×
فرهنگی
شناسه خبر : 122683
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/10/13 ساعت 14:11

سرپرست حجاج ایرانی:

یک میلیون نفر در نوبت تشرف حج تمتع قرار دارند

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه حدود 15 سال است که ثبت‌نام جدید برای اعزام زائران به حج تمتع درایران انجام نشده است، گفت: درحال حاضر بیش از یک میلیون نفر در نوبت تشرف قرار دارند که بیش از 10 سال برای اعزام آنان نیاز است و بدین ترتیب بین اعزام اولین گروه ثبت‌نامی تا آخرین گروه به حدود 30 سال بالغ خواهد شد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: حاجی اسماعیل عبدالمناپ، سفیر برونئی در ایران با حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی امروز در محل بعثه مقام معظم رهبری دیدار و درباره همکاری های دو کشور در حوزه حج و زیارت گفتگو کرد.

در این دیدار که چند تن از مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و معاون سفیر برونئی نیز حضور داشتند، دوطرف در راستای گسترش و تعمیق همکاری‌ها در حوزه حج تبادل نظر کرده و خواستار تماس‌های بیشتر میان مسئولان ذی‌ربط دراین حوزه شدند.

حجت الاسلام نواب فرصت‌های دو کشور در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه حج و زیارت را فراوان توصیف کرد و گفت: ظرفیت حج به حدی گسترده است که می‌تواند برای سال‌های متمادی کشورهای اسلامی را بیمه کرده و همبستگی دینی به وجود آورد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت حضور علمای برجسته برونئی در مجامع و همایش های مختلف در جمهوری اسلامی ایران را نشاندهنده همگرایی و همبستگی علمای دو کشور دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در راستای توسعه برنامه‌های حج با برونئی همکاری کند.

در ادامه این دیدار دو طرف درباره نحوه اعزام حجاج کشور متبوع خود به سرزمین وحی توضیحاتی بیان کردند و سفیر برونئی به صف انتظار ۱۰ ساله زائران این کشور برای تشرف به حج و هزینه ۱۵ هزار دلاری این سفر اشاره کرد.

وی با بیان اینکه برونئی مشکلات و محدودیت‌های زیادی در حوزه حج دارد، افزود: امور مربوط به حج و عمره برونئی از طریق وزارت امور دینی این کشور انجام می شود و متاسفانه در حج گذشته سهمیه کشورش به شدت کاهش یافت و تنها ۴۵۳ نفر به سرزمین وحی اعزام شدند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب نیز با اشاره به اینکه حدود ۱۵ سال است که ثبت‌نام جدید برای اعزام زائران به حج تمتع درایران انجام نشده است، گفت: درحال حاضر بیش از یک میلیون نفر در نوبت تشرف قرار دارند که بیش از ۱۰ سال برای اعزام آنان نیاز است و بدین ترتیب بین اعزام اولین گروه ثبت‌نامی تا آخرین گروه به حدود ۳۰ سال بالغ خواهد شد. درصورت تعامل، همکاری و زمینه سازی بهترعربستان برای اعزام تعداد بیشتری از زائران اینگونه صف های طولانی در کشورهای اسلامی به وجود نمی آمد.

در پایان این دیدار طرفین به اشتراک نظر دو کشور درباره مسایل مربوط به اعزام حجاج اشاره کردند و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: پژوهشکده حج و زیارت در قم وابسته به بعثه مقام معظم رهبری به مباحث مختلف حوزه حج و زیارت نظیر مناسک و احکام، اسرار و معارف حج، تاریخ اسلام، اماکن تاریخی مکه و مدینه و ... می‌پردازد و آمادگی دارد نشریات و ۱۵۰۰ اثر تدوین شده دراین مرکز پژوهشی را در اختیار مجموعه حج برونئی قرار دهد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایلان ماسک: استارلینک می‌تواند جایگزین اپراتورهای موبایل شود
باران پاییزی منتظر پایان تابستان نمی‌ماند + نقشه
نماینده آمریکا: ایران باید همکاری فوری با آژانس اتمی را از سر بگیرد
حماس: جنایت اسرائیل در دوحه اعلام جنگ به کشورهای عربی است
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
گوترش و عراقچی درباره موضوع هسته‌ای و وضعیت یمن گفتگو کردند
تصاویر مظنون تیراندازی به حامی ترامپ منتشر شد
جبهه اصلاحات: اسرائیل تهدیدکننده صلح و ثبات جهان است
فشار قطر به امارات برای تعطیلی سفارتش در اسرائیل
عراقچی: شروط سه کشور اروپایی برای تمدید اسنپ بک، غیر عاقلانه بود
تشییع شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به نشست حماس در دوحه
شورای امنیت سازمان ملل حملات اسرائیل به دوحه را محکوم کرد
جاسوسی تلفنی ترامپ با سلاح اسرائیلی
چین: با فعال‌سازی مکانیسم ماشه مخالفیم
پورمحمدی: قرار نیست هر ردیف بودجه تا ابد ادامه یابد
سارق؛ شاگرد مالک از آب درآمد!
واکنش خبرنگار بی بی سی به ترورهای آمریکا و اسرائیل در زمان مذاکرات!
روپوش دانش‌آموزان تا 3 سال تغییر نمی‌کند+فیلم
امارات حضور اسرائیل را در کنفرانس امنیتی دبی ممنوع کرد
عملیات موفقیت آمیز القسام علیه تجهیزات و نظامیان رژیم صهیونیستی
ترامپ خواستار تعرفه 100 درصدی اروپا علیه چین و هند شد
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
کمبود نقدینگی، عامل تعطیلی 53 درصد از واحد‌های صنعتی
اولین حضور سه رهبر حماس مقابل دوربین‌ها پس از حمله اسرائیل
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی