×
فرهنگی
شناسه خبر : 113137
تاریخ انتشار :

در برنامه «شیوه» شبکه ۴ سیما؛

شاکری: پیمان شانگهای را جدی نمی‌گیرم/ حسن‌خانی: صادرات در شرایط تحریمی به زیان کشور است

مجید شاکری: پیمان شانگهای را جدی نمی‌گیرم و برایم هم مهم نیست چقدر درباره آن تبلیغات صورت گرفت. حسن‌خانی: در کشوری که تحریم شده است، اگر شما میلیاردها دلار هم صادرات داشته باشد، ممکن است نه‌تنها سودی برای شما نداشته باشد بلکه شما را دچار اختلال در اقتصاد نیز بکند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: «مجید شاکری»، کارشناس اقتصادی در برنامه «شیوه» شبکه ۴ سیما گفت: حکمرانی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران احیاء نمی‌شود مگر اینکه بتواند تورم احساس شده دهگ‌های پایین‌تر را کنترل بکند. تورم احساس شده دهک‌های پایین‌تر کنترل نمی‌شود مگر اینکه تورم را بتوانیم به اندازه میانگین‌های بلند مدت خودش برگردانیم. تورم را هم نمی‌توانیم به اندازه میانگین‌های بلند مدت خودش برگردانیم اگر نتوانیم سیاست پولی مستقل داشته باشیم. در کشوری مثل ایران، سیاست پولی مستقل قابل اجرا نیست اگر نتواند سیاست ارزی مشخص و قابل سیاست‌گذاری داشته باشد. در کشوری مثل ایران شما نمی‌توانید سیاست‌گذاری ارزی کنید اگر که ساختار پرداخت خارجی رسمی نداشته باشد. در غیر این صورت شما مکرراً به تناقضات در فصول مختلف تجاری و دوره‌های مختلف تحریمی برمی‌خورید. 

شاکری در ادامه گفت: شما نمی‌توانید ساختار پرداخت خارجی رسمی داشته باشد مگر اینکه وارد معاملات کلان با کشورهای ناشر ارز جهان شوید یا اینکه با کشورهای بزرگی که ابزارهای مهمی در مقابل کشورهای ناشر ارز جهان را دارند. شما همه این کارها را نمی‌توانید بکنید مگر اینکه پروژه‌ها یا سیاست‌های تجاری یا اقتصادی را در پیش بگیرید که شما را در جهان جدید، در جهان بعد از ۲۰۰۸ و در جهان بعد از کرونا معنا بکند.

او افزود: اگر همه این حرف‌ها را بخواهم خلاصه کنم، می‌شود اینکه شما نمی‌توانید سیاست اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را احیاء کنید مگر اینکه به سر ریل توسعه بازگردید و هیچ راه آسان دیگری و هیچ چوب جادویی وجود ندارد که فکر کنیم به اینکه ممکن است ما را از پاسخ به این سوال سخت معاف کند. آن چیزی که ابتدا و انتهای این زنجیره متواتر را به هم وصل می‌کند، اساساً مسأله ذخایر خارجی و سیاست ارزی است. 

شاکری خاطر نشان کرد: در دوره‌های خیلی کوتاه مدت سه ماهه و چهار ماهه، پی در پی به ساختار ارزی ما شک‌های برون‌زا وارد می‌شود. کشورهایی که در هرم ارزی در قسمت پایین قرار دارند، ارز جهان روا نیستند یعنی، دلار، یورو، فرانک و ... نیستند، در این کشورها اگر بانک مرکزی در داخل بازار حضور نداشته باشد، نرخی را تارگت (هدف) نکند، اصلاً بازار ارزی به صورت پیوسته ایجاد نمی‌شود. پس کشوری مثل ما اصلاً کشوری نیست که بگوییم اشکالی ندارد نرخ (وارد یک روش کاملاً بازاری شود) در حاشیه بازار حرکت کند. 

