×
اقتصادی
شناسه خبر : 102484
تاریخ انتشار : شنبه 1401/05/22 ساعت 12:30

در اقدامی هم زمان؛

5 شرکت چینی از بازار آمریکا خارج شدند

5 شرکت چینی درمیانه افزایش تنش‌ها میان دو کشور از فهرست سهام نظارتی آمریکا خارج شدند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: اعلام خروج ۵ شرکت چینی از فهرست سهام نظارتی آمریکا درمیانه افزایش تنش‌ها میان دو کشور و سختگیری‌های دائمی آمریکا بر روی تمامی شرکت‌های چینی به عنوان آنچه «جدایی مالی» می‌نامید، اتفاق افتاد.  

دقایقی کوتاه پس از انتشار بیانیه‌ها از سوی شرکت‌های چینی، «کمیسیون نظارت امنیتی چین» (CSRC) که ناظر ارشد سهام این کشور است با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد: تصمیم‌های اتخاذ شده از سوی شرکت‌های چینی بدون درنظر گرفتن ملاحظات تجاری گرفته شده است و این نهاد ارتباط خود را با آژانس‌های نظارتی خارجی مربوطه حفظ خواهد کرد تا به شکل مشترک از حقوق و منافع مشروع و قانونی شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران محافظت شود.  

برپایه این گزارش نظارت‌کنندگان آمریکایی و چینی از پیش درباره قوانین بازرسی شرکت‌های چینی در فهرست سهام نظارتی آمریکا به گفتگو مذاکره کرده‌اند.  

باوجود این کارشناسان معتقدند با توجه به کوچک بودن نسبی مسائل سهام نظارتی آمریکا خروج از فهرست تأثیری محدود برروی عملیات شرکت‌ها خواهد گذاشت. تحلیلگران نیز باور دارند درهرحال موج انتشار این بیانیه‌ها  که نشان می‌دهد این روند در حال افزایش است نشانگر بدتر شدن شرایط بازار آمریکا به دلیل سختگیری بی‌امان و پیوسته دولت آمریکا بر روی شرکت‌های چینی است.

بدین ترتیب گروه شرکت‌های «چاینا پترو» از غول‌های انرژی چین در بیانیه‌ای که روز گذشته منتشر کرد به بازار مبادله بورس نیویورک اعلام کرد به شکل داوطلبانه از فهرست سهام نظارتی آمریکا خارج می‌شود. این شرکت افزود مایل است پرونده‌ای را با  «کمیسیون نظارت امنیتی آمریکا»   ۲۹ اوت (۷ شهریور) تنظیم کندو بدین ترتیب تا ۱۰ روز بعد از فهرست خارج شود. این شرکت دلایل بسیاری را برای اتخاذ این تصمیم عنوان کرده است از جمله این موضوع که شرکت با «موانع اجرایی قابل توجهی» برای اجرای شفاف‌سازی مقررات و تعهدات برای باقی ماندن در فهرست سهام نظارتی آمریکا روبه رو شده است.

به علاوه ۴ شرکت دیگر  نیز با بیانیه‌های مشابه خروج خود از فهرست سهام نظارتی آمریکا را اعلام کردند.  

کارشناسان معتقدند اعلام خروج همزمان شرکت‌های چینی در یک روز از بازار آمریکا می‌تواند با تأثیری بزرگ بر بخش دارایی آمریکا، منجر به تأثیری در سراسر جهان شود. تحلیلگران همچنین از دو کشور خواستند تا با تقویت ارتباطات برای این مناقشه راه‌حلی پیدا کنند و نظارت‌کنندگان آمریکایی باید به پیامدهای درازمدت به جای رویکردهای کوتاه مدت در برابر چین فکر کنند چرا که جدایی مالی به شکلی که در حال اتفاق افتادن است برای بازارهای هر دو کشور خساراتی به همراه خواهد داشت. حدود ۲۵۰ شرکت چینی مستقیم یا غیرمستقیم در فهرست سهام نظارتی آمریکا قرار دارند.  

