×
سیاسی
شناسه خبر : 120462
تاریخ انتشار :

پوتین: غرب ثابت کرد که قابل اعتماد نیست/ احتمالاً هیچ کس قرار نبود به توافقات مینسک عمل کند

رئیس‌جمهور روسیه در واکنش به اظهارات آنگلا مرکل گفت: اکنون اعتماد به غرب تقریباً صفر است و مسکو باید بداند با چه کسانی سر و کار دارد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست شورای‌عالی اقتصادی اوراسیا و در پایان سفر خود به بیشکک، پایتخت قرقیزستان، در خصوص اظهارات «آنگلا مرکل»، صدراعظم سابق آلمان در خصوص هدف پشت‌پرده کشورهای غربی در امضای توافقات مینسک اظهار نظر کرد.

او در پاسخ به سؤالی دراین‌باره گفت: «راستش این سخنان برای من کاملاً غیرمنتظره و ناامیدکننده است. صادقانه بگویم، من انتظار نداشتم چنین چیزی را از صدراعظم سابق فدرال بشنوم، من همیشه استنباط می‌کردم که رهبری جمهوری فدرال با ما صادقانه رفتار می‌کند.»

رئیس‌جمهوری روسیه یادآور شد، علی‌رغم اینکه برلین همواره از طرف اوکراینی حمایت کرده است، ولی به‌نظر او، رهبری آلمان همواره صادقانه به‌دنبال حل‌وفصل مناقشه بوده است. پوتین افزود: سخنان مرکل ثابت کرد که مسکو در آغاز عملیات ویژه درست عمل کرده است و این تصمیم به‌جا بوده است، زیرا احتمالاً هیچ کس قرار نبود به توافقات مینسک عمل کند، البته با توجه به واقعیاتی که اکنون روشن شده است، شاید بهتر بود عملیات ویژه زودتر آغاز می‌شد، اما مسکو امیدوار بود که طرفین بتوانند در چارچوب توافقات مینسک به توافق برسند.

او ادامه داد: «اکنون بحث اعتماد مطرح شده است، مطمئناً اعتماد تقریباً به حد صفر رسیده است، مسلماً پس از اظهاراتی از این قبیل، این سؤال مطرح می‌شود؛ چگونه می‌توان در مورد چیزی مذاکره کرد؟ و آیا اصلاً امکان مذاکره با کسی وجود دارد؟ چه ضمانتی برای توافقات وجود دارد؟»

پوتین در عین حال گفت: البته در نهایت نیاز به مذاکره خواهد بود و همان‌طور که بارها گفته‌ام ما همچنان آماده توافق با اوکراین هستیم، اما پس از اظهارات صدراعظم سابق آلمان در مورد توافقات مینسک، باید به این اندیشید که روسیه با چه‌کسانی سر و کار دارد.

آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان چند روز قبل در مصاحبه‌ای برای نخستین بار اعتراف کرد که امضای توافقات مینسک تنها تلاشی برای دادن زمان مناسب به اوکراین بوده است تا مقامات کی‌یف بتوانند از آن برای تقویت و به‌دست آوردن توان کافی برای رویارویی در برابر روسیه استفاده کنند. او با اشاره به نتیجه این اقدام، تفاوت بین اوکراین در سال‌های ۲۰۱۴-۲۰۱۵ و اوکراین کنونی را مورد توجه قرار داد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌جمهور روسیه در کنفرانس مطبوعاتی خود در پایان سفرش به بیشکک عنوان کرد که روسیه ممکن است به‌منظور تضمین امنیت خود، از جمله تاکتیک‌های انجام "حمله خلع سلاح" و پیشرفت‌های آمریکا در این زمینه را در نظر بگیرد. رئیس جمهور در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران گفت: «اولاً اینکه، ایالات متحده یک تئوری حمله پیش‌دستانه دارد، و دوم اینکه، آنها در حال توسعه یک سیستم حمله خلع سلاح هستند که برای نقاط کنترل، محروم کردن دشمن از این سیستم‌های کنترلی و غیره اعمال می‌شود».

