×
اقتصادی
شناسه خبر : 118606
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/09/01 ساعت 10:36
چرا آمریکا به دنبال بر هم زدن بازار رمزارزهاست

چرا آمریکا به دنبال بر هم زدن بازار رمزارزهاست

موسسات مالی متداول و سنتی جهان توسط دولت آمریکا نظارت می‌شوند که موجب می‌شود آنها تابع قوانین عمل آمریکایی فعالیت کنند ولی این کنترل اساساً در بازار ارز دیجیتال از ابتدا حذف شده است زیرا رمزارز به عنوان وسیله پرداخت همتا به همتا شکل گرفته است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: پل کروگمن، برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۰۸، به تازگی نظرات خود درباره بحران صرافی FTX، قوانین نظارتی بر دنیای رمزارزها و آینده این بازار را مطرح کرده است.

این اقتصاددان می‌گوید مشکلات اخیری که برای شرکت‌ها و صرافی‌های کریپتو مانند FTX به وجود آمد و این مسئله که قیمت رمزارزها در سال ۲۰۲۲ نوسانات شدیدی داشت، همگی نشان دهنده نیاز این بازار به ساماندهی و نظارت است. بازار ارزهای دیجیتال هنوز در شوک‌ و تحت تاثیر بحران صرافی بزرگ FTX به سر می‌برد. چنین بحران‌هایی بر تمام بخش‌های بازار رمزارز تاثیر بلندمدتی می‌گذارند. البته، پل کروگمن باور دارد که مقررات شدید و بیش از حد محدودکننده می‌تواند به طور کلی این بازار را به نابودی بکشاند.

برنده نوبل اقتصاد همچنین به مسائل پیرامون صرافی‌های رمزارز نیز اشاره کرد که در واکنش به بحران‌های اخیر با قوانین نظارتی زیادی مواجه شده‌اند. او وجود صرافی‌ها را به کلی زیر سوال برد، چرا که در وایت‌پیپر بیت‌کوین از این رمزارز به عنوان وسیله پرداخت همتا به همتا یاد شده است تا حضور واسطه‌ها را حذف نماید. او به این مسئله اشاره کرد که بانک‌های سنتی و شرکت‌های رمزارزی به واسطه اعتماد مردم به امانت گذاشتن پول‌شان نزد این موسسات، به فعالیت می‌پردازند.

اما موسسات مالی متداول و سنتی توسط دولت آمریکا نظارت می‌شوند که باعث می‌شود آنها تابع قوانین عمل فعالیت کنند، ریسک‌شان تحت کنترل باشد و تضمین کننده حساب‌های مشتریان باشند. کروگمن هشدار داد که وضع چنین مقرراتی برای صرافی‌های کریپتو می‌توانند باعث نابودی این صنعت شود. اگر نهادهای نظارتی سختگیری‌ها روی صرافی‌ها را تشدید کنند، این صرافی‌ها و پروژه‌های ارز دیجیتال دیگر نمی‌توانند با وعده پاداش‌های بالا، کاربران را به سمت خود جذب کنند.

او در مطلب انتقادی خود می‌گوید که اگر قیمت بیت‌کوین به صفر نزدیک شود (که این احتمال نیز وجود دارد)، بازار گسترده ارز دیجیتال که در طی دهه گذشته توسعه یافته است، می‌تواند در مدت کوتاهی به فراموشی سپرده شود. او به طور کلی توکن‌های دیجیتال را بی‌معنی، بی‌ارزش و مورد استفاده در فعالیت‌های غیرقانونی توصیف کرد.

یکی از درگیری‌های مهم فضای قانون‌گذاری کریپتو بر سر این است که چه نهادی مسئول قانون‌گذاری صرافی‌های رمزارز در کشورهاست. برخی معنقدند تقریبا تمام رمزارزها غیر از بیت کوین «اوراق بهادار» ثبت نشده هستند و باید با صرافی‌های رمزارز مانند صرافی اوراق بهادار برخورد شود و تحت نظارت بورسی‌‌ها قرار گیرند ولی در مقابل مخالفان این نگری مه بیشتر فعالان فضای کریپتو هستند بیشتر تمایل دارند با رمزارزها مانند «کالا» برخورد شود و صرافی‌های رمزارز به صورت کالا در بورس کار کنند.