شاکری افزود: مداخله دولت در موضوع ارز باید عالمانه باشد. مداخله نباید مربوط به سرکوب یا نگه داشتن قیمت یا  به معنای آن که رها می‌کنم، باشد. حتی کشورهایی که در ادبیات معمولاً گفته می‌شود نرخ ارز را آزاد گذاشته‌اند؛ وقتی واقعیت را نظاره می‌کنید، مثلاً در بحران جنگ کریمه، بانک مرکزی روسیه نرخ ارز را آزاد گذاشت و اجازه دو برابر شود و بعد نرخ بهره را هم از آن طرف بالا برد و مسأله حل شد؛ در حالی که این طور نیست که آزاد گذشته باشد و بگوید هر چقدر بالا رفت، رفت. بلکه یک مکانیزم مداخله‌ای اجرا کرده است که در آن مکانیزم ۱۳۰ میلیارد دلار ظرف یک سال مداخله کرده است. اما مکانیزم عاقلانه بوده و نه مکانیزمی که ارز را بپاشد، به قیمت بفروشد، با کارت ملی جمع می‌کنم.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: باید بفهمیم که کشوری مثل ایران، کشوری نیست که بتوانیم بگوییم هیچ کریدور تارکت گذاری شده‌ای برای نرخ ارز نداشته باشیم از طرف بانک مرکزی و بگوییم بگذارید بازار کار خودش را انجام دهد. پس در کشور ایران نمی‌توانیم یک حدی از هدف‌گذاری ارزی را نداشته باشم. کشوری هم هستیم که نیاز به سیاست پولی مستقل داریم. هم به این خاطر که الآن مواجه هستیم با یک تورم بسیار بالا که می‌خواهیم آن را کاهش دهیم و هم به این دلیل که اصلاً یک کشور در حال توسعه نیاز به سیاست پولی مستقل دارد. مسأله سوم نیز این است که یک کشور نمی‌تواند در آن واحد هم نرح ارز را فیکس بکند و هم سیاست پولی مستقل داشته باشد و هم حساب سرمایه‌ باز داشته باشد.

«حسن حسن‌خانی»، کارشناس اقتصادی در برنامه «شیوه» شبکه ۴ سیما نیز گفت: نظریه‌های تعیین نرخ ارز با نظریه‌های تبیین رفتار نرخ ارز متفاوت است. متأسفانه جای گله وجود دارد از مجریان رسانه ملی که کارشناس اقتصادی نیستند یا در حوزه‌های اقتصادی دقیق صحبت نمی‌کنند، معنا ندارد اگر تورم در آمریکا ۱۰ یا ۵ درصد است و تورم در ایران ۴۰ درصد است، این جمله را مدام تکرار کنید که باید نرخ ارز متناسب با این اختلاف تعدیل بشود. در کتاب‌های علمی اینطور نوشته شده است که اگر نرخ ارزی افزایش پیدا کرد، ممکن است رفتار نرخ ارز، جهش نرخ ارز یا افزایش نرخ ارز، متأثر از این تفاوت تورم باشد؛ نه اینکه باید باشد

او گفت: این نظریه‌ها هر کدام پیش فرض‌هایی دارند. یکی از پیش‌ فرض‌های این نظریات این که جریان آزاد سرمایه وجود داشته باشد. دیگر پیش فرضش این است که شما کالای تجارت ناپذیر نداشته باشید و همه کالاها تجارت پذیر باشند. پیش فرض دیگر که اختلاف تورم را در واقع تبیین کننده نرخ ارز می‌داند این است که اشتغال کامل وجود داشته باشد در کشورها و غیره. هیچ کدام از این پیش فرض‌ها اصلاً در ایران وجود ندارد. ضمن اینکه کشور ما یک کشور تحریم شده است. متغیر تحریم که خیلی هم مهم است در هیچکدام از این نظریه‌های تبیین رفتار وجود ندارد. 

