×
سیاسی
شناسه خبر : 104265
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی می‌کند؛

ماجرای پهپادهای ایرانی و تناقص‌گویی مکرر آمریکایی‌ها

محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب با هدف افزایش فشارهای سیاسی به ایران اقدام به جعل خبر در مورد فروش پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین کردند اما با این خبرسازی عملا توانمندی علمی و فنی قابل ملاحظه ایران در تولید پهپادهای پیشرفته را در معرض نگاه جهانیان قرار دادند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: حدود دو ماه قبل و همزمان با از سرگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها در دوحه قطر، برای نخستین‌بار ادعای فروش پهپادهای ایرانی به روسیه از سوی محافل رسانه‌ای و سیاسی غربی طرح شد، موضوعی که همچنان با فراز و نشیب‌هایی ادامه دارد.

تمرکز بر این موضوع با دو هدف اصلی شامل حساس کردن افکار عمومی نسبت به توانمندی‌های نظامی جمهوری اسلامی و مرتبط نمودن آن با جنگ اوکراین دنبال می‌شود.

«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز ۲۰ تیرماه اعلام کرد: «ایران در نظر دارد پهپادهای خود را به منظور استفاده در جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار دهد.»

او پا را از این فراتر نهاد و مدعی شد: «روسیه قصد دارد صدها پهپاد از ایران خریداری کند و ایران در حال آماده شدن برای آموزش استفاده از این هواپیماهای بدون سرنشین به نیروهای روسیه است.»

پس از آن «لوید آستین»، وزیر دفاع ایالات متحده نیز برای باور پذیرتر کردن موضوع تلاش کرد با استفاده از شیوه مبهم‌نمایی، حساسیت افکار عمومی را نسبت به این خبر افزایش دهد.

وزیر دفاع آمریکا در این خصوص گفت: «این واقعاً ایده بدی است و اگر من به جای آنها بودم، این فکر را کنار می‌گذاشتم.»

هرچند وزیر امور خارجه ایران به این خبر واکنش نشان داد و فروش پهپاد به روسیه برای استفاده از آن در جنگ اوکراین را تکذیب کرد، اما رسانه‌های غربی با نادیده گرفتن اظهارات امیرعبداللهیان روند دروغ‌پراکنی را ادامه دادند.

روز ۲۵ تیرماه، شبکه CNN برای تثبیت بیشتر مدعای مقامات آمریکایی با توسل به تکنیک رسانه‌ای «تکرار» مدعی شد که بر مبنای تصاویر ماهواره‌ای که در اختیار این شبکه قرار گرفته، هیأت روسی دست‌کم دو مرتبه در ماه ژوئن از پایگاهی در کاشان که پهپادهایی با قابلیت حمل موشک‌های هدایت‌پذیر با نام‌های شاهد ۱۹۱ و شاهد ۱۲۹ در آن نگهداری می‌شود، بازدید کرده است.

اگرچه محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب با هدف افزایش فشارهای سیاسی بر ایران اقدام به خبرسازی در مورد فروش پهپادهای ایرانی به روسیه کردند، اما به‌دلیل انتشار گسترده و پرحجم اخبار مرتبط با این موضوع، عملاً توانمندی علمی و فنی قابل ملاحظه ایران در تولید پهپادهای پیشرفته به عنوان عاملی قدرت‌ساز برای کشورمان در معرض نگاه جهانیان قرار گرفت که به‌هیچ وجه مورد انتظار رسانه‌های غربی نبود.

 برای تعدیل روند ایجاد شده اما؛ روزنامه آمریکایی واشنگتن پست روز دوشنبه ۲۹ آگوست با تناقض‌گویی در زمینه وجود نقص در پهپادهای ایرانی نوشت: «روس‌ها در استفاده از پهپادهای ایرانی دچار مشکلات فنی شده و با شکست‌های متعددی مواجه شده‌اند.»

این خبر در حالی از سوی واشینگتن پست منتشر شد که همین روزنامه به صورت هم‌زمان از بارگیری پهپادهای خریداری شده از سوی ایران به مقصد روسیه خبر داد و اعلام کرد: «ایران اولین محموله از پهپادهای رزمی خود را به روسیه فرستاد و روسیه قرار است از آنها در جنگ علیه اوکراین استفاده کند.»

این گزارش برای اقناع بیشتر مخاطب از قول چند مقام امنیتی در آمریکا نوشت: «محموله پهپادها روز ۱۹ آگوست (۲۸ مرداد) توسط هواپیماهای باری، از ایران به روسیه منتقل شده‌ است.»

مشخص نیست که این روزنامه برای خبرسازی در این خصوص چگونه به تناقض میان معیوب بودن پهپادها و بارگیری آنها به مقصد روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین توجه نکرده است؟!

مشخص است که رسانه‌های غربی در ابتدا توجهی به ابعاد تبلیغاتی این خبر که بر قدرت پهپادی ایران صحه می‌گذارد، نداشته و برای تغییر در تاکتیک خود به تناقض‌گویی روی آورده‌اند.

بر این اساس رسانه‌های غربی در حالی که اعلام کردند؛ «روس‌ها در استفاده از پهپادهای ایرانی دچار مشکلات فنی شده و با شکست‌های متعددی مواجه شده‌اند» از انتقال فن‌آوری و ارسال سخت‌افزارهای پهپادی ایران به روسیه خبر دادند.

آنها با ضد و نقیض‌گویی در خصوص توان پهبادی ایران مدعی شده‌اند: «مقام‌های روس در نخستین بررسی‌های خود متوجه چند اشکال در این پهپادها شده‌ و راضی نیستند.»

نکته آنکه امروز چهارشنبه ۹ مردادماه نیز رسانه‌های غربی بار دیگر از قول «یولیا کلایمنکو»، رهبر حزب هولوس در پارلمان اوکراین اعلام کردند که قرار است روسیه در آینده نزدیک علاوه بر پهپادهایی که به تازگی از جمهوری اسلامی خریده، ۱۰۰ پهپاد دیگر که بر اساس خبر واشینگتن پست دارای نقص است و روس‌ها از آن راضی نیستند از ایران خریداری کند!

ادعای تسلیح روسیه به پهپادهای پیشرفته ایرانی که واشینگتن‌پست همزمان آن را با خبر نارضایتی روس‌ها از نقص فنی همین پهپادها مطرح کرده ضمن آنکه نشانگر سردرگمی رسانه‌های غربی در فضاسازی علیه کشورمان است رفتاری کاملاً غیر حرفه‌ای محسوب می‌شود که در گام نخست موجب بی‌اعتباری خود آنها خواهد شد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ماجرای پهپادهای ایرانی و تناقص‌گویی مکرر آمریکایی‌ها
شنبه 1401/06/12 ساعت 13:59
نور ویدئو؛
ماجرای پهپادهای ایرانی و تناقص‌گویی مکرر آمریکایی‌ها
محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب با هدف افزایش فشارهای سیاسی به ایران اقدام به جعل خبر در مورد فروش پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین کردند اما با این خبرسازی عملا توانمندی علمی و فنی قابل ملاحظه ایران در تولید پهپادهای پیشرفته را در معرض نگاه جهانیان قرار دادند.
آمریکا شبکه پهپادی برای مقابله با فعالیت‌های ایران راه‌اندازی می‌کند
پنج‌شنبه 1401/06/10 ساعت 13:14
وال استریت ژورنال:
آمریکا شبکه پهپادی برای مقابله با فعالیت‌های ایران راه‌اندازی می‌کند
پنتاگون امیدوار است چنین طرحی را به عنوان یک الگو در دیگر نقاط جهان نیز اجرا کند.
نخستین روز رزمایش پهپادی ارتش + تصاویر
چهارشنبه 1401/06/02 ساعت 14:11
نخستین روز رزمایش پهپادی ارتش + تصاویر
در نخستین روز از رزمایش مشترک پهپادی 1401 ارتش، مناطق مرزی، محدوده رزمایش و آب‌های بین‌المللی مورد شناسایی و پایش قرار گرفت.
آمریکا اقدام به استقرار پهپادهای پیشرفته در کره جنوبی کرد
دوشنبه 1399/01/18 ساعت 19:06
آمریکا اقدام به استقرار پهپادهای پیشرفته در کره جنوبی کرد
آمریکا پهپادهایی را در کره جنوبی مستقر کرده است که می‌تواند اهدافی در مرز کره شمالی هدف قرار دهد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گل سعید برای شباب الاهلی بی ثمر بود + خلاصه بازی
جنوب تهران زیر گردوغبار + فیلم
هانسی فلیک هیچ امتیازی را از دست نمیدهد | بارسا 2 - وایادولید 1 + خلاصه بازی
لحظه طلایی بالا بردن جام توسط الاهلی + تصاویر و فیلم
تاریخ جدید انتشار بازی جی تی ای 6 مشخص شد
طوفان شدیدی که البرز را تاریک کرد؛ برق سه شهرستان البرز قطع شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ تا کنون 46 نفر از جانباختگان شناسایی شدند
زنگ خطر زلزله در کرج؛ گسل ماهدشت فعال است
وزش باد شدید در تهران تا کی ادامه دارد؟ + فیلم
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی با پاراگوئه| 13 اردیبهشت
نورنما | رکورد عجیب در یک رالی پینگ پنگ
عکس های منتخب ایران، شنبه 13 اردیبهشت 1404
طوفان تندری تهران را درنوردید
نگرانی از تحریم‌های جدید، بر تصمیم اوپک‌پلاس سایه انداخت
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
الاهلی تاریخ‌ساز شد؛ نخستین قهرمان لیگ نخبگان آسیا از عربستان + خلاصه بازی
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتاد
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی