بین‌المللی بیانگر لزوم دگرگونی جهانی از یکجانبه‌گرایی به چند جانبه‌گرایی است تا مانع از استمرار وضعیت نابسامان کنونی تحمیل شده بر عرصه جهانی از جمله رفتارهای سیاسی کارانه نهادهای بین‌المللی گردد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
چرا نهادهای بین‌المللی در قبال استفاده گسترده غرب از سلاح‌های غیر متعارف سکوت کرده‌اند؟!
شنبه 1402/01/12 ساعت 14:13
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا نهادهای بین‌المللی در قبال استفاده گسترده غرب از سلاح‌های غیر متعارف سکوت کرده‌اند؟!
استفاده گسترده آمریکا و انگلیس از سلاح‌های اورانیوم دار به‌دلیل آثار مخرب آن بر محیط زیست و حیات انسان‌ها، مصداق جنایت جنگی است و باید از سوی نهادهای بین‌المللی مورد رسیدگی قرار گیرد.
زنگ تلفن‌ها در تهران و ریاض کِی به صدا در می‌آید؟
شنبه 1401/12/27 ساعت 17:56
نورنیوز بررسی کرد؛
زنگ تلفن‌ها در تهران و ریاض کِی به صدا در می‌آید؟
در صورتی که اقدامات عملی از سوی ایران و عربستان سعودی برای ورود به مرحله جدید با سرعت و حسن نیت آغاز شود، دومینوی رفع تنش در پرونده‌های مختلف شکل می‌گیرد و سرعت دست‌یابی طرفین به اصلی‌ترین خواسته‌شان یعنی افزایش «امنیت و ثبات» به صورت قابل توجهی افزایش می‌یابد.
توافق آکوس؛ امنیت‌ساز یا ناقض امنیت جهانی!؟
شنبه 1401/12/27 ساعت 15:12
نورنیوز بررسی کرد؛
توافق آکوس؛ امنیت‌ساز یا ناقض امنیت جهانی!؟
آنچه به عنوان پیمان آکوس در ایالات متحده صورت گرفت نه تنها ناجی صلح و امنیت نخواهد بود، بلکه زمینه‌ساز بحران‌های جدیدی است که می‌تواند تکرار بحران اوکراین در نقطه‌ای دیگر و این‌بار به صورت هسته‌ای را به همراه داشته باشد.
ادعاهای بی‌طرفی که هر روز رنگ می‌بازد
شنبه 1401/12/27 ساعت 15:01
نورنیوز بررسی کرد؛
ادعاهای بی‌طرفی که هر روز رنگ می‌بازد
طبق تحقیقات صورت گرفته توسط روزنامه تایمز لندن، شمار زیادی از مردم انگلیس اعتماد خود را به بی‌بی‌سی از دست داده‌ و نیمی از جمعیت انگلیس به این نتیجه رسیده‌اند که این شبکه دیگر بیان‌گر ارزش‌های مورد علاقه‌ آنها نیست و ارزش تماشا ندارد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
نورنما | روزت مبارک ای معلم، ای فراتر از کلام،تو را سپاس
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/گسترش آتش ادامه دارد+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
روایت گروسی از احتمال درگیری نظامی ایران و آمریکا
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
فرجام سارقان مسلحی که شبح مرگ بودند
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
فروش سم به جای چلوکباب!
مدیوم شات | خداحافظی با شکوه هنرمند دوران ساز از صحنه و دوربین
نورنما | ضربه دیدنی کنده به رئال از دیدگاه دوربین بارسلونایی ها
مشاهده دو قلاده پلنگ در پارک ملی بمو استان فارس + فیلم
چرایی افزایش تهدیدات آمریکا در آستانه دور چهارم مذاکره با ایران
حمایت شما یک دنیا ارزش دارد؛ واکنش رونالدو بعد از حذف النصر
فاز دوم آزادراه تهران-شمال چه زمانی افتتاح می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی