×
سیاسی
شناسه خبر : 113072
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/08/15 ساعت 16:23

نورنیوز بررسی کرد؛

چرایی مشارکت بالای افراطیون مذهبی در انتخابات سرزمین‌های اشغالی

نتایج انتخابات اخیر در سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهد که تمایل به افراط‌گرایی مذهبی به عنوان یکی از عوامل اصلی در شکل‌گیری بی‌ثباتی، ناامنی و حتی سقوط در میان صهیونیست‌ها به‌شدت در حال افزایش است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: روز چهارشنبه ۲ نوامبر شمارش آرا در انتخابات پارلمانی( کنست) در سرزمین‌های اشغالی به پایان رسید و بر اساس نتایج بدست آمده حزب «لیکود» به رهبری «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی توانست با کسب ۳۲ کرسی از سایر رقبا پیشی بگیرد. نتایج نشان می‌دهد که نتانیاهو با پیشتازی در انتخابات کنست توانست در یک‌قدمی بازگشت به قدرت قرار گیرد.

در انتخابات اخیر ائتلاف راست افراطی به رهبری حزب لیکود و احزاب راست افراطی مذهبی توانستند در مجموع ۶۴ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست را به‌دست آورند و حائز اکثریت شوند.

ائتلاف احزاب راست میانه و چپ با محوریت حزب «یش عتید» به رهبری «یائیر لاپید»، نخست‌وزیر فعلی رژیم صهیونیستی نیز در مجموع با کسب ۴۶ کرسی در جایگاه دوم قرار گرفتند. حزب «یش عتید» به تنهایی موفق به کسب ۲۴ کرسی شد.

در انتخابات اخیر، ۱۰ کرسی باقیمانده نیز به گروه‌های عربی رسید.

این انتخابات که پس از سال‌ها بی‌‎ثباتی در سرزمین‌‎های اشغالی و سقوط سریالی دولت‌ها و برگزاری ۷ انتخابات در فاصله زمانی سه ساله برگزار شد از زوایای مختلف حائز اهمیت بود.

مشارکت ۷۱/۶ درصدی ساکنین سرزمین‌های اشغالی را می‌توان به عنوان یک ویژگی مهم در انتخابات اخیر مد نظر قرار داد. علاوه بر این موفقیت احزاب راست افراطی (سیاسی و مذهبی) از موضوعات مهم دیگری است که باید به آن توجه شود.

در حالی که با توجه به کسب حداکثر آرا از سوی حزب لیکود بسیاری از صاحبنظران از بازگشت قریب الوقوع بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسبق این رژیم به قدرت خبر می‌دهند، اما شواهد نشان می‌دهد که او با شرایط دشواری برای تشکیل دولت روبرو است.

علاوه بر حاشیه‌های که پرونده‌های سنگین فساد مالی برای نتانیاهو ایجاد کرده و همچنان مفتوح است، ائتلاف حزب او با احزاب راست افراطی مذهبی که همواره به‌دلیل تفکرات و رفتارهای افراط گرایانه یکی از معضلات امنیتی جدی در سرزمین‌های اشغالی بوده‌اند، به‌طور قطع دولت آینده را با مشکلات عدیده روبه‌رو خواهد کرد.

نتانیاهو با درک این وضعیت ضمن پیشنهاد به لاپید و بنی‌گانتز برای تشکیل ائتلاف جدید از آنها خواسته است تا در دولت آینده مشارکت کنند، اما آنها به‌دلیل رفتار غیر متعهدانه و خودسرانه نتانیاهو در توافقات ادوار گذشته حاضر به پذیرش پیشنهاد او نشدند.

ائتلاف نتانیاهو با احزاب راست افراطی مذهبی برای تشکیل دولت که طبیعتاً با واگذاری برخی پست‌های کلیدی از جمله وزارت جنگ به آنها همراه خواهد بود به طور قطع موجب منزوی شدن او در داخل و در عرصه بین‌المللی خواهد شد.

