×
فرهنگی
شناسه خبر : 107820
تاریخ انتشار :

نور نیوز بررسی کرد؛

ارتقاء شغلی در سایه «تلاش‌های هدفمند» یا «سوابق کاری» بیشتر؟

در حوزه توسعه فردی بسیاری از اتفاقات مثبت برای فرد ‌خودبه‌خود رخ نمی‌دهد، بدان سبب که اساساً فرد تصمیم به انجام کاری نمی‌گیرد و همین انفعال موجب می‌شود تا ذهن فعال نشود و در همان بزرگراه‌های کهنه قبلی دور بزند و به جایی نرسد.

نور نیوز - گروه فرهنگ و جامعه: اولین و مهم‌ترین مؤلفه توسعه در هر کشور سرمایه انسانی است که سهم عمده‌ای در پیشرفت اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی دارد. در دنیای کسب‌وکار با وجود محدودیت منابع و نامحدود بودن مصارف، همواره رقابت بی‌وقفه‌ای در اکوسیستم اقتصادی وجود دارد که در آن بهبود بهره‌وری نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت است. به همین دلیل نیز در بازار رقابت امروز افرادی برنده خواهند بود که بتوانند دانش، بینش و رفتاری را در پیش بگیرند که حاصل آن بهبود مستمر و افزایش بهره‌وری باشد.

یکی از مواردی که در زمینه ایجاد نظام بهره‌ور قابل بررسی است، قرار دادن افراد در جایگاه‌ مناسب شغلی با توانایی و تجارب و قابلیت‌های برتر در آن شغل است. اگر چه بخشی از ارتقای قابلیت‌های فردی در محیط کار توسط مدیران سازمان‌ها، برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود اما بخش دیگری از این ارتقاء به توانایی‌، استعداد و تلاش خود فرد وابسته‌ است و اغلب به صورت سابقه کاری یا تجربه فردی از آن یاد می‌شود.

یکی از چالش‌های جدی در نظام ارزیابی توانمندی افراد توجه صرف به سوابق تکنیکال و مهارت‌های اجرایی کسب شده توسط افراد است و موضوع خلاقیت، ابتکار و نوآوری که حاصل ظرفیت‌های ذهنی است مغفول واقع می‌شود.

اگرچه تجربه و مهارت که رهاورد ممارست است در ردیف الزامات قابل توجه برای تصدی مشاغل مختلف است لیکن آنچه در دنیای امروز منشأ و عامل اصلی ایجاد تحول و افزایش بهره‌وری در سازمان‌های مختلف است قدرت ابتکار و خلاقیت مدیران و کارکنان است.

جنبه‌های تکنیکی و مهارتی غالباً با نظام آموزشی و ممارست و تمرین قابل تأمین است اما عبور از پیچیدگی‌هایی که حاصل پیشرفته‌ای تکنولوژیک و توسعه شتابان ارتباطات در دنیای امروز است تنها با بهره‌گیری از کارکنان خلاق و نوآور قابل انجام است.

با این توضیح می‌توان پرسید آیا به صرف حضور مدیران و کارکنان دارای تجربه و سابقه کاری در یک سازمان می‌توان به افزایش کیفیت و بهره‌وری مستمر در آن حوزه امیدوار بود؟

پاسخ این سؤال به‌ویژه در حوزه رهبری سازمان‌های بزرگ قطعاً منفی است چرا که داشتن سوابق کاری طولانی نه تنها نشانگر کارآمدی نیست بلکه در پاره‌ای موارد می‌تواند به افزایش چسبندگی سازمان به راهبردهای قدیمی و تکراری منجر شده و خود به عامل توقف تبدیل شود. مدیران سازمان‌ها به‌مرور دریافته‌اند که موفقیت و بهبود مستمر در یک فعالیت، نسبت مستقیم با «تلاش خلاقانه برای تأمین اهداف سازمان» از سوی کارکنان دارد و صرف تجربه حضور فیزیکی مستمر در یک فعالیت نمی‌تواند شاخص قابل اتکایی برای ارزیابی کارآمدی باشد. این بدان است که مهم نیست شما چند سال و چند ساعت در یک حرفه و کار مشغول هستید، مهم‌تر آن است که شما برای رشد خودتان و بهبود حرفه‌تان چند ساعت واقعی وقت مفید صرف کرده‌اید.

در حوزه توسعه فردی، بسیاری از اتفاقات مثبت برای فرد ‌خودبه‌خود رخ نمی‌دهد، بدان سبب که اساساً فرد تصمیم به انجام کاری نمی‌گیرد و همین انفعال موجب می‌شود تا ذهن، فعال نشود و در همان بزرگراه‌های ذهنی قبلی دور بزند و به جایی نرسد.

