×
اقتصادی
شناسه خبر : 126553
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/10/29 ساعت 13:17

نورنیوز بررسی کرد؛

داووس؛ حلال یا تشدید کننده بحران‌های اقتصاد جهانی؟

مواضع مقامات غربی در اجلاس داووس نشان داد که آنها نه تنها به گزینه‌ای به نام رفع بحران‌های اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین فکر نمی‌کنند، بلکه به رغم چالش‌های شدید اقتصادی که این جنگ برای مردم اوکراین، کشورهای اروپایی و سایر مناطق جهان ایجاد کرده، همچنان به‌دنبال تداوم بحران از طریق تقویت جبهه نظامی هستند.

نورنیوز - گروه اقتصاد: پنجاه و سومین دوره نشست داووس همچون سال‌های گذشته در شهر داووس برگزار شد. بر اساس اعلام برگزار کنندگان اجلاس در این نشست پنج روزه که تحت عنوان «همکاری در دنیای تکه تکه شده» تشکیل شد، بیش از ۵۰ رئیس دولت و دولت حضور یافتند.

آنچه در اساسنامه اجلاس جهانی داووس به عنوان یک هدف و راهبرد، طراحی و تعریف شده، بررسی مشکلات و چالش‌های اقتصادی جهان و رسیدن به راهکاری واحد جهت حل آنها است. هدف گذاری این اجلاس کاملاً اقتصادی با محوریت جهانی بوده تا در نهایت زمینه ساز بهبود شرایط اقتصاد جهانی در سطح کلان شود. نشست امسال داووس در حالی برگزار شد که اکثریت مواضع و مسائل مطرح شده در این نشست در چند محور مشخص قابل دسته‌بندی است.

نخست آنکه بخش عمده مواضع و سخنرانی‌های مقامات حاضر در نشست به‌ویژه غربی‌ها، حول محور جنگ اوکراین ارائه شد . نکته مهم آن که،عمده مطالب بر اساس اصل تأثیرات اقتصادی این جنگ و یا یافتن راهکار سیاسی برای پایان آن و بهبود اقتصاد جهانی مطرح نشد بلکه در چارچوب لزوم ارسال تسلیحات برای اوکراین و طولانی سازی جنگ و حتی لزوم عضویت این کشور در ناتو بوده است. در همین چارچوب نیز «هنری کیسینجر» در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت که بی‌طرفی اوکراین با توجه به این شرایط دیگر معنی ندارد. او عضویت نهایی کی‌یف در بلوک نظامی تحت رهبری آمریکا را تأیید کرد.

بایدن نیز بار دیگر بر افزایش کمک‌های نظامی به کی‌یف تأکید نمود. این اظهارات در حالی مطرح شد که «جیمز کلورلی»، وزیر امور خارجه انگلیس نیز در سفر به آمریکا، اعلام کرد که  لندن تصمیم گرفته است تسلیحات سنگین از جمله تانک به اوکراین ارسال کند، زیرا  باید پیام واقعا واضحی به «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه درباره حمایت بین‌المللی از کی‌یف بدهد.

اینگونه مواضع نشان می‌دهد که نه تنها گزینه‌ای به نام رفع بحران‌های اقتصادی ناشی از جنگ برای سران غرب معنایی ندارد، بلکه به رغم چالش‌های شدید اقتصادی که این جنگ برای مردم اوکراین، کشورهای اروپایی و سایر مناطق جهان ایجاد کرده،غربی‌ها همچنان بر طبل جنگ افروزی کوبیده و در اجلاس فوق حتی سخنی در باب لزوم اجرای تعهدات غرب در نشست چهار جانبه استانبول (روسیه، ترکیه، سازمان ملل و اوکراین) مبنی بر صدور غلات اوکراین و محصولات کشاورزی و کود شیمیایی روسیه که نقشی مهم در رفع بحران غذایی جهان از جمله در اروپای بحران زده دارد، به میان نیامد.

دوم آنکه غربی‌ها در این نشست بار دیگر سیاست تکراری و نخ نما شده تحریم علیه سایر کشورها را مطرح نمودند. ادعاها در باب اعمال تحریم بیشتر علیه روسیه، ایران و چین از جمله مباحث مطرح شده در این زمینه است. در چارچوب همین سیاست «اورزلا فون در لاین»، رئیس‌ کمیسیون اروپا با بیان ادعاهای اثبات‌نشده گفته که اتحادیه اروپا اعمال سومین دور تحریم‌ها علیه ایران را بررسی می‌کند.

او مدعی شد من از قرار گرفتن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی حمایت می‌کنم. او در همین حال بر ادامه اعمال تحریم‌ها علیه روسیه تأکید و بدون اشاره به بحران شدید انرژی در اروپا و رویکرد اجباری مردم به وسایل گرمایشی منسوخ شده همچون زغال سنگ مدعی توان اروپا برای بی‌نیازی از نفت و گاز روسیه شد.

اصرار بر تداوم سیاست تحریم در کنار جنگ در اوکراین، تأثیرات مخرب شدیدی بر اقتصاد جهانی به‌ویژه برای تحریم کنندگان داشته است. چنانکه امروز اروپای گرفتار بازی جنگ افروزانه آمریکا با موجی از اعتصاب‌ها و اعتراض‌های خیابانی در کنار رکود و تورم شدید اقتصادی مواجه است که صرفاً با سانسور خبری و انحراف افکار عمومی به مسائل حاشیه‌ای به دنبال پنهان سازی این وضعیت بحرانی هستند.

اجلاس داووس می توانست به عنوان فرصتی مهم برای بررسی بحران‌های اقتصادی شکننده تحمیل شده بر کشورهای جهان از رهگذر جنگ اوکراین به فرصتی برای فعال‌سازی مسیرهای سیاسی حل منازعه تبدیل شود.