حسن‌خانی ادامه داد: متأسفانه در کتاب‌های علمی، بحث تحریم به درستی جا نیافتاده است. البته بعد از ماجرای مناقشه کریمه در سال ۲۰۱۴ به خصوص بعد از مناقشه اخیری که در اوکراین رخ داد، کتاب‌ها و مقالات بسیاری در رابطه با تحریم درحال نگارش هستند. تحریم موضوعی نیست که خیلی ساده مردم یا سیاست گذار انتظار داشته باشند که با یک گفتگو رفع می‌شود. تحریم‌ها روز به روز به سمت هوشمندی و نقطه زنی و با عملکرد در حال پیش رفتن هستند و ما هم باید شناخت دقیق و منطقی از فضای جهان و اقتصاد بین‌الملل داشته باشیم. برای این تحریم که ابزارش روز به روز در حال گسترش یافتن است، باید ابزار مقابله طراحی کنیم و این امکان پذیر نیست مگر اینکه از اقتصاد تکست بوکی (کتاب درسی) فاصله بگیریم.

او گفت: بحمدالله نسل جوانی از کارشناسان اقتصادی در کشور در حال انجام فعالیت‌هایی هستند که به نظر من آرام آرام این اتفاق در حال رخ دادن است و ما از این فضای کتاب درسی اقتصاد به آرامی در حال نزدیک شدن به واقعیت هستیم. در کشوری که تحریم شده است، اگر شما میلیاردها دلار هم صادرات داشته باشد، ممکن است نه‌تنها سودی برای شما نداشته باشد بلکه شما را دچار اختلال در اقتصاد نیز بکند. اساساً صادرات برای کشور ما به قول طلبه‌ها موضوعیت ندارد، طریقیت دارد. صادراتی که ارز حاصل از آن به چرخه اقتصاد رسمی کشور با نرخ مشخص و تعیین شده‌ای در مدت زمان معینی و با کیفیت مطلوبی بازنگردد، اساساً باری از دوش شما برنمی‌دارد و باعث خروج سرمایه می‌شود. 

حسن‌خانی افزود: ساختار ارز در اقتصاد ایران یعنی عرضه و تقاضای عرض، یک ساختار خاصی است. به عنوان مثال دولت خودش همزمان بزرگترین عرضه کننده و بزرگترین تقاضا کننده ارز در این اقتصاد است. از طرفی بیش از ۸۰ ۸۵ درصد از واردات کشور ما مربوط به کالاهای اساسی است و اصطلاحاً در اقتصاد کالاهای کم کشش هستند. وقتی کالایی کشش قیمتی تقاضای پایینی داشته باشد، هر نوع افزایش قیمتی و به هر دلیلی از جمله افزایش نرخ ارز ناشی از شوک تحریم، باعث می‌شود تا افزایش قیمت این کالا به مصرف کننده نهایی اصابت کند. 

این کارشناس اقتصادی افزود: سه نوع بحران ارزی در جهان داشته‌ایم. کشورهای متعدد از آلمان در ۱۹۲۰م بگیرید تا امروز. یک مدل، مدل بحران‌های کشورهای آمریکای لاتین است، این کشورها سه ویژگی داشتند. نرخ تورم خیلی بالا، کسری تراز تجاری ممتد و سیاست نرخ ارز ثابت داشتند. مانند کشور مکزیک. این کشورها در یک دورانی دچار بحران نرخ ارز شدند و نرخ ارزشان جهش پیدا کرد. نسل دوم از بحران ارزی مربوط به بحران ارزی اروپا است. ۱۹۹۰م کشور انگلیس. این بحران‌ها ناشی از حملات سفته بازانه‌ای دانسته می‌شود که مربوط به تردید سیاست‌گذار می‌شود. این کشور در سال ۱۹۹۲ نرخ بهره را به بهانه جذب سرمایه افزایش داد. اما وقتی نرخ بهره در کشور بالا می‌رود، هزینه سرمایه‌گذاری و هزینه تولید بالا می‌رود. به همین دلیل ممکن است نتیجه عکس داشته باشد. سیاست گذار هنگامی که متوجه نتیجه عکس شد تردید کرد که این نرخ برابری پوند را حفظ کند یا نه. نسل سوم بحران‌های ارزی مربوط می‌شود به بحران‌های جنوب شرقی آسیا. این بحران ناشی از شکننده شدن اقتصاد به علت افزایش بدهی‌های خارجی است. 

