×
سیاسی
شناسه خبر : 120493
تاریخ انتشار : شنبه 1401/09/19 ساعت 18:23

گروسی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره:

ایران در حال ساخت سلاح اتمی نیست

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز در مصاحبه ای اعلام کرد: احدی نمی‌گوید که ایران در حال ساخت سلاح اتمی است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز شنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره بدون اشاره به زرادخانه تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی در منطقه که فاقد نظارت این نهاد نیز است، در سخنانی در پاسخ به سؤال مجری برنامه درباره «غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم از سوی ایران» اعلام کرد: این میزان غنی‌سازی قطعاً به میزان غنی‌سازی در سطح تسلیحاتی نزدیک است؛ البته غنی‌سازی تسلیحاتی ۹۰ درصد است؛ اما غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران ۶۰ درصد است. کسی نمی‌گوید که آنها (ایران) در حال ساخت سلاح اتمی هستند. آشکار است که برآورد دائمی مواد در این سطوح بالا، نیازمند حضور بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بررسی صحت همه امور است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تکرار ادعاهای واهی و بدون سند و مدرک پادمانی این نهاد در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران در این مصاحبه ادامه داد: به شفاف‌سازی نیاز داریم. پاسخ ایران به پرسش‌های آژانس لازم است.

«رافائل گروسی» اضافه کرد: راه‌اندازی سانتریفیوژهای نسل جدید نشان می‌دهد که ایران مصمم است اورانیوم بیشتری را با سرعت بالایی تولید کند. آن‌ها خیلی فراتر از آنچه توافق شده بود حرکت می‌کنند و پشت سر این اقدامات یک پیام نهفته است. اکنون داریم به سوی استفاده از سانتریفیوژهای آی آر ۲، آی آر ۴، آی آر ۶ و اضافه کردن هزاران سانتریفیوژ و هزاران آبشار حرکت می‌کنیم. فراتر از آمارها، آن‌ها در حال پیشرفت و غنی‌سازی خیلی بیشتر از آنچه هستند که پیشتر درباره آن توافق کرده بودند! ما برخی فعالیت‌های بازرسی را در ایران انجام می‌دهیم و این طور نیست که آژانس اصلاً در ایران حضور نداشته باشد؛ اما ظرفیتی که ما داریم، پی‌ در پی کاهش‌یافته است. آن‌ها در ماه ژوئن ۲۷ دوربین را خاموش کردند که قبلاً به طور داوطلبانه توافق کرده بودند که فعال باشد. وقتی چنین کاری انجام می‌دهید، پیامی که منتقل می‌کنید این است که می‌خواهید دید جامعه بین‌الملل کم شود. چرا این طور است؟ حرف ما این است که این ایده خوبی نیست؛ با آژانس همکاری کنید، کارتان را شفاف کنید و با ما کار کنید.

وی ادامه داد: استفاده از دستگاه‌های جدید برای غنی‌سازی مواد هسته‌ای، نشان‌ دهنده تمایل ایران به ساخت سلاح اتمی نیست. غنی‌سازی اورانیوم به خودیِ خود ممنوع نیست؛ اما شما باید اطمینان دهید که اقدامات شما شفاف است و انحرافی در مواد اتمی برای اهداف غیر صلح‌آمیز وجود ندارد؛ اما اکنون مواردی مطرح است که باید با مذاکره و نظارت درباره آن به نتیجه‌ای برسیم.