رئیس‌جمهور روسیه در عین حال یادآور شد که صحبت بر سر موشک‌های کروز، از جمله موشک‌های استقرار  زمینی است که مسکو زمانی آنها را کنار گذاشت. او ادامه داد: «ما آنها را رها کرده کنار گذاشتیم و آمریکایی‌ها در آن زمان باهوش‌تر عمل کردند، البته ما موشک‌های استقرار زمینی‌ را کنار گذاشتیم، ولی استقرار هوایی و دریایی‌ را حفظ کردیم، اما اکنون موشک‌های کروز استقرار زمینی را نیز در اختیار داریم و آنها مدرن‌تر و حتی کارآمدتر هستند.»

پوتین گفت: قرار بود با کمک سیستم‌های مافوق‌صوت، یک حمله خلع سلاح پیشگیرانه انجام شود، ولی هنوز چنین تسلیحاتی در اختیار ایالات متحده نیست، در حالی که ما آنها را داریم. اگر ما در مورد این حمله خلع سلاح صحبت کنیم، شاید باید به پذیرش دستاوردهای شرکای آمریکایی خود و ایده‌های آنها برای تضمین امنیت خود فکر کنیم، مسلماً ما به آن فکر می‌کنیم، هیچکس خجالت نمی‌کشید که در آن زمان و سال‌های گذشته با صدای بلند در مورد این مسئله صحبت کند.

پوتین مطرح داد: موضوع اینجاست که در ایالات متحده، "حمله پیشگیرانه" در دکترین راهبردی آنها تجویز شده است، ما آن را نداریم، در استراتژی ما حمله تلافی‌جویانه تدوین شده است، بدین ترتیب که وقتی سیستم هشدار روسیه سیگنال حمله موشکی را دریافت کند، از طرف روسیه «صدها موشک در هوا به پرواز در خواهد آمد که به‌سادگی متوقف کردن آنها غیرممکن است، البته  این هنوز یک [حمله] تلافی‌جویانه است.

او افزود: این به‌چه‌معناست؟ این بدان معنی است که سقوط کلاهک‌های موشک‌های دشمن در خاک  روسیه اجتناب‌ناپذیر است، آنها به‌هرحال سقوط خواهند کرد، درست است، ولی در این صورت دیگر چیزی از دشمن باقی نخواهد ماند، زیرا رهگیری صدها موشک غیرممکن خواهد بود و البته این یک عامل بازدارنده و یک عامل بازدارنده بسیار جدی است، به همین منظور ما به‌طور منظم تمرینات هسته‌ای انجام می‌دهیم و در این زمینه کاملاً شفاف عمل می‌کنیم و صادقانه آن را اعلام می‌کنیم.

پوتین در پایان تأکید کرد: اما اگر یک دشمن احتمالی معتقد باشد که می‌تواند از تئوری حمله پیشگیرانه علیه روسیه استفاده کند، ما چنین کاری را نمی‌کنیم، در هر صورت این واقعیت ما را به فکر تهدیدهایی می‌اندازد که چنین ایده‌هایی در سایر کشورها علیه روسیه وجود دارد.

رهبر روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین یادآور شد که ابتکارعمل نشست مقامات سرویس‌های ویژه روسیه و ایالات متحده از سوی جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده بود. وی گفت: این موضوع ابتکارعمل ما نبود، پرزیدنت بایدن پیشنهاد داد و ما موافقت کردیم، مذاکرات در حالت عادی انجام شد و دو طرف توافق کردند که تماس‌ها ادامه یابد.

لازم به ذکر است که در اواسط ماه نوامبر، دیداری بین سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه و ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سازمان سیا) در ترکیه برگزار شد. به‌گفته ناریشکین، طرفین درباره امنیت هسته‌ای و روند اوضاع پیرامون اوکراین گفتگو کردند. روز بعد، کاخ سفید نیز یادآور شد که برگزاری این نشست به‌منظور باز نگه‌داشتن کانال‌های ارتباطی بین ایالات متحده و روسیه ضروری است.

