×
فرهنگی
شناسه خبر : 127702
تاریخ انتشار :

وزیر فرهنگ در کاخ جشنواره:

از طرف کسانی که نگاه سیاسی دارند تحت فشاریم؛ خط‌کشی نداریم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این مدت ما از طرف کسانی که نگاه سیاسی دارند تحت فشاریم‌ امروز من به عنوان وزیر فرهنگ از همه مردم دعوت می‌کنم در امور فرهنگی حاضر شوند و ببینند در مقابل ما کسانی هستند که مخالف پیشرفت هنر هستند آن هم با دروغ و تهدید.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگویی با حمیدرضا مدقق، منتقد سینما و مجری برنامه صدا، دوربین، حرکت شبکه خبر، در رابطه با حال و هوای این دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: همان‌طور که همه تحلیلگران و تمام کسانی که سال‌هاست مسائل سینمای ایران را تحلیل می‌کنند، گفتند، جشنواره امسال با رونق بیشتری نسبت به گذشته در حال برگزاری است. توجه ویژه رسانه‌ها، استقبال خوب مردم و بحث‌هایی که پیرامون آثار شکل گرفت امسال واقعاً جالب توجه بود. از طرفی تصاویری که من امروز دیدم مشخص شد جشنواره در شهرستان‌ها هم با استقبال پرشوری برگزار شد. فضای جشنواره مثل همیشه داغ، فضای گفتگو و مباحثه و انتقاد است و ما خوشحالیم که فضای این دوره برای هنرمندان فراهم است. 

او افزود: ما شاید تنها دولتی بودیم که برنامه کامل تحولی در زمینه سینما داشتیم. امروز که من در خدمت شما هستم و تقریباً یک سال و نیم از حضور ما در این فضا می‌گذرد بیش از توقعاتمان جلو رفتیم. ما عدالت فرهنگی را عملی کردیم. روزی که شروع به کار کردم گفتم این خوب نیست که اکثر آثار سینمایی در تهران تولید شود، ما کشور بزرگی داریم که جا برای تولید زیاد دارد و حالا بخش مهمی از تولیدات ما در شهرهای مختلف است. امسال تعداد زیادی کارگردان فیلم اولی داریم که در یک رقابت دشوار با داوران سختگیر انتخاب شدند و حالا ده کارگردان جوان حضور دارند. امسال دو کارگردان زن فیلم اولی حضور دارد، در حالی که در دوره‌هایی از جشنواره هیچ کارگردان خانمی حضور نداشت. در کل در جشنواره امسال فیلم‌های مختلف و مهمی در زیر سایه امید، اخلاق و آگاهی بخشی وجود دارد. 

وزیر درباره شرایط سینما در سال آتی نیز گفت: ما برای سال آینده سال پررونقی را پیش‌بینی می‌کنیم. جشنواره فجر بهار سینمای ایران است و سالی که نکوست از بهارش پیداست. من تعداد قابل توجهی از آثار امسال را دیدم و کیفیت آنها بیشتر از توقعاتمان بود. ریل سینما به سمت درستی تغییر مسیر پیدا کرده، به سمت پاسخگویی و انعکاس  اقتضائات جامعه ایرانی.

او در رابطه با سیاست‌گذاری سال آینده سینمای ایران گفت: ما وظیفه خود را تسهیلگری می‌دانیم و فضا را برای فعالیت همه سینمایی‌ها آماده کردیم. ۱۸۰ میلیارد تومان برای آموزش انجمن سینمای جوان پیش‌بینی کردیم مه جدا از بودجه تعریف شده برای سینماست. شخص رئیس‌جمهور نسبت به سینما با دغدغه توجه می‌کند. دولت علی‌رغم همه مشکلاتش چون معتقد است این حوزه پیشران است، به حوزه مدیریتی فرهنگ اعتماد کرده و زیرساخت‌ها برایش فراهم است. 

او اضافه کرد: من به عنوان مسئول فرهنگ و هنر کشور می‌گویم هیچ مانعی برای هنرمندان نیست و از همه گروه‌ها و طیف‌ها حمایت می‌کنیم. ما اهل خط‌کشی نیستیم و در چارچوب قانون از همه حمایت می‌کنیم.

اسماعیلی درخصوص نسبت سینما به سیاست نیز اظهار کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم سیاست و فرهنگ به هم ارتباط ندارند. ما می‌بینیم که انقلاب اسلامی چه طور باعث رشد و تعالی سینمای ایران شد، سینمایی که در سال‌های آخر قبل از انقلاب لوث شده بود و با نام فیلم فارسی خطابش می‌کردند اما بعد از انقلاب خانواده‌ها مجدداً به سمت سینما برگشتند. در این مدت ما از طرف کسانی که نگاه سیاسی دارند تحت فشاریم‌ امروز من به عنوان وزیر فرهنگ از همه مردم دعوت می‌کنم در امور فرهنگی حاضر شوند و ببینند در مقابل ما کسانی هستند که مخالف پیشرفت هنر هستند آن هم با دروغ و تهدید. شبکه‌هایی که وابسته به پول‌های نامشروع خارجی می‌خواهند فضای کشور ما را ناامن نشان دهند. ما با اراده و عزم در پی گسترش و ترویج هرچه بیشتر فرهنگ و هنر هستیم. در سال گذشته ۲۰۰ سالن سینما اضافه شده است و در چهار سال اول از برنامه هزار سالن خود جلوتر خواهیم رفت. زیباترین مجموعه فرهنگی هنری کشور را در کرمان افتتاح کردیم و بیش از صد هزار نفر را در شهرستان‌ها در زمینه هنر و فرهنگ آموزش دادیم.

