×
اقتصادی
شناسه خبر : 125125
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

اَبَر پروژه انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی ایران جانی دوباره می‌گیرد

پروژه آب‌رسانی غدیر که طی 10 سال گذشته به کُندی پیش می‌رفت، با دستورات رئیس‌جمهور سرعت گرفته و بخش عمده‌ای از این طرح اکنون آماده بهره‌برداری است. رئیس‌جمهور برای افتتاح فاز اول پروژه آب‌رسانی قرار است به یزد سفر ‌کند.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: وضعیت کم‌آبی در برخی استان‌های کشور مدت‌هاست که دیگر بر کسی پوشیده نیست و کمبود منابع آبی در سال‌های اخیر به گونه‌ای بوده که در بعضی‌ موارد، تأمین آب شُرب را نیز با اختلال روبه‌رو کرده است.

نگرانی کارشناسان و مسئولان و حتی مردم از سال‌های آتی که در اثر تغییرات آب و هوایی زمین در ایران رخ خواهد داد موجب شده است که طرح‌های مختلفی برای بحران کم‌آبی ارائه، بررسی و کارشناسی شود. از جمله این طرح‌ها سدسازی‌های ریز و درشت بود که طی سال‌های متوالی انجام شده است حال آنکه چنین راهکاری نیز مشکلات حاشیه‌ای خاصی را دارد و نشان داده نمی‌توان از آن در تمام مناطق جغرافیایی بهره برد.

تنش آبی در استان‌های مرکزی و جنوبی سبب خشک شدن برخی‌ رودخانه‌های مهم همچون زاینده‌رود و افزایش پدیده‌های مخرب همچون فرونشست زمین، ریزگردها و دیگر معضلات زیست‌محیطی شده است.به همین منظور یکی از راهکارهایی که می‌تواند وضعیت آبی در این بخش از کشور را تا حدودی بهبود بخشد اجرای طرح‌های انتقال آب است.

درست به همین دلیل اجرای طرح‌های مختلف تأمین آب در بررسی‌های کارشناسی مسئولان در دستور کار قرار گرفت تا تأمین آب از خلیج‌فارس و دریای عمان با توجه به استعداد جغرافیایی فلات مرکزی ایران برای چنین انتقالی، ضمن حل مشکل کم‌آبی بتواند اکوسیستم‌های مناطق مختلف را نیز تا حدی با تغییر مثبت روبرو کند.

اجرای چنین اَبَر پروژه‌ای با کیلومترها لوله‌گذاری ـ حدود سه‌ هزار و ۷۰۰ کیلومتر لوله‌گذاری در فاز نخست ـ می‌تواند آب خلیج‌فارس و دریای عمان را به‌وسیله ایستگاه‌های متعدد پمپاژ به هفت استان کشور منتقل ‌کند.

پیش‌بینی‌های اولیه نیز از برآورد ۱۲۸هزار میلیارد تومان اعتبار لازم برای اجرای طرح حکایت می‌کند که بر اساس اعلام متولیان، موجب فراهم شدن ۷۰ هزار شغل خواهد شد و به نظر می‌رسد با تحولات جهانی قیمت‌ها باید برآورد جدیدی از آن صورت پذیرد.

فاز نخست نخستین خط لوله انتقال آب باید چندین سال پیش شروع می‌شد که وقفه در تصمیم‌گیری‌ها سبب شد تاکنون به تاخیر بیفتد. قرار است سایر طرح‌های انتقال آب نیز به‌تدریج اجرا شده و بخش مهمی از آب مورد نیاز استان‌های کم‌آب شرقی و مرکزی کشور از طریق دریای عمان و خلیج‌فارس تامین شود و در گام نهایی، منابع آبی جدید ۷ استان هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، اصفهان و سیستان و بلوچستان را تامین کند. توسعه صنایع گلخانه‌ای و واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ این استان‌ها از نتایج عملی شدن چنین پروژه بزرگی است.

ظرفیت اشتغال‌زایی این پروژه در دوران ساخت حدود هشت تا ده سال، حدود ۱۶ هزار نفر برآورد شده است.آب استحصال‌شده در این پروژه از نظر هزینه‌های تولید در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس از جمله عمان و امارات ارزان‌تر خواهد بود و این پروژه در چهار مرحله خط اول تا خط چهارم انجام می‌گیرد.