بیشتر بخوانید

هشدار ریابکوف درباره خطر قطع روابط دیپلماتیک بین روسیه و آمریکا

دیدار مدیر سیا با رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه در آنکارا

پوتین: خطر جنگ هسته‌ای در حال افزایش است

پوتین هر روز با وزارت دفاع درباره تأمین ارتش روسیه در تماس است

رئیس‌جمهوری روسیه در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی در خصوص مدت زمان عملیات ویژه یادآور شد که روند حل‌وفصل اوضاع در اوکراین "آسان نخواهد بود و مدتی طول خواهد کشید"، اما مذاکرات باید انجام شود، و شرکت‌کنندگان در این روند  "باید با واقعیت‌هایی که روی زمین در حال شکل‌گیری است کنار بیایند."

ولادیمیر پوتین همچنین گفت که تنها به او می‌توان در مورد اطلاعات مربوط به تأمین نیروهای مسلح روسیه اعتماد کرد. وی توضیح داد: ما به‌طور منظم با وزارت دفاع کار می‌کنیم، تقریباً هر روز این موضوعات را با آنها در میان می‌گذاریم، باید بگویم که حادترین مسائل مربوط به تأمین نیروهای نظامی دیگر از بین رفته است، البته در مجموع مشکلات تا حل کامل فاصله دارد که آن هم به مسئله زمان مربوط است، ارتش در حال بررسی امکان چرخش افراد بسیج‌شده در منطقه عملیات نظامی است.

پوتین همچنین تأکید کرد که روند عملیات "طبق روال عادی ادامه دارد و هیچ مشکلی در این رابطه وجود ندارد"، بنابراین هیچ پیش‌نیازی برای اعلام موج جدیدی از بسیج در روسیه نیست.


