×
فرهنگی
شناسه خبر : 127722
تاریخ انتشار :

فجرنگار؛

شماره 10؛ رستگاری در اردوگاه

«شماره 10» اولین محصول سینمای ایران با محوریت اسرا نیست اما احتمالا جدی‌ترینِ آن‌هاست.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: ما از یک فیلم خوب چه انتظاری داریم؟ چه اتفاقی در یک فیلم سینمایی می‌تواند آن را به یک اثر لذت‌بخش برای مخاطب تبدیل کند؟ هر تماشاگر سینما برای این پرسش‌ها پاسخ خاص خودش را دارد اما بعضی عوامل و عناصر هستند که می‌توانند هر فیلمی را به یک فیلم تماشاگرپسند تبدیل کنند. «شماره ۱۰» هوشمندانه تعدادی از همین عوامل اصلی را به خدمت گرفته و به یکی از خوب‌های جشنواره‌ فیلم فجر تبدیل شده است.

بیش و پیش از هرچیز، «شماره ۱۰» یک فیلم داستان‌گوست. از همان لحظه‌ اول و خلق موقعیت اسارت، فیلم برای مخاطبش سفره‌ یک داستان مهیج را شکل می‌دهد و تا انتها به شیوه‌های مختلف آن سفره را رنگین می‌کند. فیلم پر از داستان‌ها و خرده‌داستان‌هایی است که مسئله‌ اصلی داستان یعنی فرار از اردوگاه اسرا را شاخ‌وبرگ می‌دهند. غافلگیری‌های سناریو برای مخاطب در فصل‌های مختلف فیلم هم از جمله نقاط قوت «شماره۱۰» است. این فیلم که بیش از هرچیز خاطره‌ی فیلم خوب «نفوذی» را زنده می‌کند، ارزش خوب‌داستان‌گفتن در سینما را یادآوری می‌کند و نشان می‌دهد یک فیلم خوب باید سرگرم‌کننده باشد تا بتواند مخاطب را با خود همراه کند.

کیفیت فنی «شماره۱۰» هم از دیگر نقاط قوت فیلم است. طراحی صحنه، جلوه‌های ویژه و تمهیدات بصری فیلمساز برای خلق محیط مخوف اردوگاه، خوب از کار درآمده و تماشاگر را در التهاب موقعیت‌های فیلمنامه با خود همراه می‌کند. بازی بازیگران، به طور خاص مجید صالحی و بهرنگ علوی، قابل توجه است و البته نباید از کنار فیلمبردای قابل قبول «شماره ۱۰» هم گذشت.

