×
سیاسی
شناسه خبر : 107962
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

آمریکا؛ متهمی که خود را قهرمان هسته‌ای می‌خواند

آمریکا در حالی بیشترین کمک مالی را به سازمان ملل، شورای حقوق بشر و برخی نهادهای بین‌المللی دارد که هنوز هم در جمع بزرگترین ناقضان منشور ملل متحد و قوانین بشر دوستانه بوده و شایسته‌تر است تا به جرم بر هم زدن نظم و امنیت نظام بین‌الملل مورد بازخواست و محاکمه قرار گیرد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «لارا هولگیت»، نماینده آمریکا در سازمان‌هاى بین‌المللى مستقر در وین گفت:« آمریکا قهرمان استفاده صلح‌آمیز از انرژى هسته‌اى است زیرا به آژانس بین‌المللى انرژى اتمى کمک مى کند»!! به گفته او، واشنگتن از سال ٢٠١٥ تاکنون ٣٩٥ میلیون دلار به آژانس کمک کرده و در آینده به این کمک ادامه خواهد داد.

این سخنان از سوی هولگیت در حالی مطرح می‌شود که آمریکا تنها کشوری است که از انرژی هسته‌ای به مخربترین شکل آن، یعنی بمب هسته‌ای استفاده و صدها هزار ژاپنی را به‌صورت دسته جمعی قتل عام نمود و هرگز نیز بابت این جنایت عذرخواهی نکرده است.

در همین حال شایعاتی نیز در خصوص استفاده آمریکایی‌ها در جنگ‌های متعددی از ویتنام گرفته تا افغانستان و عراق از اورانیوم ضعیف شده و سلاح‌های کشتار جمعی مطرح است که احتمالاً به دلیل کمک‌های "قهرمان استفاده صلح آمیز انرژی هسته‌ای" به آژانس، مورد بازخواست و تحقیق قرار نگرفته است. آمار بالای سرطان و کودکان ناقص الخلقه در این کشورها و همچنین بروز بیماری های نادر در سربازان آمریکایی که در مناطق نبرد حضور داشته‌اند می‌توانست برای یک تحقیقات گسترده جهت استفاده از سلاح‌های نامتعارف و هسته‌ای علیه مردم این کشورها و سربازان بازگشته از جنگ، کافی باشد، اما هرگز اقدامی در این خصوص انجام نشد.

علاوه بر آن نیمی از هزینه‌های  توسعه تسلیحات اتمی در جهان به آمریکا اختصاص دارد. ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۱، به تنهایی ۴۴.۲ میلیارد دلار برای توسعه تسلیحات اتمی هزینه کرده که در مقایسه با سال قبل از آن ۱۲.۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد. رویه‌ای که در گذشته نیز ادامه داشته است چنانکه در سال ۱۳۹۰ یعنی در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» که مدعی رویکرد گفتگو محور و تعامل با کشورها و همکاری با نهادهای بین‌المللی بود، طی گزارش‌های منتشر شده، آمریکا بودجه‌ای معادل ۷۰۰ میلیارد دلار برای به روز رسانی تسلیحات مخرب هسته‌ای خود به کار گرفته است. یک سال پیش از آن نیز دولت آمریکا درحالی دم از ضرورت خلع سلاح و کاهش سلاح هسته‌ای در جهان می‌زد که بودجه‌ای ۸۶ میلیارد دلاری به تجهیز و نوسازی سلاح‌های هسته‌ای خود اختصاص داد.

ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا نیز در سخنانی گفته بود: ما در حال احیاء و بازسازی زرادخانه هسته‌ای خود به گونه‌ای هستیم که هرگز در گذشته شبیه آن وجود نداشته است.

