چهارشنبه 22 مرداد 1404 | ساعت 6:01
چهارشنبه 22 مرداد 1404 | ساعت 6:01
×
اقتصادی
شناسه خبر : 118606
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/09/01 ساعت 10:36

چرا آمریکا به دنبال بر هم زدن بازار رمزارزهاست

موسسات مالی متداول و سنتی جهان توسط دولت آمریکا نظارت می‌شوند که موجب می‌شود آنها تابع قوانین عمل آمریکایی فعالیت کنند ولی این کنترل اساساً در بازار ارز دیجیتال از ابتدا حذف شده است زیرا رمزارز به عنوان وسیله پرداخت همتا به همتا شکل گرفته است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: پل کروگمن، برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۰۸، به تازگی نظرات خود درباره بحران صرافی FTX، قوانین نظارتی بر دنیای رمزارزها و آینده این بازار را مطرح کرده است.

این اقتصاددان می‌گوید مشکلات اخیری که برای شرکت‌ها و صرافی‌های کریپتو مانند FTX به وجود آمد و این مسئله که قیمت رمزارزها در سال ۲۰۲۲ نوسانات شدیدی داشت، همگی نشان دهنده نیاز این بازار به ساماندهی و نظارت است. بازار ارزهای دیجیتال هنوز در شوک‌ و تحت تاثیر بحران صرافی بزرگ FTX به سر می‌برد. چنین بحران‌هایی بر تمام بخش‌های بازار رمزارز تاثیر بلندمدتی می‌گذارند. البته، پل کروگمن باور دارد که مقررات شدید و بیش از حد محدودکننده می‌تواند به طور کلی این بازار را به نابودی بکشاند.

برنده نوبل اقتصاد همچنین به مسائل پیرامون صرافی‌های رمزارز نیز اشاره کرد که در واکنش به بحران‌های اخیر با قوانین نظارتی زیادی مواجه شده‌اند. او وجود صرافی‌ها را به کلی زیر سوال برد، چرا که در وایت‌پیپر بیت‌کوین از این رمزارز به عنوان وسیله پرداخت همتا به همتا یاد شده است تا حضور واسطه‌ها را حذف نماید. او به این مسئله اشاره کرد که بانک‌های سنتی و شرکت‌های رمزارزی به واسطه اعتماد مردم به امانت گذاشتن پول‌شان نزد این موسسات، به فعالیت می‌پردازند.

اما موسسات مالی متداول و سنتی توسط دولت آمریکا نظارت می‌شوند که باعث می‌شود آنها تابع قوانین عمل فعالیت کنند، ریسک‌شان تحت کنترل باشد و تضمین کننده حساب‌های مشتریان باشند. کروگمن هشدار داد که وضع چنین مقرراتی برای صرافی‌های کریپتو می‌توانند باعث نابودی این صنعت شود. اگر نهادهای نظارتی سختگیری‌ها روی صرافی‌ها را تشدید کنند، این صرافی‌ها و پروژه‌های ارز دیجیتال دیگر نمی‌توانند با وعده پاداش‌های بالا، کاربران را به سمت خود جذب کنند.

او در مطلب انتقادی خود می‌گوید که اگر قیمت بیت‌کوین به صفر نزدیک شود (که این احتمال نیز وجود دارد)، بازار گسترده ارز دیجیتال که در طی دهه گذشته توسعه یافته است، می‌تواند در مدت کوتاهی به فراموشی سپرده شود. او به طور کلی توکن‌های دیجیتال را بی‌معنی، بی‌ارزش و مورد استفاده در فعالیت‌های غیرقانونی توصیف کرد.

یکی از درگیری‌های مهم فضای قانون‌گذاری کریپتو بر سر این است که چه نهادی مسئول قانون‌گذاری صرافی‌های رمزارز در کشورهاست. برخی معنقدند تقریبا تمام رمزارزها غیر از بیت کوین «اوراق بهادار» ثبت نشده هستند و باید با صرافی‌های رمزارز مانند صرافی اوراق بهادار برخورد شود و تحت نظارت بورسی‌‌ها قرار گیرند ولی در مقابل مخالفان این نگری مه بیشتر فعالان فضای کریپتو هستند بیشتر تمایل دارند با رمزارزها مانند «کالا» برخورد شود و صرافی‌های رمزارز به صورت کالا در بورس کار کنند.

