چهارشنبه 8 مرداد 1404 | ساعت 9:22
چهارشنبه 8 مرداد 1404 | ساعت 9:22
×
سیاسی
شناسه خبر : 136337
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند

مروری واقع‌بینانه بر تحولات جهان از افغانستان تا اوکراین نشان می‌دهد که ژست‌های ابرقهرمانی آمریکا و مهره‌هایی نظیر زلنسکی در مقابل دوربین، صرفاً طبل‌های تو خالی هستند که نتیجه اقداماتشان، قربانی شدن میلیون‌ها نفر بوده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا برای اولین بار در تحقیقات خود، درباره شیوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، اظهارات شاهدان عینی را مورد بررسی قرار داده است.

در این جلسه یک سرباز سابق با جزئیاتی دل‌خراش این‌گونه شرح داد، در ماه اوت ۲۰۲۱ که نظامیان آمریکایی برای فرار از افغانستان آماده می‌شدند، جمعیت بزرگی از شهروندان افغانستانی برای ورود به فرودگاه تلاش می‌کردند. در این میان دو بمب‌گذار انتحاری در حضور نیروهای آمریکایی به آنها حمله کردند که در نتیجه آن ۱۷۰ غیرنظامی افغانستانی و ۱۳ نظامی آمریکایی کشته شدند.

گزارش لحظه‌های فرار نیروهای آمریکایی از افغانستان در حالی منتشر می‌شود که در آن زمان «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا در نقش یک ابرقهرمان در برابر رسانه‌ها قرار گرفت و خود را قهرمانی دانست که به بیست سال حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان پایان داده است.

رئیس جمهوری که این روزها زمین خوردن‌ها و گاف‌هایش به سوژه‌ رسانه‌های جهان مبدل شده، در حالی ژست یک ناجی را برای جنگ افغانستان می‌گیرد که نگاهی به تحولات روزهای فرار آمریکایی‌ها از افغانستان و آنچه شاهدان عینی از آن روزها گفته‌اند، حقایق انکارناپذیری را از چهره کاخ سفید بر می‌دارد.

حمله انتحاری به فرودگاه کابل زمانی رخ داد که آمریکایی‌ها طی 20 سال حضور در افغانستان مدعی ایجاد امنیت به‌ویژه در کابل بودند و این فرودگاه را امن‌ترین نقطه می‌دانستند.

نکته قابل توجه آنکه در کنار این دست رسوایی‌های سیاسی و نظامی و همچنین تلفاتی که به علت ازدحام جمعیت در نزدیکی فرودگاه کابل و بی‌تفاوتی آمریکا و ناتو به سرنوشت افغان‌ها رخ داده، شواهد نشان از آن دارند که آمریکایی‌ها با ادعای انتقام از عاملان این حمله انتحاری ضمن بمباران خانه‌های شهروندان، جان 10 غیرنظامی افغانستانی را گرفتند که از این میان 7 تن کودک بودند.

رسوایی فرار آمریکا از افغانستان به اینجا ختم نشده و پس از مدتی افشا شد که نظامیان آمریکایی شبانه و بدون اطلاع دولت مرکزی افغانستان، پایگاه‌های نظامی مانند بگرام را تخلیه و حتی فرصت نکردند تا تجهیزات و ادوات خود را از آنجا خارج سازند.

در طول حضور نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان می‌توان مشاهده کرد که آنها با دروغ‌پردازی و ادعای مبارزه با تروریسم، بر خلاف ادعای دشمنی با طالبان در نهایت توافق دوحه را امضاء کرده و هنگامی که طالبان به پشت دروازه‌های کابل رسید هیچ اقدامی جز فرار در برابر آنها صورت ندادند.

اوج ادعاهای دورغین و اقتدار هالیوودی آمریکا و نظامیان تا دندان مسلحش را می‌توان حتی در اعتراف خود سربازان این کشور مشاهده کرد که گفته‌اند؛ نیروهای این کشور هنگام عبور از کوچه‌های افغانستان اسباب بازی روی زمین می‌انداختند تا اگر کوچه مین‌گذاری شده، ابتدا کودکان قربانی شوند.