مسلم است توسعه بازار ارز دیجیتال نیازمند ابزاری مالی مناسبی برای رشد قانونمند این بازار است اما ابزار مالی که راه کنترل دولت‌ها را هموار سازد در واقع اصل بنیادی این صنعت را نقض خواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شرکت‌ها ناچار به رعایت خطوط قرمز یمن هستند
فروش میلیون دلاری مجموعه «گیرمو دل تورو»
پلیس رژیم صهیونیستی خیاباهای قدس را بست
ایروانی: شورای امنیت آتش‌بس فوری و دائمی در غزه را تصویب و اجرا کند
تلاش برای مسموم کردن بشار اسد در مسکو
گزارش «المیادین» درباره جزئیات طرح ترامپ برای نوار غزه
دستور نتانیاهو به نیروی دریایی درباره ناوگان الصمود/توقیف چهارمین کشتی
ابراز تأسف قطر از تصویب نشدن قطعنامه آتش‌بس غزه در شورای امنیت
نفتکش روسیه در سواحل فرانسه توقیف شد
بازداشت فعالان و خبرنگاران حاضر در کشتی‌های «ناوگان صمود»
خبرگزاری فرانسه: حماس خواستار اصلاح طرح ترامپ است
تعداد شهدای خبرنگار غزه به 254 تن رسید
احضار ساپینتو به باشگاه استقلال
رژیم صهیونیستی کشتی‌های ناوگان «صمود» را محاصره کرد
لاریجانی: آمریکا با جنگ، هر روز تشییع جنازه خواهد داشت
درخواست گروه 7 از ایران برای بازگرداندن دسترسی آژانس به تاسیسات هسته‌ای
اسرائیل را از مسابقات بین‌المللی اخراج کنید!
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در 10 بانک به پایان رسید
وزیر دفاع: گسترش روابط دفاعی ایران و ترکیه در حل چالش‌های منطقه تأثیرگذار است
ناوگان الصمود اعلام وضعیت فوق‌العاده کرد
عملیات مشترک القسام و سرایا القدس علیه مواضع اشغالگران
جدول گروه A لیگ قهرمانان آسیای 2؛ استقلال در قعر جدول!
ابوالفضل جلالی: شرمنده‌ایم، هیچ حرفی نمی‌ماند
برندگان مسابقه جهانی عکاسی از پرندگان در سال 2025
جزئیات حراج سکه طلا و نحوه تحویل + لینک سایت
نورنما | نمایی متفاوت از پل ورسک در هوای مه آلود
استقلال 0-1 المحرق | کابوس آبی ها پایان ندارد + خلاصه بازی
سانچز: اسرائیل«صمود» را تهدید نکند؛ سرنشینان حمایت کامل دیپلماتیک دارند
ایران در اجلاس ایکائو خواستار بازخواست رژیم صهیونیستی شد
سازمان ملل: از زمان آتش‌بس در لبنان، 103 نفر به شهادت رسیده‌اند
رژیم صهیونیستی برای درگیری چند روزه با ناوگان صمود آماده می‌شود
لغو دوباره تمامی پروازها در اسرائیل
بارسلونا 1-2 پاری‌سن‌ژرمن | آبی اناری ها بازهم حریف انریکه نشدند+خلاصه بازی
افزایش 50 درصدی حملات سایبری به ایران
رژیم صهیونیستی یک خودرو را در جنوب لبنان هدف قرار داد
هیلاری کلینتون: ترامپ می‌خواهد دولت را گروگان نگه دارد
ظفرقندی: در جنگ اخیر از هیچ کشوری کمک بهداشتی و درمانی نداشتیم
قاتل، فرزند مقتول از آب درآمد
اوربان: با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا مخالفیم
تکلیف صدور ویزای اعضای تیم ملی برای قرعه کشی جام جهانی چه خواهد شد؟
تدابیر وزارت نفت برای افزایش تولید و تأمین سوخت زمستانی
36 کشته و 200 زخمی در ریزش داربست یک کلیسا در اتیوپی
حمله پهپادی یمن به سرزمین‌های اشغالی
نشان درجه‌ یک هنری به «جعفر دهقان» اهدا شد
گرانترین بازیکن فوتبال ایران چه کسی است؟
اردوغان: جهان اسلام باید فلسطینی ها را گرد هم آورد
صالحی امیری: صنعت گردشگری یکی از سه اولویت اصلی دولت چهاردهم است
ناوگان صمود، آبروداری از وجدان انسانی
عارف: برای المپیک 2028 برنامه خوبی داریم
تیم ملی فوتبال نابینایان نایب قهرمان جام ملت‌ها شد
X
آگهی تبلیغاتی