مسلم است توسعه بازار ارز دیجیتال نیازمند ابزاری مالی مناسبی برای رشد قانونمند این بازار است اما ابزار مالی که راه کنترل دولت‌ها را هموار سازد در واقع اصل بنیادی این صنعت را نقض خواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
از جنگ 12 روزه تا احیای دیپلماسی هسته‌ای
پول‌های جدید از چه تاریخی در معاملات استفاده می‌شوند؟
داستان تلخ مرگ شیدا کاردگر 15 ساله در بابل/ چه کسی او را کشت؟
رویارویی آبی‌پوشان با رونالدو تحقق می یابد؟
مرکز آمار: با افزایش تورم، نرخ زاد و ولد هم کاهشی شد
«پیرپسر» با رقمی کم سابقه دومین فیلم پرفروش سال شد
حمایت گسترده شماری حقوقدان ایرانی از گزارشگر ویژه سازمان ملل
ساپینتو: سه سال محرومیت من باورکردنی نیست/ منتظر تکمیل تیم هستم
توافق سرمربی پرسپولیس با جذب بازیکن خارجی برای خط حمله
پرمصرف ترین مشترک برق کشور شناسایی شد
وزیر دفاع: اقدامات دشمن را لحظه به لحظه زیر نظر داریم
چهارمین قربانی قاتل سریالی/این بار خانواده‌اش به خاک و خون کشیده شد
محل دیدار استقلال و تراکتور مشخص شد
افتخارآفرینی ایرانی‌ها در جشنواره‌های جهانی/ داوری دو فیلمساز و اکران یک فیلم در ایرلند
آیا اسرائیل و ایران در آستانه دومین رویارویی مستقیم قرار دارند؟
امکان استفاده از سپرده‌های ارزی به‌عنوان وثیقه وام‌های بانکی فراهم شد
هشدار انگلیس به اروپا در مذاکرات آلاسکا/ خویشتنداری کنید!
هشدار قطعه‌سازان به روش قیمت‌گذاری خودرو
محل دقیق دیدار «ترامپ» و «پوتین» اعلام شد/زلنسکی دعوت نیست!
پوتین مانع اجرای معامله ترامپ و آذربایجان–ارمنستان خواهد شد؟
ورود هیئت حماس به قاهره برای گفت‌وگو درباره آتش‌بس در غزه/تشکیل کمیته‌ای برای اداره غزه
افشاگری شبکه سی‌ان‌ان درباره فشارهای اسرائیل بر خبرنگاران غربی
پلی‌آف لیگ قهرمانان آسیا/ سپاهان شکست خورد و از صعود بازماند
گام های شیدایی ؛ تصاویری از راهپیمایی اربعین
رسانه‌های اسرائیل: همه جهان علیه ما متحد شده‌اند
اسلامی: ترور دانشمندان هسته‌ای باید با جدیت از سوی آژانس بین المللی محکوم شود
نیمار بعد از 3 سال رکوردی بی‌سابقه را به نام خود ثبت کرد
اعتراض در لاهه/ سفارت رژیم صهیونیستی به رنگ خون در آمد
باقرزاده طلا گرفت و سلام نظامی داد+ فیلم
پزشکیان راهی ارمنستان می شود
وزیر اطلاعات دولت روحانی، در پی سکته مغزی بستری شد
حجت‌الاسلام خطیب: دفاع مقدس 12 روزه، جهان را مبهوت کرد
خسروپناه: افزایش سن جذب معلمان پیگیری می شود
هشدار هواشناسی برای سه استان شمالی کشور
امکان شنود تماس‌های تلفنی از راه دور با هوش مصنوعی
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
بازگشت بیش از 17 هزار زائر اربعین به کشور با 145 پرواز
حمله پهپادی یمنی‌ها به بندر اشغالی ایلات
خبر کمبود برنج در بازار تکذیب می‌شود
رئیس جمهور: پزشکان برای ایجاد تغییر و پیشرفت منتظر دولت نمانند
ترامپ کمک‌های هوایی به غزه جدی نگرفته است
بیانیه بی‌سابقه 27 کشور غربی درباره بحران انسانی در غزه
میادین و بازارهای میوه و تره‌بار تهران روز اربعین تعطیل است
طارمی مشتریان جدیدی از قطر، امارات و فرانسه پیدا کرد
کاظمی خبر داد؛ جذب بیش از 2800 استعداد برتر در دانشگاه فرهنگیان
اژه‌ای: برای فردی که لغزش کرده فضای توبه فراهم کنیم/نسبت به مقامات باید صیانت بیشتری داشت
عارف: آب طالقان بزودی به تهران می‌رسد/برای تولید 30 هزار مگاوات برق برنامه‌ریزی کرده‌ایم
آغاز پیش فروش بلیت قطار شهریورماه از فردا + جزئیات
نام اسرائیل در آستانه ورود به فهرست هشدار خشونت جنسی سازمان ملل
مشاورانتان را عوض کنید
X
آگهی تبلیغاتی