«اشرف غنی»، رئیس جمهور وقت افغانستان هنگام فرار از کشورش عنوان می‌کند: «هرگز نمی‌توان به حمایت‌های آمریکا دل بست و من و افغانستان قربانی اعتماد به آمریکا شدیم.»

نکته قابل توجه آنکه این ژست‌های به ظاهر ابرقهرمانانه آمریکایی که اعترافات اخیر نظامیان این کشور گواهی بر واهی بودن آن است، در جنگ اوکراین نیز در حال تکرار است.

بایدن از یک سو به نیابت از آمریکا مدعی رهایی‌بخشی اروپا از سلطه روسیه شده و در همان روزهای نخست جنگ مدعی تأمین نیازهای انرژی، تسلیحات و غذای اروپایی‌ها شده بود و از سوی دیگر با زنجیره‌ای از فضاسازی‌های رسانه‌ای از زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین یک ابرقهرمان ساخت تا خود را ناجی اوکراین معرفی کند.

با این حال آنچه در جنگ اوکراین شاهد آن هستیم همان‌گونه که در افغانستان منجر به رسوایی آمریکا و ناتو شد، تکرار سرنوشت است.

آمریکا نه تنها تأمین کننده نیازهای اروپا نشده بلکه به سرکیسه کردن و باج‌گیری پرداخته است که فروش انرژی به چهار برابر قیمت، فروش میلیاردها دلار تسلیحات و نیز گران فروشی در مواد غذایی نمونه‌ای از آن است.

رویکرد کاسب‌کارانه آمریکا در جنگ اوکراین تا جایی پیش رفت که حتی دست به نابودسازی خطوط لوله نورد استریم (انتقال گاز روسیه به اروپا) برای وابستگی بیشتر اروپا زد.

زلنسکی نیز در عمل نشان داد که آن ابرقهرمان ادعایی نبوده و سلفی‌های به ظاهر مقتدرانه‌اش ساختگی از آب درآمد.‌

نمایش‌های زنسکی به حدی پوشالی بود که «نفتالی بِنِت» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی را وادار کرد تا پنهان شدن زلنسکی و تضمین گرفتن برای حفظ جان او را برملا کند.

از طرفی دیگر؛ در طول 20 سال اشغال افغانستان با وجود حضور ده‌ها هزار نظامی آمریکا و ناتو، سران واشینگتن هرگز جرأت سفر از پیش اعلام شده به افغانستان را نداشته و همواره پنهانی به این کشور وارد می‌شدند.

اکنون برای اوکراین نیز همین روند ادامه دارد، چنانچه سفر اخیر بایدن به کی‌یف پس از گرفتن ضمانت‌های امنیتی از روسیه انجام شد.

گزارش شاهدان و اعتراف نظامیان آمریکایی از لحظه فرار از افغانستان، سرنوشت اشرف غنی و معامله آمریکا با اروپا در ماجرای اوکراین را می‌توان سندی بر واهی بودن ادعاهای منجی‌گری و خیرخواهی سران این کشور در نظر گرفت.