این مقام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بی اشاره به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ابتدا از سوی آمریکا در سال ۲۰۱۸ با خروج این کشور از توافق بین‌المللی سال ۲۰۱۵ و سپس انفعال اروپا در قبال تعهدات برجامی خود، گفت: برجام یا آن‌ چه از آن باقی مانده است، در عمل بی‌ارتباط (با موضوعات کنونی) شده است. این توافق باید احیا شود و فکر می‌کنم شاید اندک امیدی وجود داشته باشد که بتوان این کار را انجام داد؛ این موضوع به طرفین مذاکرات بستگی دارد. من مذاکره‌ کننده نیستم، بلکه فقط تضمین‌کننده و بازرس آن هستم. ما امیدواریم که این کار انجام شود؛ اما باز هم می‌گویم که اگر ظرفیت بازرسی آژانس را کم کنید، من چطور می‌توانم متضمن این موضوع شوم که اطلاعات درباره مبنای کار در فعالیت هسته‌ای ایران موثق است. من در تلاشم همکاران ایرانی‌ خود را متقاعد کنم که بپذیرند بدون ما، تضمین‌های مورد نیاز است، معتبر نخواهد بود.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خاطر نشان کرد: باید سطح همکاری‌مان را بهبود بخشیم؛ ما هرگز به سطحی که باید باشد، نزدیک نیستیم. ما پیشتر گفتگوی سطح بالایی از نظر سیاسی داشتیم که دیگر این طور نیست. گاهی اوقات سفر بازرسان ما بدون دلیل موجهی به تعویق می‌افتد! بنابراین، همه چیز بسیار خسته‌کننده و سخت شده است. باید این وضع را فورا تغییر دهیم. پاسخ به سوالات آژانس، اختیاری و انتخابی نیست، یک وظیفه است.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بردگی جنسی؛ سقوط اخلاقی آمریکا و سئول
آتش‌نشان مشهدی مفقود شد+جزییات
هشدار جاری شدن سیل در 6 استان
همبستگی یمنی‌ها با مردم غزه در صعده
هشدار کارشناسان درباره کاهش شدید آب در شمال دریای خزر + فیلم
آغاز محاکمه شهردار برکنارشدۀ استانبول + فیلم
اردوغان به قطر می رود
اعتراضات خشونت‌آمیز در نپال؛ معترضان هتلی را به آتش کشیدند
رونمایی از کفش‌های لامین یامال در بازی مقابل والنسیا
موج تحریم اسرائیل در کشورهای عربی شدت می‌گیرد
معاون اول رئیس‌جمهور درگذشت حجت الاسلام والمسلمین جماعتی را تسلیت گفت
زمان اعلام نتایج نهایی کنکور اعلام شد
رانش زمین در هند تلفات گرفت + جزئیات و فیلم حادثه
واشنگتن در حمله به خاک قطر دخالت مستقیم داشته است
ویرانی های غزه بیشتر از بمب و گلوله است
زمان پرداخت حقوق بازنشستگان در شهریورماه 1404اعلام شد+جدول
پزشکیان برای شرکت در اجلاس اضطراری دوحه عازم قطر شد
ربات برکلی با مهارت بی‌نظیر در پینگ‌پنگ استاد شد+ فیلم
قیمت دلار و ارز امروز جمعه 21 شهریور 1404
ده‌ها بازیگر اسرائیلی در حمله فیشینگ فریب خوردند
حضور ستاره جدید در تیم استقلال سیستم آبی پوشان را تغییر داد؟
آخرین مهلت انتخاب رشته داوطلبان دانشگاه آزاد اعلام شد+لینک سامانه
تجاوز به قطر نشان داد غرب آسیا در آستانه پرتگاه است
ترکیه ممکن است هدف بعدی حملات اسرائیل باشد
جهان از سکوت دست بردارد، تجاوز رژیم صهیونی به حریم کشور ها عادی شده!
نجات گوسفند جان چهار نفر را گرفت + فیلم
اخراج فوری معاون دانشگاه تنسی پس از بی‌احترامی به چارلی کرک
هشدا وقوع بارش های رگباری؛ توقف در حاشیه رودخانه‌های مازندران ممنوع!
شرکت هواپیمایی ایرلندی پرواز به سرزمین‌های اشغالی را انجام نمی دهد
طرح جدید نتانیاهو برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها از غزه به آمریکا ارائه می‌شود
وضعیت هوا قابل قبول است
روز و ساعت دیدارهای تیم ملی والیبال ایران در مسابقات جهانی اعلام شد
هشدار ونزوئلا: در حالت آماده‌باش کامل قرار داریم
احزاب مخالف دولت آلمان خواستار حمایت از اقدامات اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی شدند
توافق وزیر ارشادبا کتابخانه ملی روسیه برای فهرست‌برداری نسخ خطی فارسی
حق پاسخ به رژیم صهیونیستی را محفوظ می‌دانیم
مودریچ بازیکن میلان در جلسه تمرین با کیک تولدش سوپرایز شد
مهلت دوباره برای ثبت نام در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی 1404+زمان برگزاری آزمون
تصاویری از لحظه فرار مظنون ترور چارلی کرک منتشر شد/قاتل بازداشت شد + فیلم
جزییات تخریب یک ساختمان قدیمی درخیابان پیروزی + آمار مصدومین
تهران در برابر زلزله مقاوم تر شد
جاده چالوس یک طرفه شد
هشدار یونیسف از سوءتغذیه کودکان در جنوب آسیا
با بازگشت مقامات حماس، قطر دوباره هدف قرار خواهد گرفت
تیراندازی در پایگاه نظامی ان ناپولیس؛ وضعیت امنیتی در حال بررسی است + فیلم
ردّ خون روی پرده نقره‌ای
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | جمعه 21 مرداد
میزان افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را ابلاغ کرد+جزییات
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 21 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
«خرگوش سیاه خرگوش سفید» راهی شیکاگو شد
X
آگهی تبلیغاتی