×
سیاسی
شناسه خبر : 112528
تاریخ انتشار :

اسلامی: طرف‌های مقابل در پرونده هسته‌ای ایران "اتهام‌زنی ‌و هیاهو" می‌کنند/ ‌بومی‌سازی راکتورها‌ آغاز شد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: اراده کرده‌ایم هیاهوی هسته‌ای را از بین ببریم زیرا طرف‌های مقابل با زدن اتهامات در نظر دارند مانع پیشرفت ما در حوزه هسته‌ای شوند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: نشست هم‌اندیشی تخصصی بررسی فرآیند پرتودهی در حوزه سلامت،‌ کشاورزی و صنعت با حضور مهندس اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، شیرمردی و فقهی از معاونان سازمان انرژی اتمی، محمد هادی ایمانیه، استاندار فارس، جمعی از مدیران صنعت هسته‌ای و مسئولان استانی تشکیل شد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این نشست گفت: خوشبختانه سند جامع راهبردی صنعت هسته‌ای در افق 20ساله در روز 20 فروردین امسال توسط رئیس جمهور رونمایی شد و بر اساس این سند استفاده از همه ظرفیت‌های ملی و به‌کارگیری آنها و حرکت در جهت تحقق این سند را آغاز کردیم.

محمد اسلامی افزود: در این سند چند محور اصلی پیش‌بینی شده است؛ یک محور توسعه فناوری هسته‌ای برای تولید برق است زیرا امروز بر اساس تکلیف ملی خود موظف به برداشتن گام‌های اساسی برای کاهش تولید کربن و آلاینده‌هایی که موجب تغییرات اقلیمی و شرایط کنونی شده‌اند؛ هستیم و به‌سهم خود باید در زمینه کاهش چشمگیر و صفر کردن تولید کربن حرکت کنیم. بر اساس اهداف این سند نسبت به سرمایه‌گذاری برای تولید 10 هزار مگاوات برق هسته‌ای اقدام کرده‌ایم و اکنون ساخت نیروگاه‌های 2و3 بوشهر با ظرفیت 2 هزار مگاوات را در دست اقدام داریم.

بیشتر بخوانید

اسلامی: هدفمان بومی کردن صنعت نیروگاهی است

وی تأکید کرد: با نگاه متفاوت و در مقیاس‌های مختلف ظرفیت‌سازی برای طراحی و ساخت راکتورها را آغاز کرده‌ایم و بومی‌سازی آنها را در دستور کار قرار داده‌ایم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با گسترش فعالیت‌های خود در سطح و عمق درنظر داریم  به قطب سازنده نیروگاه‌های هسته‌ای در دنیا تبدیل شویم و میزان تولید برق هسته‌ای در کشور را به‌میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش دهیم.

وی ادامه داد: این هدف قابل دستیابی است و سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای تحقق این هدف را تأمین خواهیم کرد و با توجه به بازدهی بسیار خوب نیروگا‌ه‌های برق هسته‌ای در 2 دهه آینده این طرح را انجام خواهیم داد.

اسلامی بیان کرد: همچنین در سند جامع سازمان به موضوع کاربرد پرتوها توجه ویژه‌ای شده و دارای دامنه وسیعی است و بر اساس این سند مقرر شده است مطالعات آمایش سرزمینی با مشارکت و مطالعه نتایج طرح جامع حمل‌ونقل، لجستیک کشور و وزارت جهاد کشاورزی انجام دهیم و برای توسعه آن نیاز است کانون‌های تولید را بشناسیم و برای آنها برنامه‌ریزی کنیم و برای توسعه کاربرد پرتوها استان فارس نیز میان مناطق و قطب‌های 12گانه شناسایی شد و این استان را به‌عنوان یکی از اولویت‌ها انتخاب کردیم و با توجه به همت و علاقه‌مندی سازمان اوقاف و اراده استاندار فارس،‌ اکنون شاهد به وجود آمدن کشش و جاذبه برای استفاده از پرتوها هستیم و این مسئله سبب شده است امروز عملیات ساخت مجتمع پرتودهی در شیراز آغاز شود.

وی تأکید کرد: هزینه کردن در این حوزه منجر به فایده خواهد شد و نیز از صرف هزینه‌های فراوان و گزاف جلوگیری خواهد کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در دنیا و کشورهای پیشرفته در دهه‌های گذشته از پرتودهی محصولات کشاورزی استقبال فراوانی شده است.

اسلامی اضافه کرد: همچنین باید در زمینه تولید تجهیزات و وسایل مورد نیاز سامانه‌ها خودکفا می‌شدیم زیرا خرید این اقلام و تجهیزات به‌دلیل تحریم‌ها، با محدودیت‌هایی همراه است و مزاحمت‌های شدیدی بر سر راه هسته‌ای شدن کشور وجود داشته و دارد. با تقویت ظرفیت داخلی، طراحی و مهندسی و با توجه به شناخت ما از استانداردها و الزامات این تولیدات در داخل کشور انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: در هفته‌ای که گذشت از سومین سامانه رونمایی شد که بر پایه دانش‌بنیان‌ها انجام شده است.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: در سازمان انرژی اتمی و شرکت توسعه کاربرد پرتوها از حضور دانش‌بنیان‌ها برای فرآیند تولید و زنجیره ساخت اقلام و همچنین از طرح‌ها و پیشنهادات اساتید و فعالان حوزه دانش‌بنیان‌ها نیز بسیار استقبال می‌کنیم و از ظرفیت تحقیقاتی و آموزشی دانشگاه شیراز نیز استفاده خواهیم کرد.