روند و مجموعه اظهارات و موضع گیری‌های مقامات غربی در این اجلاس نشان می‌دهد همچنان تداوم جنگ اولویت اول غرب در جنگ ویرانگر اوکراین است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
داووس؛ حلال یا تشدید کننده بحران‌های اقتصاد جهانی؟
شنبه 1401/11/01 ساعت 18:43
نور ویدئو؛
داووس؛ حلال یا تشدید کننده بحران‌های اقتصاد جهانی؟
مواضع مقامات غربی در اجلاس داووس نشان داد که آنها نه تنها به گزینه‌ای به نام رفع بحران‌های اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین فکر نمی‌کنند، بلکه به رغم چالش‌های شدید اقتصادی که این جنگ برای مردم اوکراین، کشورهای اروپایی و سایر مناطق جهان ایجاد کرده، همچنان به‌دنبال تداوم بحران از طریق تقویت جبهه نظامی هستند.
رویترز: سپاه فعلاً در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار نمی‌گیرد
پنج‌شنبه 1401/10/29 ساعت 22:25
رویترز: سپاه فعلاً در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار نمی‌گیرد
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه به نقل از دو منبع اروپایی نوشت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جلسه روز دوشنبه شورای وزیران خارجه اروپا تحریم نخواهد شد.
آمریکا به‌زودی بزرگترین بسته کمک نظامی به اوکراین را اعلام می‌کند
پنج‌شنبه 1401/10/29 ساعت 22:07
آمریکا به‌زودی بزرگترین بسته کمک نظامی به اوکراین را اعلام می‌کند
شبکه تلویزیونی آمریکایی با استناد به سخنان برخی مقامات این کشور اعلام کرد که ایالات متحده ممکن است یکی از بزرگترین بسته‌های کمک نظامی به اوکراین را در روزهای آتی اعلام کند.
گزارش سیا و تروریست‌های سنتکام؛ برنامه یا تهدید؟
چهارشنبه 1401/10/28 ساعت 20:22
نورنیوز بررسی کرد؛
گزارش سیا و تروریست‌های سنتکام؛ برنامه یا تهدید؟
ساختار داعش نشان می‌دهد که بسیاری از سران و اعضای آن همان زندانیانی بوده‌اند که در زندان‌های زیر نظر آمریکا در عراق گردآوری و در نهایت بر اساس سیاست بحران‌ساز واشنگتن با عنوان جدید داعش به کار گرفته شدند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تهرانی‌ها فردا منتظر خنک شدن هوا باشند
گرامیداشت روز سینما همراه با مردم در باغ فردوس
نورینفو | چطور از آنفولانزا دور بمانیم؟
100 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 8 استان به بهره برداری رسید + فیلم
واکنش ترامپ به ترور چارلی کرک/جزییات ترور +فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
کدام استانها با کاهش چشمگیر بارش‌ها مواجه شدند
نتانیاهو در تله ترور؛ از شکست دوحه تا تهدید ترکیه
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان روز اول از هفته سوم
پوستر باشگاه فولاد خوزستان برای بازی با پرسپولیس
شبکه 5 تهران HD شد
نتانیاهو، تروریست بی‌پروا؛ تهدید قطر و ترکیه پس از شکست در دوحه
پیاتزا: هیچ مسابقه‌ای پیش از آغاز آسان نیست
پوستر باشگاه سپاهان برای تقابل همزمان آقایان و بانوان سپاهان و گل‌گهر در روز جمعه
گفت‌وگوی پزشکیان و رئیس جمهور مصر
حماس حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم کرد
کوشکی اعلام کرد: مصدوم نیستم!
9 شهید و 118 مجروح در حمله امروز رژیم صهیونیستی به یمن
فاریاب کرمان لرزید
تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای قطری
پروژه «اسرائیل بزرگ» و پیام‌های سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
هشدار پلیس راه درباره اوج‌گیری ترافیک در روزهای پایانی تابستان
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور تونس
واکنش ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر
فعالیت‌های دریایی در مازندران ممنوع شد
ارتش یمن: بخش بزرگی از حمله دشمن را خنثی کردیم
قرارداد منیر الحدادی استقلال امضا شد
تصویب مشاغل حوزه آموزشی وزارت آموزش و پرورش و مشاغل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا
علیرضا اکبرپور : تیم‌ملی با صعود از دور گروهی جام جهانی شق‌القمر نمی‌کند!
زارع به دنبال سومین طلای جهان +فیلم
تصاویر اولیه از حملات جنگننده‌های صهیونیستی به صنعا
اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است
عارف: تصمیمات جدی درباره کالاهای اساسی و تنوع بخشی به واردات خواهیم گرفت
واکنش وزارت دفاع روسیه به ورود پهبادهای این کشور به لهستان
افتتاح سیلوی غلات در بندر امیرآباد
مجلس تعطیل نیست
تعیین تکلیف واردات 4 هزار کامیون و کشنده+فیلم
طول ترافیک در آزادراه قزوین - رشت به 29 کیلومتر رسید
واکنش عربستان از توافق جدید ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد
حجاب برای دختران زیر 14 سال اتریش ممنوع شد
قیمت نوشت‌افزار افزایش یافت
اتهام سنگین علیه داور سابق لیگ برتر انگلیس
راه‌اندازی «تشکل ملی سوریه» به منظور مقابله با اشغال و تقویت امنیت ملی
ادامه درخشش شاگردان پیاتزا با غلبه بر آلمان
هشدار صریح رئیس کمیسیون اروپا به اسرائیل: تحریم‌ها در راه است
400 زوج در صف فرزندخواندگی , 110 کودک در انتظار خانواده
X
آگهی تبلیغاتی