خبرگزاری تاس
اخبار مرتبط
پوتین: به گفتگو برای  دستیابی به یک «راه‌حل قابل قبول» پایبندیم/ سامانه‌های موشکی آمریکا در اوکراین نابود می‌شوند
یکشنبه 1401/10/04 ساعت 15:16
پوتین: به گفتگو برای دستیابی به یک «راه‌حل قابل قبول» پایبندیم/ سامانه‌های موشکی آمریکا در اوکراین نابود می‌شوند
رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که مسکو همچنان تمایل به گفتگو درباره نوعی راه‌حل قابل قبول با تمام طرفین درگیر در مناقشه در اوکراین دارد.
پوتین: تحریم‌ روسیه، بیشترین آسیب را به غرب و کشورهای فقیر وارد کرده است
سه‌شنبه 1401/06/29 ساعت 15:57
پوتین: تحریم‌ روسیه، بیشترین آسیب را به غرب و کشورهای فقیر وارد کرده است
رئیس‌جمهور روسیه امروز در سخنانی گفت: موانعی که تحریم‌های غرب برای انتقال انرژی، غلات و کودهای شیمیایی ایجاد کرده، تأثیر منفی بر کشورهای فقیر و بی‌گناه و البته خود غربی‌ها داشته است.
پوتین: اروپا باید از اردوغان ممنون باشد
جمعه 1401/05/14 ساعت 19:01
پوتین: اروپا باید از اردوغان ممنون باشد
رئیس جمهور روسیه گفت که اروپا باید از ترکیه و اردوغان به دلیل ادامه انتقال گاز روسیه بدون قطعی، ممنون باشد.
پوتین: با سیاست‌های آمریکا در قبال ایران مخالفیم
جمعه 1398/03/17 ساعت 13:28
پوتین: با سیاست‌های آمریکا در قبال ایران مخالفیم
رئیس جمهور روسیه در تازه‌ترین اظهارات خود از رویکرد واشنگتن در رابطه با ایران انتقاد کرد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دستگیری شبکه تروریستی موساد در بهارستان؛ کشف مواد منفجره و تجهیزات پیشرفته
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و ویتکاف
دستگیری یک جاسوس تبعه خارجی از نیروگاه اتمی بوشهر+ فیلم
پاسخ به یک سئوال مهم ؛چرا ایران تسلیم نمی‌شود
بحران سوخت در رژیم صهیونیستی/ زد و خورد شهرک نشینان بر سر بنزین+ فیلم
انصارالله: همانند غزه، از ایران هم حمایت می‌کنیم
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
آخرین آمار کشته های رژیم صهیونیستی در حملات موشکی ایران+ فیلم
واکنش مهدی قایدی به تجاوز رژیم صهیونی
تخلیه تهران یا ایران؟!
اختلالات اینترنت ناشی از حملات سایبری است
واکنش کاربران آمریکایی به توییت ترامپ درباره احتمال ورود به جنگ
دستگیری عوامل اسرائیل در زنجان/ کشف ‌پهپاد‌ از‌ خانه تیمی مزدوران
موج دهم پاسخ پرقدرت نیروهای مسلح ایران به سرزمین‌های اشغالی است +فیلم
جاده چالوس یک‌طرفه شد
از هشدار تا حمله: فاصله‌ای به‌اندازه یک دروغ
صهیونیست‌ها از ترس موشک‌های ایران در مترو می‌خوابند
بازدید شهردار تهران از آخرین وضعیت خدمت‌رسانی به شهروندان تهرانی
متن کامل پیام تصویری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران +فیلم
بیانیه سپاه پاسداران در خصوص موج دهم حملات موشکی ایران
اطلاعیه شماره 2 فرماندهی امنیت سایبری
هشدار کمبود سوخت در اسرائیل
نحوه فعالیت شعب بانک ها در شهر تهران اعلام شد
تصمیم شورای عالی بورس در خصوص فعالیت بورس‌ها طی سه روز کاری آینده
حمله موشکی ایران به «بت‌یام»: خسارات سنگین و احتمال فروپاشی 22 ساختمان
نوراینفو| هشدار شورای عالی امنیت ملی
انهدام 28 فروند هدف متخاصم/ شکار پهپاد هرمس با شلیک دقیق پدافند هوایی
شکار پهپادهای متخاصم اسرائیل در آسمان اصفهان
نشست شورای امنیت ملی آمریکا به ریاست ترامپ درباره جنگ اسرائیل و ایران
اسرائیلی‌ها ممنوع‌الخروج شدند
واکنش بقائی به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: لطفاً توجیه‌گر تجاوز نشوید!
صدا و سیما: واتساپ را حذف کنید
اطلاعیه رژیم صهیونیستی درباره کاهش زمان هشدار پیش از حملات موشکی ایران
دومین اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در زمینه سوخت‌
تاریخ اعزام مشمولان اعزامی پایه خدمتی تیر ماه تغییر کرد
انهدام پهپاد انتحاری هاروپ در ملایر
بازگشایی دوطرفه محور هراز
کریس مورفی: ترامپ بدون مجوز کنگره نمی‌تواند به جنگ با ایران وارد شود
ب‍یانیه جبهه اصلاحات ایران در محکومیت جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران
مراحل پایانی ترمیم خطوط لوله آسیب‌دیده در «میدان قدس» تهران
تشییع پر شکوه پیکر شهدای حمله رژیم صهیونیستی در قم
سلاح بی‌صدای صهیونیست‌ها در میدان نبرد
خطوط 110، 113 و 114 تبدیل به کانال رسمی «بله» شد
مردم استفاده از تجهیزات هوشمند متصل به اینترنت را به حداقل برسانند
فرصت مجدد برای بازپرداخت اقساط وام بانک‌ها بدون جریمه
اندرزگوی تهران هدف حمله رژیم صهیونیستی؛ خسارت‌ها جبران می‌شود
پدر تکواندوکار نوجوان به فرزند شهیدش پیوست
استقرار 17 جایگاه سیار سوخت‌رسانی در تهران
نوراینفو | تا امروز کجاها رو زدیم؟!
بهای گزاف جنگ احمقانه ترامپ با ایران
X
آگهی تبلیغاتی