وی در ادامه با اشاره به وجود تنوع در محصولات باغی و کشاورزی گفت: در پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای در مورد مگس مدیترانه‌ای ویژه باغ‌های مرکبات، آفات باغ‌‌های انار و پسته تحقیقاتی انجام شده است و به نتایج خوبی دست یافته‌ایم و حتم بدانید استفاده از فناوری هسته‌ای موجب تحول جدی در این حوزه خواهد شد.

اسلامی در ادامه با توجه به ایجاد موانع توسط دشمنان در توسعه صنعت هسته‌ای کشور تأکید کرد: اراده کرده‌ایم هیاهوی هسته‌ای را از بین ببریم زیرا طرف‌های مقابل با زدن اتهامات در نظر دارند مانع پیشرفت ما در حوزه هسته‌ای شوند، اما جوانان ما با تمام توان در مسیر توسعه فناوری هسته‌ای در کشور گام برمی‌دارند.

وی خطاب به مسئولان شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: فناوری هسته‌ای ضرورت کشور است و همراه با فناوری‌های مختلف نمادی از قدرت محسوب می‌شود و ایجاد قدرت، موجب اقتدار می‌شود و باید توجه کرد که علم نمادی از قدرت است؛ آنها با حضور ما در دایره قدرت مخالف هستند و ما نباید اجازه دهیم جوانان ما را با ایجاد شغل؛ جذب کنند و ما را تهی کنند بنابراین باید با سرعت بیشتری شغل ایجاد کنیم و ایجاد این ظرفیت‌ها برای ما تکلیف و اولویت محسوب می‌شود.

گفتنی است سید پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها در این نشست تخصصی به ارایه توضیحات تخصصی و سخنرانی پرداخت و به سؤالات متخصصان و فعالان عرصه دانش‌بنیان‌ها پاسخ داد.


تسنیم
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
غیر حضوری شدن مدارس 14 شهرستان به علت گرد و غبار
ترمز خودروهای خارجی با عوارض 2.4 برابری کشیده شد
سوپرگل آنتونی به اسپانیول در دقیقه 90+فیلم
پاسخ معنادار وزیر دفاع به تهدیدات واشنگتن؛ همه پایگاه‌های آمریکا در منطقه هدف مشروع است
رونمایی از موشک قاسم بصیر، کابوس سامانه تاد + فیلم
سایپا در جاده ایران خودرو!
گزارش تصویری | فاجعه انسانی در غزه
اسراییل بار دیگر ایران را تهدید کرد؛ نتانیاهو: ایران مسئول حملات حوثی ها است
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ خسارت 200 هزار میلیاردی به خودروها
نورنما | هنرمندان شیرازی،تیشه نزدند بر ریشه اش دمیدند روحی نو در پیکرش
سی‌وچهارمین قهرمانی بایرن؛ هری کین بالاخره جام گرفت!
فرانسه علیه برنامه موشکی ایران
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 14 اردیبهشت 1404
پایان فرار یک متهم در اشکنان
طوفان در کمین پایتخت؛ هشدار هلال احمر برای تهران، قم و البرز
پادکست | مادرانه ها؛ نقش محوری مادر در شکل گیری شخصیت
نیش زنبورها به قلب شیاطین سرخ/ منچستر یونایتد 3-4 برنتفورد+ خلاصه بازی
آغاز برخورد با مقصران انفجار بندر شهید رجایی؛ دو مدیر خاطی بازداشت شدند
نقد فواد ایزدی نسبت به پیام صلح رییس ستاد کل نیروهای مسلح!
ترامپِ مدعی ضدجنگ با بودجه جنگی؛ آیا پنتاگون کاخ سفید را بلعیده است؟
رئال مادرید با برد سلتاویگو به استقبال الکاسیکو رفت+ خلاصه بازی و جدول
پشت پرده شایعه تغییر فرمانده کل سپاه
کمدی «صددام»، نامی پرحاشیه را دوباره به پرده سینما آورد
فرصت طلایی برای دریافت وام بدون تشریفات اداری؛ فقط تا پایان تیرماه
الاهلی عربستان، رکورد سالها قبل استقلال را تکرار کرد
آتش‌سوزی شدید در شهرک صنعتی قم
سایپا در جاده ایران خودرو!
طوفان در راه است؛ قم، تهران و البرز آماده‌ باش
جزییات نحوه پاک شدن نمره منفی رانندگان متخلف+ فیلم
سیلی به رئیس اپوزیسیون ترکیه+ فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (24)«اسفراین»
سهام‌داران عدالت، فریب نخورید!
واقعیت شب پر حادثه البرز چه بود؟
هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست
آغاز فروش فوری وانت محبوب ایرانی‌ها
هشدار طوفان در تهران؛ آماده‌باش برای کاهش دما
داروهای ممنوعه در حج اعلام شد؛هشدار جدی سازمان حج!
قیمت ارزهای خارجی امروز 14 اردیبهشت 1404 +جدول قیمتها
از کنکور سخت‌تر،‌ سهمیه‌هاست!
ویدئویی از سکوی زباله فردیس کرج که دیشب آتش گرفت
انصار الله: حمله به بن گوریون با موشک هایپرسونیک انجام شد +فیلم
سقوط آرام طلا پس از صعود تاریخی؛ اصلاح قیمت کامل شد؟ + عکس
جزییات نحوه تغییر تاریخ تولد
کارگران، قهرمانان بی‌صدای اقتصاد ایران
«قاتل بی‌رحم» اینستاگرامی دستگیر شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 + جدول
جهش میلیونی قیمت خودرو؛ بازار در تب دلار سوخت + جدول قیمتها
نورنما | تصاویر شوکه کننده از درگیری دو راننده خشمگین
طوفان خاک در جنوب؛ کلاس‌های نوبت عصر غیرحضوری شد
بارش‌های نجات‌بخش در حوضه ارومیه؛ امید به احیا زنده شد
X
آگهی تبلیغاتی