برخی اظهارات مطرح شده از سوی فرماندهان عالی ارتش و دستگاه‌های امنیتی که نگران رفتارهای افراط گرایانه احزاب راست مذهبی در دولت هستند از هم اکنون نشان دهنده عمق نارضایتی آنها نسبت به شرایط آینده است. در انتخابات اخیر کنست بیش از۸۵ درصد یهودی‌های افراطی واجد شرایط مشارکت داشته‌اند که نشان دهنده حرکت سریع جامعه به سمت افراط گرایی است.

شکل‌گیری این روند نمی‌تواند خبر خوبی برای سیاستمداران صهیونیست باشد چرا که افزایش افراط‌گرایی در سرزمین‌های اشغالی موجب کاهش عقلانیت در تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات راهبردی خواهد شد که خود از عوامل مهم در بی‌ثباتی، ناامنی و حتی سقوط است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
تحلیل معنادار نشریه صهیونیستی از وضعیت نتانیاهو
شنبه 1401/08/28 ساعت 11:20
نورنیوز بررسی کرد؛
تحلیل معنادار نشریه صهیونیستی از وضعیت نتانیاهو
شرایط ایجاد شده برای نتانیاهو با توجه به پیش شرط‌هایی که افراطیون مذهبی برای مشارکت در کابینه از او داشته‌اند تا جایی پیش رفته که حتی رسانه‌های داخلی را در تحلیل‌های خود به این نقطه رسانده که عمر این دولت را بیش از چند ماه ارزیابی نمی‌کنند.
چرایی مشارکت بالای افراطیون مذهبی در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
سه‌شنبه 1401/08/17 ساعت 15:30
نور ویدئو؛
چرایی مشارکت بالای افراطیون مذهبی در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
نتایج انتخابات اخیر در سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهد که تمایل به افراط‌گرایی مذهبی به عنوان یکی از عوامل اصلی در شکل‌گیری بی‌ثباتی، ناامنی و حتی سقوط در میان صهیونیست‌ها به‌شدت در حال افزایش است.
سهم‌خواهی احزاب افراطی مذهبی؛ چالش امنیتی جدید در سرزمین‌های اشغالی
سه‌شنبه 1401/08/17 ساعت 11:43
نورنیوز بررسی کرد؛
سهم‌خواهی احزاب افراطی مذهبی؛ چالش امنیتی جدید در سرزمین‌های اشغالی
پس از موفقیت ائتلاف احزاب راست افراطی به رهبری لیکود که در مجموع با کسب 64 کرسی اکثریت کنست را به دست آوردند، نگرانی‌ها در مورد تصدی پست‌های حساس از جمله وزارت جنگ و وزارت امنیت داخلی از سوی افراد افراطی که می‌تواند مشکلات امنیتی رژیم را تشدید کند، به شدت افزایش یافته است.
چرایی اذعان تحلیلگر صهیونیست به قدرت نصرالله
شنبه 1401/08/14 ساعت 12:32
نورنیوز بررسی کرد؛
چرایی اذعان تحلیلگر صهیونیست به قدرت نصرالله
هم‌زمانی تحولات داخلی سرزمین‌های اشغالی در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و امنیتی با ضربه‌پذیری این رژیم در ابعاد مختلف نظامی و سایبری با منشأ خارجی، در کنار شکست‌هایی چون ماجرای مرزهای آبی با لبنان، عملا شخصی چون زایسر را به این جمع‌بندی رسانده که اسرائیل توان رویارویی با حزب‌الله لبنان را ندارد.
آغاز انتخابات پارلمانی در سرزمین‌های اشغالی؛ آیا لیکود به قدرت باز می‌گردد؟
چهارشنبه 1401/08/11 ساعت 16:51
نور ویدئو؛
آغاز انتخابات پارلمانی در سرزمین‌های اشغالی؛ آیا لیکود به قدرت باز می‌گردد؟
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی و رهبر حزب لیکود که پرونده فسادهای متعدد او هنوز باز است، تلاش دارد تا در پایان این انتخابات با حمایت جریان راست افراطی بار دیگر به قدرت باز گردد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
X
آگهی تبلیغاتی