×
فرهنگی
شناسه خبر : 101908
تاریخ انتشار :

ششمین جلسه محاکمه سرکرده گروهک تروریستی تندر؛

جمشید شارمهد: جز تأسف خوردن صحبتی ندارم

ششمین جلسه محاکمه جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر صبح امروز در شعبه 15 انقلاب و به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی و با حضور مستشار دادگاه، وکیل متهم و نماینده دادستان تهران برگزار شد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: قاضی ابوالقاسم صلواتی در ابتدای این جلسه از دادگاه با فراخواندن متهم جمشید شارمهد به جایگاه از وی خواست تا برابر اتهامات، دفاع کند.

شارمهد با حضور در جایگاه گفت: جمشید شارمهد فرزند حمید هستم، متولد سال ۱۳۳۴ هجری شمسی، متأهل، ساکن آمریکا _ کالیفرنیا بوده و دارای تابعیت ایرانی _ آلمانی هستم.

قاضی صلواتی در خصوص اتهامات متهم بیان کرد: اتهامات آقای جمشید شارمهد فرزند حمید که براساس کیفرخواست صادره در جلسات دادگاه‌های گذشته قرائت شد، دائر بر افساد فی الارض از طریق هدایت و رهبری گروه تروریستی تندر، طراحی و هدایت اقدامات تروریستی، بمب‌گذاری در حسینیه شیراز مورخه ۲۴ فروردین سال ۱۳۸۷ که موجب به شهادت رسیدن ۱۴ نفر و مجروح شدن بیش از ۳۰۰ نفر شده است، بمب‌گذاری در دهانه تونل سد سیوند در شیراز و برنامه‌ریزی و طراحی جهت ترور مسئولین، برنامه‌ریزی و ساخت بمب جهت انفجار در کتابخانه و حوزه علمیه آیت‌الله گلپایگانی (ره) در قم که منجر به آتش‌سوزی در هتل جهان تهران شد، انفجار در کفشداری حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) و به هلاکت رسیدن تروریست بیژن عباسی در ۳۰ خرداد ۱۳۸۸، انفجار دکل صدا و سیمای شیراز، انفجار بمب صوتی در پالایشگاه آبدانان ایلام، تحریق پالایشگاه شاهرود، افشای اطلاعات طبقه بندی شده مختصات موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتباط و همکاری با افسران اطلاعاتی دولت متخاصم آمریکا و رژیم صهیونیستی، تأمین مالی اقدامات تروریستی در ایران به مبلغ بیش از ۳۰ هزار دلار، برنامه ریزی و طراحی انفجار لوله‌های انتقال نفت بندر گناوه، برنامه‌ریزی به قصد ترور یکی از مقامات محلی شهرستان مریوان، برنامه‌ریزی به قصد بمب گذاری در سرکنسول گری روسیه در رشت، برنامه‌ریزی به قصد بمب‌گذاری در مصلی رشت حین برگزاری نماز جمعه، طراحی و برنامه‌ریزی به قصد ترور استاندار وقت گیلان، طراحی و برنامه‌ریزی به قصد مسموم کردن آب شرب شهر مقدس قم، برنامه‌ریزی به قصد انفجار در حرم مطهر حضرت معصومه (س)، برنامه‌ریزی به قصد بمب‌گذاری در حوزه علمیه امامزاده شاه فیض شیراز، برنامه‌ریزی به قصد بمب گذاری در مسجد دانشگاه شیراز، برنامه‌ریزی به قصد بمب گذاری در سرویس‌های حمل و نقل پرسنل سپاه و بسیج، برنامه‌ریزی به قصد ترور امام جمعه وقت شیراز، برنامه‌ریزی به قصد سرقت مسلحانه از بانک‌ها و صرافی‌ها، برنامه‌ریزی به قصد انفجار در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برنامه‌ریزی به قصد انفجار در حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی در شهرری، برنامه‌ریزی به قصد عملیات تروریستی در مجلس شورای اسلامی، برنامه‌ریزی جهت انفجار در وزارت امور خارجه و طراحی ۳۰ اقدام دیگر که با اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) خنثی شده است، تفهیم و قرائت، دفاعیات خود را بیان کنید.