به بیان دقیق‌تر؛ مروری واقع‌بینانه بر تحولات جهان از افغانستان تا اوکراین نشان می‌دهد که ژست‌های ابرقهرمانی آمریکا و مهره‌هایی نظیر زلنسکی در مقابل دوربین، صرفاً طبل‌های تو خالی هستند که نتیجه اقداماتشان، قربانی شدن میلیون‌ها نفر بوده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 13:14
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
قرینه‌یابی و رمزگشایی از جملات اخیر توسط بایدن چندان دشوار به نظر نمی‌رسد، چه، عضویت اوکراین در ناتو، چه قبل و چه پس از جنگ اساسا محتمل نیست!
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
دوشنبه 1402/04/19 ساعت 14:54
نورنیوز بررسی کرد؛
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
این اقدام از یک‌سو برای اعمال فشار بر کشورهای اروپایی جهت افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین برای طولانی شدن جنگ صورت گرفته و از سوی دیگر امتیازی به اوکراینی‌هاست تا در مقابل مخالفت آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو در نشست آتی لیتوانی، از فشار کی‌یف بکاهد.
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 15:41
نور ویدئو؛
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
آنچه این روزها در اروپا و آمریکا در سطح کلان حاکمیتی رخ می‌دهد، نشان‌ از حقایقی دارد که چرایی و چگونگی شکل‌گیری جریان‌های افراطی و تروریستی و همچنین نقش‌آفرینی آنها در جنگ اوکراین را آشکار می‌سازد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت جدید نان تافتون، بربری و لواش اعلام شد
قصاص، فرجام جنایت کودک‌کشی
صف‌های طولانی و سامانه‌های غیرفعال؛ مشکل کارت بانکی بازنشستگان
زلزله 8.8 ریشتری روسیه به 5 کشور هشدار سونامی داد! +عکس و فیلم
لیست کانال‌های مجاز فروش بلیت اربعین منتشر شد
بازنشستگان کشوری می‌توانند فیش حقوقی تیرماه خود را دریافت کنند
چه کسانی نمی‌توانند ارز اربعین 1404 بخرند؟
نوراینفو | چگونه به عادت بدِ غذایی کودکانمان «نه» بگوییم
فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد
بارش‌ها در ایران 40 درصد کاهش داشته است
تعطیلی‌ها به مزاق دولت خوش نیامد!
جزئیات آزمون استخدامی آموزش و پرورش آخر هفته
بلومبرگ: تعرفه‌های ترامپ 2 تریلیون دلار به اقتصاد جهان ضرر می‌رساند
آینده‌ شغلی در تله هوش مصنوعی: فرصت یا تهدید؟
اسرائیلی‌ها خطاب به سرنشینان کشتی حنظله: «فلسطین وجود ندارد!» +جزئیات بدرفتاری صهیونیست‌ها
مجازات اجاره کارت بانکی اعلام شد؛ توقیف حساب در انتظار متخلفان
اولین فیلم از درگیری تروریست‌ها با مردم عادی داخل دادگستری زاهدان +عکس
به طور میانگین سالی 4200 موتوسوار فوت می‌کنند
«دیبا کارت» چه تاثیری روی اقتصاد زندگی خانواده‌های ایثارگر خواهد گذاشت؟
خسارت 1.5 میلیارد دلاری ایران به اسرائیل تایید شد
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(59) «بزمان»
سخنگوی دولت: استرداد لایحه فضای مجازی مصوب شد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
فروش ویژه ایران‌خودرو با سه محصول جدید آغاز شد +لینک سایت
خطای سیستمی در سامانه ارز اربعین ؛ زائران با پیام خطا مواجه شدند
واکنش ترامپ به تصمیم انگلیس برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
زن فلجی که با ذهنش نوشت؛ انقلابی در فناوری نورالینک و خواندن ذهن + عکس
مخالفت ایران و روسیه با تمدید مهلت مکانیسم ماشه + فیلم
سرویس اطلاعات روسیه: آمریکا و انگلیس به‌دنبال جایگزین زلنسکی هستند
محکومیت عبدالرضا داوری به 6 ماه حبس
7 هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت انتقال آب به تهران و کرج
فردا صبح در تبریز صدای انفجار شنیده می‌شود
پلمب یک استخر پس از مسمومیت 15 نوجوان همدانی
حمله موشکی بالستیک فراصوت نیروهای مسلح یمن به فرودگاه اللد اسرائیل
دومین لژیونر والیبال ایران در راه ایتالیا
مسابقات رنکینگ جهانی اسکواش؛ اعتمادپور به مدال طلا رسید
تشدید اعتراضات علیه کشتی‌های کروز اسرائیلی در یونان
وزارت کشور متولی مجوزدهی به تاکسی‌های اینترنتی شد
از سرگیری پروازهای مستقیم مسافربری بین روسیه و کره شمالی بعد از 35 سال.
افشای محتوای خصوصی کاربران در گروه‌های تلگرام، خشم کاربران چینی را برانگیخت
عمل جراحی موفق جداسازی دوقلوهای به‌هم‌چسبیده در عربستان +فیلم
گونه‌ای نادر از بارناکل حفار در خلیج فارس کشف شد
ادعای مضحک و عجیب ترامپ درباره اوضاع غزه
تهیه‌کننده «دیالوگ» با قید وثیقه آزاد شد
نخستین دیدار مقامات ناسا و نیروی فضایی روسیه پس از 7 سال
سیاست‌نامه | رمزگشایی از بیانیه 191 کنشگر درباره ایران پساجنگ
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
X
آگهی تبلیغاتی