این فیلم اولین محصول سینمای ایران با محوریت اسرا نیست اما احتمالا جدی‌ترینِ آن‌هاست. الگوگیری‌های فیلم از سریال مشهور «فرار از زندان» و یا فیلم موفق «رستگاری در شاوشنک» مشهود است و شاید استفاده از همین الگوهای امتحان‌پس‌داده است که «شماره ۱۰» را برای مخاطب دیدنی می‌کند. فیلم اما در دام کپی‌کاری از آثار هالیوودی نیفتاده و به خصوص در یک‌سوم پایانی عمیقاً ایرانی می‌شود. آن‌چه که در نهایت قهرمان این فیلم را به یک پهلوان تبدیل می‌کند، نقطه اوج فیلمنامه و نقطه تبدیل فیلم به یک اثر دفاع مقدسی‌ است. جلوه‌ی پررنگ مفاهیم انسانی و تلاش طاقت‌فرسای یک رزمنده برای نجات جان هم‌رزمانش، صحنه‌های تکان‌دهنده و اثرگذاری در «شماره ۱۰» خلق کرده که ابعاد خاصی به این فیلم می‌دهد.جدیدترین فیلم حمید زرگرنژاد که پنج‌سال پس از «ماهورا» در جشنواره به نمایش درآمده یک گام رو به جلو برای او در مقام کارگردان و یکی از بهترین تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در جشنواره فیلم فجر است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
«سینما متروپل»؛ فیلم آبادان
یکشنبه 1401/11/23 ساعت 16:11
فجرنگار؛
«سینما متروپل»؛ فیلم آبادان
مضمون سینما متروپل برای سینمای دفاع‌مقدسیِ ما جدید نیست اما زاویه‌ پرداختش به‌نسبت جدید به‌نظر می‌رسد.
اتاقک گلی؛ روایت رنج
پنج‌شنبه 1401/11/20 ساعت 22:56
فجرنگار؛
اتاقک گلی؛ روایت رنج
روایت عمیق فیلم از یک اتفاق تلخ در حاشیه‌ عملیات مرصاد، ضعف‌های اتاقک گلی را به حاشیه می‌برند تا سرجمع مخاطب از تماشای یک فیلم مهم لذت ببرد.
«یادگار جنوب»؛ یک عاشقانه عجیب
سه‌شنبه 1401/11/18 ساعت 13:19
فجرنگار؛
«یادگار جنوب»؛ یک عاشقانه عجیب
«یادگار جنوب» یک عشق را روایت می‌کند. عشقی عحیب و جنون‌آمیز که هر لحظه و هر جنبه‌اش، آبستن یک حادثه است. روایت غیرخطی فیلم از این ماجرای عاشقانه اما ابعاد متفاوتی به آن می‌دهد.
ایستاده در ایده؛ درباره فیلم «سرهنگ ثریا»
یکشنبه 1401/11/16 ساعت 01:37
فجرنگار؛
ایستاده در ایده؛ درباره فیلم «سرهنگ ثریا»
«سرهنگ‌ ثریا» در ایده گیر افتاده و از یک جرقه‌ خوب فراتر نرفته. برای همین سخت می‌شود آن را در میان خوب‌های جشنواره‌ی امسال قرار داد.
نگاهی به فیلم «کت چرمی»؛ مرد بازنده 2
شنبه 1401/11/15 ساعت 15:19
فجرنگار؛
نگاهی به فیلم «کت چرمی»؛ مرد بازنده 2
کت چرمی در امتداد مسیر «مرد بازنده» و قبل‎تر از آن «لاتاری» و در کنار فیلم‌هایی مثل «شنای پروانه» مسیر جدیدی در سینمای اجتماعی ایران باز کرده‌اند. مسیری که آشکارا از تلخی‌های بی‌پایان و بن‌بست‌نمایی فاصله می‌گیرد و از پایان‌بندی‌های امیدبخش و روشن واهمه ندارد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
درخواست توبه تتلو در دست بررسی دادگاه
ترامپ: از ایران سیگنال‌های بدی دریافت می کنیم
رئیس‌جمهور مصر: کوچ اجباری فلسطینی‌ها خط قرمز ماست/رفح باید از سمت فلسطین نیز باز باشد
استرداد لایحه: شکست؟ عقب‌نشینی؟ یا حرکت به سمت حکمرانی گفت‌وگویی؟
تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر، بر مبنای منافع مشترک
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
مرزهای شرقی برای ورود زائران اربعین 1404 فعال شد
اوباما خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از قحطی در غزه شد
نورنما | آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
شلاق اقلیمی
راز قتل مادر و دختر ساکن طبقه هفتم
کشورهای کوچک و گام‌های بزرگ
4 کشته در تیراندازی بازار معروف بانکوک +فیلم
آغاز دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش +جزئیات
وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مردادماه انجام می‌شود
نورنما | علائم و درمان گرمازدگی
حسین ابرقویی با پرسپولیس به توافق رسید؛ امضای قرارداد به‌زودی انجام می‌شود
اتابک: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه خارج از نوبت پرداخت می‌شود
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
مستند سازی جنایات و ثبت مستندات مربوط به تخلفات و جنایات بین المللی آغاز شده است+فیلم
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
قاتل در دادگاه پرونده الهه حسین‌نژاد: نمی‌خواستم او را بکشم، مرا جادو کرده بودند +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
️ آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک +جزئیات
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 6 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
X
آگهی تبلیغاتی