متهم شارمهد در ابتدای دفاعیات خود گفت: موارد مطرح شده را قبول ندارم.

در ادامه دادگاه قاضی صلواتی از متهم خواست تا در خصوص نحوه جذب به گروهک تروریستی تندر، سرکردگی و هدایت آن و انفجار حسینه شیراز توضیح دهد.

متهم شارمهد گفت: فعالیت من زمانی شروع شد که در حال مهاجرت از آلمان به آمریکا بودم.

متهم شارمهد گفت: در سال ۲۰۰۲ در آمریکا شرکت نرم‌افزاری تشکیل دادم و در ادامه به برخی از موضوعات مربوط به تاریخ ایران و اسلام علاقه‌مند و آنها را تبلیغ کردم.

قاضی صلواتی در ادامه از متهم خواست تا در خصوص انفجار حسینه شیراز توضیح دهد.

متهم شارمهد گفت: این انفجار توسط یکی از انجمنی‌ها به نام مجید راستگو در داخل شیراز انجام شد، راستگو با من تماس گرفت و ارتباط برقرار کرد و گفت: طرحی دارد و می‌خواهد آن را انجام دهد که من به وی گفتم که هر زمان طرح نهایی شد به من اعلام کن.

قاضی صلواتی خطاب به متهم شارمهد گفت: چه پاسخی در خصوص اظهارات و صحبت‌های خانواده معظم شهدای حسینیه شیراز دارید؟

متهم شارمهد گفت: جز تأسف خوردن صحبتی ندارم.

قاضی صلواتی: شما که می‌دانستی در داخل حسینیه شیراز هم کودک وجود دارد و هم زن.

متهم شارمهد: نه، نمی‌دانستم.

قاضی صلواتی: جزئیات محل را به شما اعلام کرده بودند.

متهم شارمهد: کی اعلام کرده بود؟

قاضی صلواتی: متهمان؛ اسلامیان و راستگو.

به دستور قاضی صلواتی، فیلم مربوط به جلسه دادگاه متهم محسن اسلامیان و اقاریر وی در سال ۱۳۸۷ منتشر شد.

پس از پخش فیلم مذکور قاضی صلواتی خطاب به متهم شارمهد گفت: در این رابطه چه توضیحی دارید؟

متهم شارمهد در پاسخ به سوال ریاست دادگاه پاسخی نداد.

قاضی صلواتی: مسئولیت انفجار حسینه شیراز را در بیانیه خود برعهده گرفتی؟

متهم شارمهد: بله اما من کاری انجام ندادم.

به دستور قاضی صلواتی فیلم بیانیه متهم شارمهد پس از انفجار حسینه شیراز در جلسه دادگاه پخش شد.

قاضی صلواتی در ادامه گفت: تمام ایمیل‌های شما موجود است که دستور انفجار در حسینه شیراز را صادر کردید.

به دستور قاضی صلواتی فیلم مربوط به اظهارات اسلامیان در جلسه دادگاه سال ۱۳۸۷ در خصوص ارتباطشان با متهم جمشید شارمهد، در جلسه دادگاه پخش شد.

قاضی صلواتی در ادامه با اعلام ختم این جلسه از دادگاه گفت: زمان برگزاری جلسه بعدی متعاقباً اعلام خواهد شد.


میزان
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
کار دست معلّم نیست
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
حمله موشکی یمن به شمال فلسطین اشغالی
خلاصه بازی منچستریونیاتد و اتلتیک بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
نورنما | روزت مبارک ای معلم، ای فراتر از کلام،تو را سپاس
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/گسترش آتش ادامه دارد+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
روایت گروسی از احتمال درگیری نظامی ایران و آمریکا
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
فرجام سارقان مسلحی که شبح مرگ بودند
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
X
آگهی تبلیغاتی