باید توجه شود که اگر در فعالیتی، نتیجه مناسبی حاصل نمی‌شود از آن رو است که اساساً «تلاش هدفمندی» برای این کار صورت نپذیرفته و علی‌رغم صرف انرژی، حرکت روبه جلویی اتفاق نیفتاده است.

هر چند امتیازدهی سازمان‌ها به طی دوره‌های عرضی و طولی کارکنان به نوعی در راستای لحاظ کردن همین «تلاش هدفمند» است اما تردیدی نیست که ذات تلاش برای ارتقای کیفی چیزی فراتر از توجهات سازمانی است و به واقع برتری کیفی می‌بایست در جان و اندیشه فرد بنشیند و به اراده و خواست او مربوط می‌شود.

این مهم باید در فرهنگ ملی نیز دارای جایگاه و امتیازی ویژه‌ شود تا از آن طریق زمینه تغییر باورها نسبت به کارآمدی و کارایی و در نتیجه شکل‌گیری روند بهبود در سرمایه انسانی محقق شود


نورنیوز
کلید واژگان
شغلارتقای شغلی
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
لحظه هولناک بلعیده شدن خودرو در سیل! + فیلم
پخش زنده جام جهانی فوتبال ساحلی (ایران - پاراگوئه)
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
جدال مرگبار پدر و پسر بر سر خانه
مرگ در میانه وداع؛ صاعقه مراسم خاکسپاری را به فاجعه بدل کرد
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر هنگام عملیات اطفاء حریق در بندر شهید رجایى
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان‌باختگان و خسارت 400 خودرو پرداخت شد
تاج: در روزهای آینده درباره برگزاری مراسم جشن قهرمانی تراکتور تصمیم گیری می شود .
7 کشته در حادثه ای مرگبار در آیداهوی آمریکا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
دستگیری سارقانی که هفته گذشته گوشی تلفن همراه یک دانشجو را به سرقت بردند
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است؛
مرگی در سایه انفجار؛ زن مرموز در سالونیک چه می‌خواست؟
برق مشترکان پُرمصرف در تهران، از امروز قطع می‌شود!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
نورنما | حرکات محیرالعقول کار دست راننده تبریزی داد
رصد میدانی نشان از تخلف گسترده در اجرای طرح کالابرگ دارد! +فیلم
واژگونی جرثقیل 40 تنی در دل شب
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 / ثبات قیمت شکست
بانک رفاه کارگران اعلام کرد؛ جزییات ارائه کارت‌های رفاهی تا 300 میلیون تومان به کارگران
اصلاحات بزرگ در نظام آموزش؛ آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی در راه است؛
دختر ایرانی خوش درخشید. با کسب 2 مدال جهانی در وزنه برداری
آموزش و پرورش نیرو می‌گیرد؛ ثبت‌نام آزمون استخدامی بزودی!
ویدیو تکان دهنده جدید از شدت انفجار در بندر شهید رجایی
معاینه‌فنی موتورسیکلت‌ در تمامی مراکز شهر تهران امکان‌پذیر شد
ساحلی بازان ایران امروز برای شکار پاراگوئه به میدان می‌روند
افشای بیماری صعب العلاج بیل گیتس از سوی دخترش
جزئیات پر دردسر/مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟
صندوق بازنشستگی از ارائه تسهیلات رفاهی جدید به بازنشستگان خبر داد
تغییر ساعت کاری ادارات قطعی شد+ فیلم
عکس عجیب ترامپ در لباس پاپ
آتش در میانه جنگ و جشن
فرصت دوباره ایران‌خودرو برای وکالتی‌ها؛ پیش‌فروش با تحویل پاییز 1404+جزییات و لینک ثبت نام
مذاکرات از «سه» گذشت و بازی شروع شد!
عاملان شهادت محیط‌بان گلستانی در عملیات غافلگیرانه پلیس به دام افتادند
تعویق مذاکرات، بازی را متوقف نکرد؛ سناریوی جدید دیپلماسی در راه است؟
آغاز بازی مار و پله از سوی آمریکا
ورود به مخفیگاه و دستگیری سارقان از دید دوربین پلیس+ فیلم
انفجار بودجه‌های نظامی؛ جهان در آستانه جنگی خاموش؟
برنامه مسابقات امروز 13 اردیبهشت + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
نورنما | حمام شترها در آب های خلیج فارس
تهران بارانی می شود
تراکتور قهرمان لیگ برترفوتبال ایران شد | تبریزی ها جشن خیابانی برپا کردند
صحبت‌های علیرضا بیرانوند بعد از قهرمانی«پسر خوبی برای مادرم و شوهر خوبی برای همسرم نبودم»
ملوان 3-3 ذوب‌آهن | بازگشت دراماتیک ملوان در انزلی + خلاصه بازی
واکنش بیرانوند به فحاشی هوادارن در شب پر گل بازی تراکتور - شمس آذر+فیلم
X
آگهی تبلیغاتی