در روزهای اخیر به جز تلاش‌ها برای جداسازی مالی، سلسله اقدامات تحریک‌آمیز از سوی آمریکا در برابر چین انجام شده است که در نهایت به افزایش تنش‌ها و تیره شدن روابط دو کشور منجر می‌شود.


روزنامه گلوبال تایمز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ: زلنسکی به توافق با روسیه مجبور خواهد شد
شاخص بورس با افزایش قیمت جهانی طلا نزولی شد
ادامه واریز بخشی از حقوق بازنشستگان لشکری به بانک تجارت
اینترنت فیبر نوری در بلخ قطع شد
واریز یارانه نقدی شهریور 1404 +دهک های مشمول
حمله هوایی اسرائیل به بندر الحدیده + فیلم
بحران کاغذ رفع می شود
لاریجانی در ریاض دنبال چیست؟
هنوز به مردم هدف واقعی مدیریت انرژی توضیح داده نشده است+ فیلم
پرواز مشکوک هواپیمای جاسوسی انگلیس نزدیک مرز روسیه
شرایط صدور معافیت نظام وظیفه برای دانشجویان اعلام شد
صورتجلسه همکاری راه‌آهن ایران و پاکستان امضا شد + فیلم
پیگیری قطعنامه منع حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران ادامه دارد
دیدار امیر قطر و وزیر خارجه آمریکا
رابرت ردفورد، ستاره سینما، دارفانی را وداع گفت+علت فوت
اقدامات اسرائیل در قطر باعث بی‌ثباتی منطقه و تهدید صلح جهانی است
تجاوز اسرائیل به قطر تهدیدی برای صلح منطقه‌ای و جهانی است
جاده چالوس یک‌طرفه شد
راهبرد برای دوره بعد چیست؟
پای یک اوکراینی به پرونده مرموز نورد استریم باز شد
دیدار سفیر جدید ایران در ساحل عاج با عراقچی
سازمان ملل: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شد
واکنش دوباره تند لندن و متحدانش به حمله اسرائیل به قطر
نتانیاهو: باید به انزوای اقتصادی روی بیاوریم
واکنش وزارت بهداشت به اخبار تحریف‌شده درباره سقط جنین و سندروم داون
فشارهای سیاسی مانع حمایت کشورهای بیشتر از قطعنامه ایران شده است
خروج بی سابقه قانونگذاران از کنگره پیش از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا
دستور عجیب طالبان: اینترنت بلخ برای جلوگیری از «منکرات» قطع شد!
شرط روسیه برای دیدار سه‌جانبه با آمریکا و اوکراین
از تکرار تحقیر سازی تا خیانت لندنی‌ها به اروپا
حمله هوایی اسرائیل به اطراف بیمارستان الشفا غزه
هدیهٔ 48 میلیون تومانی دولت به مادران
مرد مرده‌ای که زنده در جهرم فارس دستگیر شد
قالیباف قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد ایران در جهان را تبریک گفت
آغاز حملات زمینی ارتش صهیونیستی برای اشغال کامل غزه
نماینده سینمای ایران در اسکار انتخاب شد
سکوت سازمان ملل، عامل جسارت اسرائیل در حمله به ایران
فصل جدید همکاری راه‌آهن‌های ایران و پاکستان
عارف: زمینه بازگشت ایرانیان به ویژه هنرمندان فراهم شود
جزئیاتی جدید از سفر مهم پزشکیان به آمریکا
رشد قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 25 شهریور 1404+ جدول قیمت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه‌شنبه 23 شهریور 1404
آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده برخورد ماموران شهرداری قزوین با دستفروشان
پزشکیان: با بهره‌وری بالا می‌توان هزینه‌های درمان را کاهش داد
نورنما | وضعیت نپال سه روز بعد از اعتراضات سراسری در کشور
پیگیری اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونی در دادگاه‌های بین المللی
مکتب زندگی، مذهب عزا؟
از فریب اینستاگرامی تا گروگان‌گیری در مرکز تهران
40 درصد ارز صادراتی به بازار آزاد می‌رود
لاریجانی وارد ریاض شد+فیلم
X
آگهی تبلیغاتی