اینک دولت سیزدهم با جدیت تمام مصمم بر اجرای این پروژه است. پیشتر وزیر کشور نیز در معارفه استاندار اصفهان به این مهم تاکید کرده و آن را از دغدغه‌های رئیس‌جمهور عنوان کرده بود. همچنین بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز اعلام کرده بود پروژه آب‌رسانی غدیر که طی 10 سال گذشته به کُندی پیش می‌رفت، با دستورات رئیس‌جمهور سرعت گرفته و بخش عمده‌ای از این طرح اکنون آماده بهره‌برداری است.

بنابر اعلام قبلی، قرار است رئیس جمهور برای افتتاح فاز اول پروژه آب‌رسانی غدیر به یزد سفر کنند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پالایشگاه فراسرزمینی؛ توسعه بازار نفتی و خدمات مهندسی در دوران تحریم‌
یکشنبه 1401/10/25 ساعت 12:37
نورنیوز بررسی کرد؛
پالایشگاه فراسرزمینی؛ توسعه بازار نفتی و خدمات مهندسی در دوران تحریم‌
پس از آنکه وزیر نفت از راه‌اندازی نخستین پالایشگاه فراسرزمینی به نام ال‌پالیتو در ونزوئلا خبر داد، برخی با طرح اینکه «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است» از این اقدام انتقاد کردند، اما آیا به‌راستی پالایشگاه فراسرزمینی برای ایران سودی ندارد؟
اَبَر پروژه‌ای که جان دوباره می‌گیرد
یکشنبه 1401/10/25 ساعت 11:34
نور ویدئو؛
اَبَر پروژه‌ای که جان دوباره می‌گیرد
پروژه آب‌رسانی غدیر که طی 10 سال گذشته به کُندی پیش می‌رفت، با دستورات رئیس‌جمهور سرعت گرفته و بخش عمده‌ای از این طرح اکنون آماده بهره‌برداری است. رئیس‌جمهور برای افتتاح فاز اول پروژه آب‌رسانی قرار است به یزد سفر ‌کند.
پروژه آبرسانی غدیر نیاز کشور در بخش آب و برق را تأمین می‌کند
پنج‌شنبه 1401/10/22 ساعت 10:26
وزیر نیرو:
پروژه آبرسانی غدیر نیاز کشور در بخش آب و برق را تأمین می‌کند
وزیر نیرو در سفر استانی به یزد گفت: شروع عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب دریا به فلات مرکزی یک اتفاق مهم است که برای تأمین آب، دو کلان پروژه را در دستور کار قرار دادیم که اولین آن مدیریت مصرف است که با این پروژه می‌توانیم تا حد زیادی نیازهای کشور در بخش آب و برق را تأمین کنیم.
عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب خلیج‌فارس به یزد و فلات مرکزی آغاز شد
پنج‌شنبه 1401/10/22 ساعت 09:55
با حضور رئیس‌جمهور؛
عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب خلیج‌فارس به یزد و فلات مرکزی آغاز شد
عملیات اجرایی خط دوم طرح انتقال آب خلیج‌فارس به یزد و 2 استان‌ دیگر فلات مرکزی (کرمان و اصفهان) روز پنجشنبه طی مراسمی با حضور رئیس‌جمهور، وزیر نیرو و جمعی از مسئولان استان در یزد آغاز شد.
توضیحات فرمانده قرارگاه خاتم درباره بزرگترین پروژه آبرسانی به غرب کشور
جمعه 1399/05/24 ساعت 13:38
توضیحات فرمانده قرارگاه خاتم درباره بزرگترین پروژه آبرسانی به غرب کشور
گرمسیری یکی از سه حوزه آب گیر در غرب کشور است. در کنار حوزه های آب گیر سیروان و زاب است . حوزه ای که مناطق مختلفی از استان‌های کرمانشاه تا غرب استان ایلام را در بر می گیرد. منطقه ای به وسعت 400 کیلومتر .
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
X
آگهی تبلیغاتی