در ادامه مجید شاکری در برنامه شیوه گفت: تعداد عناوین تحریم روسیه از ما بیشتر است اما موضوعات تحریمی ایران خیلی بیشتر از روسیه است. در روسیه می‌توانید به راحتی نشان دهید کدام بخش‌ها تحریم نیست اما درباره ایران باید بگردید تا جایی را پیدا کنید که تحریم نیست. 

او ادامه داد: این که روس‌ها توانستند در برابر تحریم مقاومت کنند به این دلیل نیست که بانک مرکزی روسیه معجزه کرده است بلکه ساختار پرداخت خارجی این کشور باقی مانده است. قبلاً می‌گفتیم تنگه هرمز را می‌بندیم و اثرش را می‌دیدیم اما الآن اثر معکوس می‌بینیم و آمریکا هم چندان بدش نمی‌آید از این حرف.

 شاکری، در خصوص پیمان شانگهای نیز افزود: پیمان شانگهای را جدی نمی‌گیرم و برایم هم مهم نیست چقدر درباره آن تبلیغات صورت گرفت. «اصلاح» یعنی مردم بتوانند یک زندگی طبیعی را تجربه کنند. راه درست این نیست که با دادن فلان مطالبه اجتماعی یک بخش از مردم را ساکت کنیم بلکه مردم باید بتوانند یک زندگی

طبیعی را تجربه کنند. راه درست این نیست که با دادن فلان مطالبه اجتماعی یک بخش از مردم را ساکت کنیم بلکه مردم باید بتوانند یک زندگی طبیعی بدون نوسانات را تجربه کنند. او افزود: مخالفان فکر می‌کنند تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی است و اگر ساقط شود دیگر تحریم‌ها نخواهند بود. این تحریم‌ها علیه ایران است نه جمهوری اسلامی.

حسن حسن‌خانی در برنامه شیوه گفت: در این دولت برخی از طرح‌ها اجرا شدند که حتی مکتوب نشدند! قرار بود برای هر مصوبه پیوست عدالت وجود داشته باشد. نه تنها نوشته نشد بلکه برخی از طرح‌هایی که اجرا شد صرفاً یک ایده است و حتی مکتوب هم نشده است.

