×
سیاسی
شناسه خبر : 137531
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

زنگ تلفن‌ها در تهران و ریاض کِی به صدا در می‌آید؟

در صورتی که اقدامات عملی از سوی ایران و عربستان سعودی برای ورود به مرحله جدید با سرعت و حسن نیت آغاز شود، دومینوی رفع تنش در پرونده‌های مختلف شکل می‌گیرد و سرعت دست‌یابی طرفین به اصلی‌ترین خواسته‌شان یعنی افزایش «امنیت و ثبات» به صورت قابل توجهی افزایش می‌یابد.

نورنیوز - گروه سیاست: توافق امضا شده میان ایران و عربستان سعودی در پکن که خبر آن ۱۹ اسفندماه منتشر شد، بدون شک یکی از رخدادهای بسیار مهمی است که به‌دلیل سطح و گستره تأثیرگذاری آن، منشاء اظهارنظرها و ارائه تحلیل‌های متعددی از سوی صاحب‌نظران داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و همچنان نیز این روند ادامه دارد.

گرچه طرفین توافق اعلام کرده‌اند که محتوای سند امضا شده از سوی مقامات امنیت ملی ایران و عربستان سعودی محرمانه است اما بیانیه‌ی مشترکی که پس از اعلام توافق منتشر شد نشان می‌دهد که اصلی‌ترین موضوع مورد تاکید طرفین امنیت و ثبات در منطقه است.

بی‌شک لازمه شکل‌گیری این روند و نقش‌آفرینی موثر و واقعی تهران و ریاض برای تحقق آن، باید ایران و عربستان سعودی دیوار بی‌اعتمادی میان خود را که از ۷ سال قطع رابطه و تبعات ناشی از آن ایجاد شده از میان بردارند.

گام اول در این مسیر اطمینان یافتن طرفین نسبت به توقف هرگونه اقدام خصمانه سیاسی، اطلاعاتی، امنیتی و رسانه‌ای از سوی طرف دیگر است.

مفهوم تنش‌زدایی در روابط دوجانبه در شرایط کنونی از میان رفتن نشانه‌های خصومت است که می‌تواند بسترساز اقدامات مثبت در آینده‌ی نه چندان دور باشد.

پرونده‌های متعدد و مهمی وجود دارد که ایفای نقش سازنده تهران و ریاض در آنها می‌تواند بستر اصلی اعتمادزایی و مقدمه ورود دو کشور به مرحله بعدی در روابط دوجانبه و منطقه‌ای باشد.

ایران و عربستان سعودی نزدیک به دو سال است که با انجام گفتگوهای مستقیم و غیر مستقیم به خوبی از رویکردها، ظرفیت‌ها و کارکردهای طرف مقابل برای گام نهادن در مسیر جدید آگاه شده‌ و با تصمیمی که برای آغاز مجدد روابط اتخاذ کردند نشان دادند که آماده ورود به مرحله اقدام هستند و بر اساس توافق ایران و عربستان سعودی، مرحله جدید برای اجرای توافقات آغاز می‌شود.

نشست مشترک وزرای خارجه دو کشور آغازگر این مرحله خواهد بود و در صورتی که این گام مهم با سرعت و حسن نیت برداشته شود، می‌تواند موجب شکل‌گیری دومینوی رفع تنش در پرونده‌های مختلف شده و سرعت دست‌یابی طرفین به اصلی‌ترین خواسته‌شان یعنی افزایش «امنیت و ثبات» را به صورت قابل توجهی افزایش دهد.

گرچه هنوز زمان اندکی از اعلام توافق تهران و ریاض سپری شده، لیکن اظهارنظرهای محدود مقامات ارشد دو کشور و استقبال شخصیت‌های سیاسی و رسانه‌های ایران و عربستان سعودی از این توافق نشان می‌دهد که بسترهای سیاسی و روانی نیز برای پیشبرد این تصمیم راهبردی در دو کشور مهیا است.