علاوه بر پیگیری رویکردهای توسعه طلبانه غیر صلح‌آمیز هسته‌ای از سوی واشینگتن،این کشور از اجرای قوانین و مقررات سلبی آژانس مبنی بر انهدام سلاح‌های هسته‌ای و کشتار جمعی نیز خودداری کرده‌ و عملاً ناقض اصل منع اشاعه بوده‌ است. آمریکا حتی به پیمان‌هایی همچون پیمان استارت که با روسیه بسته بود تا در انهدام تسلیحات هسته‌ای بکوشند، پایبند نبود که نتیجه آن نیز تشدید رقابت هسته‌ای ناسالم در جهان بوده است. البته به این اقدامات باید حمایت از فعالیت‌های هسته‌ای پنهانی و غیر صلح آمیز رژیم‌هایی با ماهیت تروریستی همچون رژیم صهیونیستی را نیز اضافه کرد که هرگز اجازه بازگشایی پرونده آن در آژانس و بازرسی واقعی از مراکز و فعالیت‌های هسته‌ای آن داده نشده است.

نکته دیگر آنکه نه در عرف بین‌الملل و نه در هیچ کدام از قوانین و اساسنامه‌های سازمان‌های بین‌المللی، کمک مالی به چنین نهادهایی مساوی با قهرمان شدن در تحقق اهداف آن نهاد تلقی نشده و اقدامی که می تواند جایگاه ویژه‌ای برای کشورهای عضو ان نهاد ایجاد کند، صرفاً اجرای مصوبات و عمل به قوانین است که آمریکا هرگز به  آن تن نمی‌دهد. آمریکا در حالی بیشترین کمک مالی را به سازمان ملل، شورای حقوق بشر و برخی نهادهای بین‌المللی دارد که هنوز هم در جمع بزرگترین ناقضان منشور ملل متحد و قوانین بشر دوستانه بوده و شایسته‌تر است تا به جرم بر هم زدن نظم و امنیت نظام بین‌الملل مورد بازخواست و محاکمه قرار گیرد.

از این رو سخنان نماینده آمریکا در آژانس بیشتر به یک طنز و شوخی تلخ شباهت دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
آمریکا؛ متهمی که خود را قهرمان هسته‌ای می‌خواند
دوشنبه 1401/06/28 ساعت 14:19
نور ویدئو؛
آمریکا؛ متهمی که خود را قهرمان هسته‌ای می‌خواند
آمریکا در حالی بیشترین کمک مالی را به سازمان ملل، شورای حقوق بشر و برخی نهادهای بین‌المللی دارد که هنوز هم در جمع بزرگترین ناقضان منشور ملل متحد و قوانین بشر دوستانه بوده و شایسته‌تر است تا به جرم بر هم زدن نظم و امنیت نظام بین‌الملل مورد بازخواست و محاکمه قرار گیرد.
دشمن‌تراشی آمریکا برای حفظ متحدان فلاکت‌زده در اروپا
دوشنبه 1401/06/21 ساعت 14:46
نور ویدئو؛
دشمن‌تراشی آمریکا برای حفظ متحدان فلاکت‌زده در اروپا
فضیلت «قهرمان» در اندیشه‌های دست‌کاری شده مغرب زمین همواره داشتن «دشمن» را به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل کرده است، چه همه ضرورت‌های تاریخی برای ارتکاب هرگونه عملی ذیل آن اندیشه، با وجود دشمن توجیه می‌شود.
مأموریت بایدن؛ احیاء همگرایی جهانی یا دلالی منفعت‌طلبانه خشونت؟
سه‌شنبه 1401/06/15 ساعت 14:17
نور ویدئو؛
مأموریت بایدن؛ احیاء همگرایی جهانی یا دلالی منفعت‌طلبانه خشونت؟
بایدن بر خلاف تصور عمومی که جمهوری‌خواهان را پشتوانه سیاسی شرکت‌های اسلحه‌سازی آمریکا می‌دانند و بر خلاف شعارهای صلح‌طلبانه انتخاباتی خود، بیشتر در قامت یک دلال برای تأمین منافع این شرکت‌ها ظاهر شده است.
2022؛ سال رسوایی حامیان دروغین نظم و قانون در جهان
شنبه 1401/05/29 ساعت 19:57
2022؛ سال رسوایی حامیان دروغین نظم و قانون در جهان
بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا که مدعی حمایت از نظم و قانون در جهان هستند از شروع سال 2022 تا زمان حال درگیر رسوایی‌های مقامات و اشخاص شاخص کشور خود بوده‌‌اند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
X
آگهی تبلیغاتی