ما امروز فیلمی نداریم مجوز اکران در جشنواره داشته باشد ولی پروانه پخش نداشته باشد. ما امسال یک فیلم توقیفی نداشتیم. قوانین شفاف در اختیار عوامل قرار می‌گیرد و می‌دانند باشد چه فیلمی بسازند که مشکلی نداشته باشد. 

ما با روسیه و چین در حال مذاکره برای ارتباط هنری هستیم. انیمیشن پویانمایی ما ۲.۵ میلیون دلار در هر روسیه فروخت و حالا قرار است در ترکیه پخش شود. ما فضا را کاملاً با قوانین شفاف و پشتیبانی کامل در اختیار اهالی فرهنگ و هنر قرار دادیم.

اهالی سینما باید بیش از همه دلسوز باشند. ما نیازمند وفاق و همدلی هستیم. پیشکسوتان ما باید مسائل اختلافی و نگاه‌های متفاوت را کنار بگذارند و در سینما فعالیت خود را ادامه دهند. ما دنبال دوقطبی سازی نیستیم، وحدت و همدلی را بزرگ‌ترین نیاز امروز سینمای ایران می‌دانم.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عاملان شهادت محیط‌بان گلستانی در عملیات غافلگیرانه پلیس به دام افتادند
تغییر ساعت کاری ادارات قطعی شد+ فیلم
تعویق مذاکرات، بازی را متوقف نکرد؛ سناریوی جدید دیپلماسی در راه است؟
آغاز بازی مار و پله از سوی آمریکا
ورود به مخفیگاه و دستگیری سارقان از دید دوربین پلیس+ فیلم
انفجار بودجه‌های نظامی؛ جهان در آستانه جنگی خاموش؟
برنامه مسابقات امروز 13 اردیبهشت + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
نورنما | حمام شترها در آب های خلیج فارس
تهران بارانی می شود
آخرین خبرها از تصویب آیین‌نامه جدید نظام رتبه‌بندی و ارتقا معلمان
حملات پی در پی آمریکا به بندر نفتی راس عیسی یمن+فیلم
تراکتور قهرمان لیگ برترفوتبال ایران شد | تبریزی ها جشن خیابانی برپا کردند
صحبت‌های علیرضا بیرانوند بعد از قهرمانی«پسر خوبی برای مادرم و شوهر خوبی برای همسرم نبودم»
ملوان 3-3 ذوب‌آهن | بازگشت دراماتیک ملوان در انزلی + خلاصه بازی
واکنش بیرانوند به فحاشی هوادارن در شب پر گل بازی تراکتور - شمس آذر+فیلم
نتیجه نهایی بازی: سپاهان 1-2 گلگهر | شکست سپاهان در خانه؛ سهمیه آسیایی سپاهان به خطر افتاد
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز جمعه 12 اردیبهشت
خبر خوش برای بازنشستگان؛ جزییات نحوه خرید اقساطی کالا و سفرهای یارانه ای
جنون مرگ در خیابان ناسیونال؛ قتل‌عام خانوادگی با کلاشینکف در کرمانشاه
پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش بعد از انفجار بندر شهید رجایی
چرایی تغییر رنگ اقیانوس‌ها از آبی به بنفش؟
بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌سوزی گسترده در شمال فلسطین اشغالی +فیلم
طوفان و رعدوبرق ایلام را فراگرفت+ فیلم
ستارگان سینما به «یزدان» می آیند
زن جوان در دام زورگیران موتورسوار مقابل مترو شهید محلاتی+فیلم
تی تی ها خیلی زود قهرمانی را جشن گرفتند| تراکتور 4 - 0 شمس آذر
نتیجه نهایی بازی استقلال(5) - آلومینیوم (1) | لبخندغرور آمیز جباری برای تیمش + خلاصه بازی
گزارش تصویری | راهپمایی و اعتراضات کارگران در روز جهانی کارگر در نقاط مختلف جهان
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جمع جانباختگان شناسایی شده به 33نفر رسید
سگهای دماوند نگهبان گله نیستند، گرگ گله اند!+ فیلم
ترکیب احتمالی تراکتور در بازی سرنوشت
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال عجیب انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
روایت خلبان فداکاری که فرشته نجات بندر شهید رجایی شد+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
نتایج اولیه کنکور چه زمانی اعلام می شود؟+ فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
X
آگهی تبلیغاتی