او گفت: به اذعان رئیس جمهور سابق در اوایل سال ۱۳۹۷، خزانه ارزی بانک مرکزی یکی از بدترین، فقیرترین و کم‌بهره‌ترین خزانه‌ها بوده است. سیاستی که از ابتدا به غلط معلوم نبود که چی هست، تصویر شد، به غلط، ادامه پیدا کرد و به روش غلطی حذف شد. قرار است که تخصیص ارز تورم را کنترل کند. سیاستی که نه از ابتدا مشخص بود چه مشکلی را قرار است با چه مکانیزمی حل کند، نه تداومش درست بود و نه در انتها به درستی و با هدف مشخصی حذف شده، چه انتظاری ازش می‌رود؟ اگر این سیاست را الگو قرار بدهیم، برای بقیه سیاست‌ها و طی مسیرهایمان، فاجعه روی خواهد داد. می‌شود ساختار حکمرانی غیرتکاملی. نباید در سیاست از این دست تصمیم‌ها گرفته شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
مناظره زنده ابتکار و خزعلی با موضوع «سیاست‌گذاری حوزه زنان»
یکشنبه 1401/11/09 ساعت 00:47
در برنامه «شیوه» شبکه 4 سیما؛
مناظره زنده ابتکار و خزعلی با موضوع «سیاست‌گذاری حوزه زنان»
معاون زنان و خانواده دولت سیزدهم با معاون پیشین زنان و خانواده دولت دوازدهم با محور «سیاستگذاری حوزه زنان» در برنامه شیوه تلویزیون با هم مناظره کردند.
حسینی :رابطه حکومت با مردم خودش در دیپلماسی عمومی بسیار مهم است/ غلامزاد:مردم ما بین‌الملل و جهان‌بین هستند اما بین‌المللی نیستند
یکشنبه 1401/08/29 ساعت 16:53
در برنامه «شیوه» شبکه 4 سیما؛
حسینی :رابطه حکومت با مردم خودش در دیپلماسی عمومی بسیار مهم است/ غلامزاد:مردم ما بین‌الملل و جهان‌بین هستند اما بین‌المللی نیستند
حمیدرضا غلامزاده: شناخت درست و دقیقی از فضای بیرون از ایران ندارند. یک تصوراتی از خارج از ایران هست که این تصویر، تصویر دقیق و روشنی نیست. دیاکو حسینی: رابطه حکومت با مردم خودمان بسیار مهم است. ما چقدر توانایی مجاب کردن شهروندان خودمان را نسبت به سیاست‌ها و رویکردها و هنجار‌هایی که می‌خواهیم آنها را تبلیغ بکنیم، داریم ؟
نیلی: در دهه‌های گذشته پیچیدگی مسائل ما زیاد و قدرت تحلیل نظام حکمرانی کم شده است/ درودیان: وقتی رشد اقتصادی صفر است، خوب شدن وضع مردم بازی جمع صفر است
سه‌شنبه 1401/08/24 ساعت 15:30
در برنامه «شیوه» شبکه 4 سیما؛
نیلی: در دهه‌های گذشته پیچیدگی مسائل ما زیاد و قدرت تحلیل نظام حکمرانی کم شده است/ درودیان: وقتی رشد اقتصادی صفر است، خوب شدن وضع مردم بازی جمع صفر است
فرهاد نیلی: ظرف دهه‌های مسیر واگرایی را طی می‌کنیم که در این مسیر هرچه مسأله پیچیده‌تر می‌شود، به آن تشکیلاتی که درک ساده‌تری و توانایی تحلیل مسائل را ندارد سپرده می‌شود و بنابراین جا می‌ماند و این موضوع به خودی خود پیچیدگی را بیشتر می‌کند. درودیان: وقتی رشد اقتصادی صفر است حتماً باید وضع عده‌ای بد شود تا وضع عده دیگر خوب شود و بعد اینها به جان هم می‌افتند در حالی که در رشد اقتصادی وضع همه خوب می‌شود.
اسلامی: دوره‌ای هستیم که قدرت‌‎های نوظهور به دنبال اثبات خودشان هستند/ باقری: اوباما می‌گفت اسد باید برود، اوباما رفت اسد ماند
یکشنبه 1401/08/15 ساعت 16:07
اسلامی: دوره‌ای هستیم که قدرت‌‎های نوظهور به دنبال اثبات خودشان هستند/ باقری: اوباما می‌گفت اسد باید برود، اوباما رفت اسد ماند
رضا باقری: اوباما می‌گفت اسد باید برود. اوباما رفت و بشار ماند. ترامپ هم همین را گفت و رفت اما بشاراسد ماند. محسن اسلامی: ایران توانست در غرب آسیا نظم‌سازی کند، کاری که چین در شرق نتوانست.