استفاده مناسب از شرایط ایجاد شده و تلاش مشترک برای بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های مثبت ایجاد شده اقتضا می‌کند تا دستگاه‌های دیپلماسی دو کشور با سرعت دادن به پیگیری توافقات و پیشبرد مقدمات عادی‌سازی روابط، جنبه‌های تکمیلی از اراده تهران و ریاض برای عبور از گذشته و گام نهادن در دوره جدیدی از روابط مبتنی بر اعتماد، حسن هم‌جواری و همکاری برای ایجاد امنیت و ثبات در منطقه را به نمایش گذارند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
شش ماه حرکت برای عبور از هفت سال توقف
شنبه 1402/05/28 ساعت 12:36
نورنیوز بررسی کرد؛
شش ماه حرکت برای عبور از هفت سال توقف
ارزیابی اقدامات ایران و عربستان در مسیر اجرای سند توافق‌نامه عادی‌سازی روابط، گویای این واقعیت است که تهران و ریاض با درکی راهبردی از ضرورت‌های کاهش تنش و توسعه ثبات و امنیت در منطقه در پیگیری روند آغاز شده بسیار جدی هستند.
اهداف عربستان از اتخاذ رویکرد جدید در حوزه سیاست خارجی
سه‌شنبه 1402/01/22 ساعت 01:33
نور ویدئو؛
اهداف عربستان از اتخاذ رویکرد جدید در حوزه سیاست خارجی
رویکرد جدید عربستان سعودی در حوزه سیاست خارجی نباید به عنوان تقابل با آمریکا تفسیر شود، بلکه این کشور قصد دارد مولفه‌ها و ابزارهای قدرت خود را در برابر فشار یک‌جانبه آمریکا تقویت نموده و از طریق موازنه قدرت، ظرفیت‌های بازیگری خود را افزایش دهد.
زنگ تلفن‌ها در تهران و ریاض کِی به صدا در می‌آید؟
پنج‌شنبه 1402/01/03 ساعت 03:52
نور ویدئو؛
زنگ تلفن‌ها در تهران و ریاض کِی به صدا در می‌آید؟
در صورتی که اقدامات عملی از سوی ایران و عربستان سعودی برای ورود به مرحله جدید با سرعت و حسن نیت آغاز شود، دومینوی رفع تنش در پرونده‌های مختلف شکل می‌گیرد و سرعت دست‌یابی طرفین به اصلی‌ترین خواسته‌شان یعنی افزایش «امنیت و ثبات» به صورت قابل توجهی افزایش می‌یابد.
آنچه غرب با واژه‌سازی‌های جعلی به‌دنبال کتمان آن است
چهارشنبه 1402/01/02 ساعت 14:49
نورنیوز بررسی کرد؛
آنچه غرب با واژه‌سازی‌های جعلی به‌دنبال کتمان آن است
بی‌شک یکی از مهمترین دستاوردهای کشور در حوزه سیاست خارجی در سال 1401، شتاب گرفتن حرکت قطار تعاملات ایران با کشورهای منطقه بوده است که رهبر معظم انقلاب نیز بر ادامه پیگیری این راهبرد تأکید کردند.
نشریه آمریکایی: توافق ایران و عربستان شکستی بهت‌آور برای آمریکا است
سه‌شنبه 1402/01/01 ساعت 21:19
نشریه آمریکایی: توافق ایران و عربستان شکستی بهت‌آور برای آمریکا است
مجله آمریکایی توافق ایران و عربستان با میانجی‌گری چین را شکستی بهت‌آور برای آمریکا توصیف کرد.
حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه پوتین؛ از حقیقت تا سیاسی‌کاری
دوشنبه 1401/12/29 ساعت 11:50
نورنیوز بررسی کرد؛
حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه پوتین؛ از حقیقت تا سیاسی‌کاری
دادگاه بین‌المللی کیفری در حالی وارد بازی جدید به نفع غرب شده که نگاهی بر تحولات صحنه جهانی از جنگ جهانی دوم نشان می‌دهد جنایات جنگی و ضد بشری گسترده‌ای از سوی کشورهای مختلف به‌ویژه آمریکا درمناطق مختلف جهان به وقوع پیوسته، اما این دادگاه تاکنون در برابر آنها سکوت کرده است.
توافق ایران و عربستان؛ کدام روایت صحیح است؟
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 15:36
نور ویدئو؛
توافق ایران و عربستان؛ کدام روایت صحیح است؟
تحولات ایجاد شده در روابط ایران و عربستان سعودی حاصل نزدیک به 2 سال گفتگو و رایزنی مستمر است که فرآیندی متوازن را نمایندگی کرده و طبعاً منافع کل منطقه را در پی خواهد داشت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
X
آگهی تبلیغاتی