×
سیاسی
شناسه خبر : 120371
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/09/17 ساعت 16:48

نورنیوز بررسی کرد؛

ژانویه داغ در انتظار مکرون!

مشکلات ساختاری موجود، به ویژه با توجه به دو موضوع تورم و بحران انرژی در فصل سرما نگرانی‌های زیادی را میان شهروندان فرانسوی ایجاد کرده که با توجه به زمزمه‌های بروز موج عظیمی از اعتراض و اعتصاب صنوف و اقشار مختلف، روزهای سختی را برای دولتمردان پاریسی در پیش دارد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: فرانسه طی هفته‌های اخیر درگیر موضوعات و مشکلات عدیده‌ای شده که با توجه به احتمال بروز موج جدیدی از نارضایتی‌ها و آشوب‌ها، ژانویه داغی را برای مقامات الیزه نوید می‌دهد.

تورم افسار گسیخته، موج نهم ویروس کرونا، اعلام کاهش منابع برق از سوی RTE، بحران انرژی و تغییرات قانون بازنشستگی با وجود مخالفت گسترده جامعه از جمله موضوعاتی است که کارشناسان آنها را بسترهای بروز دور جدید ناآرامی‌ها در شهرهای مختلف فرانسه می‌دانند.

این روزها اعتصابات در سراسر فرانسه گسترش یافته و کارمندان و کارگران خواستار افزایش دستمزدها هستند.

به عنوان مثال؛ در شرکت داروسازی سانوفی (Sanofi)، کارکنان 16 سایت از نیمه ماه نوامبر تاکنون اعتصاب کرده‌ و خواستار 500 یورو افزایش حقوق هستند، یا در شرکت حمل و نقل خصوصی پاریس (RATP) کارمندان بیش از یک ماه است که برای افزایش 300 یورویی اعتصاب کرده‌اند.

شبکه انتقال برق ( RTE) و اتحادیه‌های شبکه توزیع گاز فرانسه مانند (GRDF) نیز خواهان افزایش 7 درصدی دستمزد هستند.

اخبار این اعتصابات اما از سوی رسانه‌های فرانسوی کاملا بایکوت شده در حالی که مقامات فرانسوی خود به این مشکلات اذعان دارند، چنانچه «برونو لومر» وزیر اقتصاد این کشور اعلام کرده؛ نقطه اوج تورم هنوز نگذشته و چند ماه دیگر ادامه پیدا خواهد کرد.

از سویی؛ قیمت گاز در حالی طبق اعلام رسمی قرار است 15 درصد افزایش پیدا کند که همچنان خبری از افزایش حقوق نیست و این موضوع شدیدا موجب نگرانی دولت شده است، چنانچه «گابریل آتال» سخنگوی دولت فرانسه اعلام کرده؛ «برای هر سناریویی آمادگی داریم.»

«امانوئل مکرون» نیز در مصاحبه‌ای که شدیدا عصبی به نظر می‌رسید گفته: «وظیفه دولت تامین انرژی است، نباید مردم را با القاء سناریوهای پوچ ترساند، من از چیزی نمی‌ترسم.» 

در همین بازه زمانی شهروندان فرانسوی شاهد آغاز موج نهم کرونا هستند و آن را ناشی از سوء مدیریت دولت در کنترل همه‌گیری می‌دانند. این مسئله موجب ایجاد نگرانی‌های جدید در خصوص افزایش ابتلا و احتمال بازگشت قوانین سخت‌گیرانه شده است.

از سوی دیگر؛ «الیزابت بورن» نخست‌وزیر فرانسه تصمیم دارد هفته آینده لایحه تغییر قانون بازنشستگی را به مجلس ارائه دهد. در این قانون سن بازنشستگی از 62 به 65 سال پیشنهاد و عنوان شده که یکی از انگیزه‌های دولت از این اقدام بهبود و ارتقاء شرایط کاری کارمندان مسن است.

این در حالی است که 75 درصد مردم چنین عقیده‌ای نداشته و 70 درصد فرانسویان با افزایش سن بازنشستگی کاملا مخالف هستند. بر این اساس؛ به نظر می‌رسد تصمیم دولت هر چه باشد با مخالفت قاطع مجامع صنفی کارگری مواجه خواهد شد.

نکته آنکه؛ چنانچه بررسی رفتار رهبران اصناف کارگری نشان می‌دهد، گرچه آنها هنوز به تدارک مبارزه با دولت نمی‌اندیشند و منتظر مانده‌اند تا نتایج اتفاقات را دنبال کنند، اما نیروهای کار منتظر نمانده‌ و اعتراضات خود را آغاز کرده‌اند.

بر این اساس؛ مشکلات ساختاری موجود، به ویژه با توجه به دو موضوع تورم و بحران انرژی در فصل سرما نگرانی‌های زیادی را میان شهروندان فرانسوی ایجاد کرده که با توجه به زمزمه‌های بروز موج عظیمی از اعتراض و اعتصاب صنوف و اقشار مختلف، روزهای سختی را برای دولتمردان پاریسی در پیش دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
دولت سوئد ادعای اپراتور برق را رد کرد/ نخست وزیر سوئد: مردم برق کمتری مصرف کنند
شنبه 1401/09/19 ساعت 10:46
ادامه بحران انرژی در اروپا؛
دولت سوئد ادعای اپراتور برق را رد کرد/ نخست وزیر سوئد: مردم برق کمتری مصرف کنند
نخست وزیر سوئد در اظهاراتی از مردم خواست در میانه فصل زمستان و باتوجه به افزایش تقاضا در مصرف برق صرفه‌جویی کنند.
راکتورهای هسته‌ای فرسوده اروپا و مسئولیت بر زمین مانده آژانس
سه‌شنبه 1401/09/15 ساعت 23:23
نور ویدئو؛
راکتورهای هسته‌ای فرسوده اروپا و مسئولیت بر زمین مانده آژانس
بحران انرژی و سرمای زودرس و پایدار در کشورهای اروپایی در کنار نقش سوداگرانه آمریکا که قول حمایت از اروپا را در قبال عدم خرید نفت و گاز روسیه داده بود، کشورهای اروپایی را مجبور به انجام اقدامی پُر خطر یعنی استفاده از نیروگاه‌های هسته‌ای فرسوده کرده است.
دیدار مکرون و بایدن؛ نمایش تصنعی و ناموفق دوستی و شراکت
دوشنبه 1401/09/14 ساعت 15:50
نور ویدئو؛
دیدار مکرون و بایدن؛ نمایش تصنعی و ناموفق دوستی و شراکت
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، فروش انرژی از سوی آمریکا به اروپای بحران زده را با نرخی بیش از چهار برابر قیمت جهانی حمایت تلقی نمی‌کند و آن را سرکیسه کردن قاره اروپا می‌داند.
راکتورهای هسته‌ای فرسوده اروپا و مسئولیت بر زمین مانده آژانس
دوشنبه 1401/09/14 ساعت 10:41
نورنیوز بررسی کرد؛
راکتورهای هسته‌ای فرسوده اروپا و مسئولیت بر زمین مانده آژانس
بحران انرژی و سرمای زودرس و پایدار در کشورهای اروپایی در کنار نقش سوداگرانه آمریکا که قول حمایت از اروپا را در قبال عدم خرید نفت و گاز روسیه داده بود، کشورهای اروپایی را مجبور به انجام اقدامی پُر خطر یعنی استفاده از نیروگاه‌های هسته‌ای فرسوده کرده است.
دیدار مکرون و بایدن؛ نمایش ناموفق دوستی و اشتراک نظر
یکشنبه 1401/09/13 ساعت 11:23
نورنیوز بررسی کرد؛
دیدار مکرون و بایدن؛ نمایش ناموفق دوستی و اشتراک نظر
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، فروش انرژی از سوی آمریکا به اروپای بحران زده را با نرخی بیش از چهار برابر قیمت جهانی حمایت تلقی نمی‌کند و آن را سرکیسه کردن قاره اروپا می‌داند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تلاش آمریکا برای ازسرگیری میانجی‌گری قطر در مورد غزه
انفجار نزدیک سفارت رژیم اسرائیل در پایتخت نروژ
لاریجانی : ایران با تعصب از امنیت ملی دفاع می‌کند
تیراندازی به اردوگاه ارتش صهیونیستی در کرانه باختری
آغاز ثبت‌نام فروش فوق‌العاده سایپا و پارس‌خودرو از فردا
پسران هندبال ایران جهانی شدند
دیدار مجدد عراقچی و گروسی در نیویورک
نماینده فلسطین در سازمان ملل: به رسمیت شناختن کشور ما یک حق است
سردار نائینی: «وعده صادق 1 و 2» انسجام رسانه‌ای جنگ جدید را شکل داد
کشف تازۀ باستان‌شناسان در 2 کیلومتری تخت جمشید
برلین مدعی شد ارائه مهلت چندروزه به ایران از سوی تروئیکای اروپایی
پیشکسوت استقلال در بیمارستان بستری شد
نخست وزیر لبنان اظهارات نماینده آمریکا را محکوم کرد
دبیر: کسب 15 مدال در 20 وزن بی‌سابقه بود
ترامپ در دیدار با زلنسکی: روسیه از قدرت نظامی قابل‌توجهی برخوردار است
نورنما | کارون زیبا،اهواز
سه برابر شدن یارانه خانواده‌های غیرکارمند دارای 3 فرزند
گروسی: بازرسان آژانس در راه ایران هستند
حماس ادعاهای ترامپ را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
ماکرون: آماده تحریم‌های اسرائیل هستیم
دیدار عراقچی با وزرای خارجه اسپانیا و قطر در نیویورک/توافق همکاری آموزشی ایران و مجارستان
مدافع ایرلندی در آستانه پرسپولیسی شدن
آلمان: درهای مذاکره با ایران باز است
تغییر ساعات کاری ساتنا و چکاوک از اول مهرماه+جزئیات
روز برگزاری دومین دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران تعیین شد
گزارش تصویری | « هفته دفاع مقدس»
دادستانی تهران علیه بلاگر وکیل‌نما اعلام جرم کرد
ترامپ ادعاهای خود علیه ایران را تکرار کرد/کنایه اردوغان به ترامپ در سازمان ملل
اطلاعیه سپاه ایلام در مورد انفجار کنترل شده طی امشب
اعلام جزییات نشست عراقچی با وزرای خارجه سه کشور اروپایی
رهبر معظم انقلاب اسلامی: اتحاد ملت ایران در جنگ دوازده‌ روزه دشمن را ناامید کرد
واریز مرحله پنجم وام 50 میلیونی بازنشستگان کشوری
نورنما | هفته دفاع مقدس گرامی‌باد
ناوگان الصمود به نزدیکی یونان رسید
دروغی به نام فرار ایران از میز مذاکره
استقبال حماس از بیانیه کنفرانس راهکار دودولتی در نیویورک
ایران 3-2 صربستان | با نمایش غیرت ملی پوشان، ایران به 8 تیم برتر جهان صعود کرد + بازی بعدی
گروسی رسما نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
قائم‌مقام معاون راهبردی رئیس‌جمهور منصوب شد
رایزنی عراقچی و دیپلمات‌های ارشد اروپایی در نیویورک
درخواست عربستان از همه کشورها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
افزایش سه‌ درجه‌ای دما در تهران تا شنبه
دادگاه لاهه تحریم می‌شود
پیام جنگی جدید نتانیاهو؛ استراتژی عملیاتی یا فرافکنی؟
گزینه هاشمیان در خط حمله پرسپولیس چه بازیکنانی هستند؟
هشدار عراقچی نسبت به تبعات هرگونه استفاده ابزاری 3 کشور اروپایی از شورای امنیت+فیلم
معاون بهداشت: امسال شیر در مدارس ابتدایی توزیع می شود
سفیر ایران در ریاض: ایران و عربستان، آینده منطقه را می سازند
لاریجانی: دروغ است که ایران مذاکره نمی‌کند
پلیس مسئول صدور مجوز سلاح‌های شکاری و ورزشی شد
X
آگهی تبلیغاتی