قوچانی: اصلاح‌طلب‌ها نجیب هستند و حرمت مرجعیت را نگه می‌داشتند/ روانبخش: اگر به خاطر حرف مراجع وزیر زن نگذاشتید حجاب هم حرف مراجع است
یکشنبه 1401/08/08 ساعت 14:54
در برنامه «شیوه» شبکه 4 سیما؛
قوچانی: اصلاح‌طلب‌ها نجیب هستند و حرمت مرجعیت را نگه می‌داشتند/ روانبخش: اگر به خاطر حرف مراجع وزیر زن نگذاشتید حجاب هم حرف مراجع است
محمد قوچانی: آقای روحانی و خاتمی بر خلاف آقای احمدی نژاد نجیب بودند و حرمت مراجع را نگه‌داشتند. ویژگی احمدی‌نژاد کلاه گذاشتن بر سر روحانیت بود. قاسم روانبخش: 24 سال دولت دست شما بود. چرا یک وزیر زن نگذاشتید با این که شعار زن زندگی می‌دهید؟ یک دوره وزیر زن داشت و آن هم احمدی‌نژاد بود. اگر به خاطر حرف مراجع وزیر زن نگذاشتید حجاب هم حرف مراجع است.
مجید تفرشی: می‌خواهید با سیاست کره شمالی اینجا کره جنوبی بسازید!/ ابوالفضل عمویی: حسن نیت جمهوری اسلامی، بدهکاری جمهوری اسلامی شده است
یکشنبه 1401/07/24 ساعت 12:48
در برنامه «شیوه» شبکه 4 سیما؛
مجید تفرشی: می‌خواهید با سیاست کره شمالی اینجا کره جنوبی بسازید!/ ابوالفضل عمویی: حسن نیت جمهوری اسلامی، بدهکاری جمهوری اسلامی شده است
مجید تفرشی: برخی ایرانیان را می‌شناسم که برایشان پاپوش درست کرده‌اند و می‌ترسند برگردند. عمویی گفت: بیش از 4 میلیون تردد ایرانیان خارج به کشور داریم؛ مگر چند درصد اینها بازداشت می‌شوند؟
متقی: من سیاست بین‌الملل را تهاجمی می‌بینم/ سلیمی: باید قدرت نظامی داشته باشیم، سپر خوبی است، ولی اگر می خواهیم جایگاه جهانی پیدا کنیم کافی نیست
سه‌شنبه 1401/07/19 ساعت 12:21
در برنامه «شیوه» شبکه 4 سیما؛
متقی: من سیاست بین‌الملل را تهاجمی می‌بینم/ سلیمی: باید قدرت نظامی داشته باشیم، سپر خوبی است، ولی اگر می خواهیم جایگاه جهانی پیدا کنیم کافی نیست
استاد دانشگاه: سیاست بین‌الملل سیاست قدرت است. ما یک نگاه ایده آلیستی داریم که بر اساس آن باید به ایده و حقانیت توجه داشته باشیم./ تحلیلگر مسائل بین‌الملل: ایرانی‌ها اگر جایی توانستند تأثیرگذار باشند، به خاطر آگاهی آنها بوده است. معادله قدرت در جهان ما معادله قدرتی است که بر اساس اندیشه و آگاهی است، زیرا انسان موجودی اندیشمند و آگاهی ساز است.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
نورنما | روزت مبارک ای معلم، ای فراتر از کلام،تو را سپاس
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/گسترش آتش ادامه دارد+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
روایت گروسی از احتمال درگیری نظامی ایران و آمریکا
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
فرجام سارقان مسلحی که شبح مرگ بودند
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
فروش سم به جای چلوکباب!
مدیوم شات | خداحافظی با شکوه هنرمند دوران ساز از صحنه و دوربین
نورنما | ضربه دیدنی کنده به رئال از دیدگاه دوربین بارسلونایی ها
مشاهده دو قلاده پلنگ در پارک ملی بمو استان فارس + فیلم
چرایی افزایش تهدیدات آمریکا در آستانه دور چهارم مذاکره با ایران
حمایت شما یک دنیا ارزش دارد؛ واکنش رونالدو بعد از حذف النصر
فاز دوم آزادراه تهران-شمال چه زمانی افتتاح می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی