×
بین الملل
شناسه خبر : 254444
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/10 ساعت 20:08
نگرانی تاجیکستان از تحریم شدن بانک هایش از سوی اتحادیه اروپا

نگرانی تاجیکستان از تحریم شدن بانک هایش از سوی اتحادیه اروپا

وزارت امور خارجه تاجیکستان در واکنش به تصمیم اخیر اتحادیه اروپا مبنی بر قرار دادن سه بانک این کشور در فهرست تحریم‌ها، از این اقدام ابراز نگرانی کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت امور خارجه تاجیکستان در واکنش به تصمیم اخیر اتحادیه اروپا مبنی بر قرار دادن سه بانک این کشور در فهرست تحریم‌ها، از این اقدام ابراز نگرانی و تأکید کرده است که دوشنبه به تعهدات بین‌المللی خود پایبند و آماده همکاری با شرکای خارجی برای جلوگیری از بروز مخاطرات ناشی از اجرای این تحریم‌ها است.

 در بیانیه رسمی روز شنبه وزارت خارجه تاجیکستان آمده است: «جمهوری تاجیکستان همواره اصول و تعهدات بین‌المللی خود را رعایت کرده و آماده گفت‌وگو و همکاری با تمامی شرکای خود برای جلوگیری از خطرات احتمالی ناشی از اجرای محدودیت‌هاست.»

وزارت خارجه همچنین تأکید کرده است که دولت تاجیکستان در حال بررسی دقیق شرایط به‌وجود آمده و اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش پیامدهای احتمالی تحریم‌های جدید است.

به گزارش رسانه‌های محلی تحریم‌های اخیر بخشی از سیاست‌های گسترده‌تر اتحادیه اروپا برای محدود کردن دور زدن تحریم‌های ضدروسیه است. در بسته جدید، علاوه بر مؤسسات مالی تاجیکستان، نهادهایی از کشورهای آسیای مرکزی و شرق آسیا نیز هدف قرار گرفته‌اند.

سه بانک تاجیکی در فهرست تحریم‌ها

به گزارش رسانه‌های تاجیکستان شورای اتحادیه اروپا در تاریخ ۲۳ اکتبر ۲۰۲۵ نوزدهمین بسته تحریم‌های ضدروسی خود را تصویب کرد که بر اساس آن، شماری از بانک‌ها و شرکت‌های کشورهای ثالث، از جمله تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، امارات متحده عربی، هنگ‌کنگ، چین و هند مشمول محدودیت‌های مالی شدند.

بر اساس این تصمیم، سه بانک تاجیکی یعنی بانک دوشنبه‌سیتی (Dushanbe City Bank)، اسپیتامن بانک (Spitamen Bank) و کامرزبنک تاجیکستان (Kommerzbank Tajikistan) در فهرست تحریم‌های جدید قرار گرفته‌اند.

طبق بیانیه شورای اتحادیه اروپا، «این مؤسسات در دور زدن تحریم‌های قبلی نقش داشته‌اند» و از انجام هرگونه تراکنش با اشخاص یا شرکت‌های عضو اتحادیه اروپا منع می‌شوند. این محدودیت‌ها از ۱۲ نوامبر سال جاری میلادی اجرایی خواهد شد و ارتباط این بانک‌ها با نظام مالی اروپا از جمله انجام نقل و انتقالات یورویی را عملاً محدود می‌سازد.

اقدامات بانک مرکزی تاجیکستان بانک ملی تاجیکستان نیز در واکنش به این تحریم‌ها اعلام کرده است که با همکاری نهادهای مالی داخلی و بین‌المللی، وضعیت را به‌صورت دقیق بررسی کرده و اقداماتی را برای جلوگیری از بروز اختلال در نظام بانکی کشور در دستور کار دارد.

این بانک تأکید کرده است که خدمات بانکی در کشور طبق روال عادی ادامه دارد و تنها ممکن است در برخی از تراکنش‌های بین‌المللی، بررسی‌های بیشتری صورت گیرد.

واکنش بانک‌ها: فعالیت ادامه دارد

بانک دوشنبه‌سیتی در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی اعلام کرد که تحریم‌های اتحادیه اروپا تأثیر قابل توجهی بر عملکرد این بانک نخواهد داشت.

در بیانیه این بانک آمده است: «بانک دوشنبه‌سیتی در شرایط عادی فعالیت می‌کند و تمام تعهدات خود را نسبت به مشتریان انجام می‌دهد. تمام تراکنش‌های داخلی و بیشتر مبادلات ارزی بدون محدودیت انجام می‌شود. تنها ممکن است در برخی از انتقال‌های بین‌المللی به یورو با دشواری‌هایی روبه‌رو شویم که برای رفع آن تدابیر لازم در حال انجام است.»

همچنین، کامرزبنک تاجیکستان تصمیم اتحادیه اروپا را «بی‌اساس» خوانده و اعلام کرده است که قصد دارد از مسیرهای حقوقی بین‌المللی برای اعتراض به این تصمیم استفاده کند.

این بانک با تأکید بر شفافیت و پایبندی کامل به قوانین داخلی و بین‌المللی گفته است: «مدیریت بانک تمامی اقدامات لازم را برای حل‌وفصل موضوع و حفظ ثبات و اعتماد مشتریان انجام می‌دهد و اطمینان دارد که مسئله در آینده نزدیک رفع خواهد شد.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قوه قضائیه تکذیب کرد؛ بازداشت یا کشف فساد نداشته‌ایم
آنتی‌بیوتیک، پسته و بادام نیست!
ارتش اسرائیل خودروهای چینی افسرانش را جمع‌آوری می‌کند
آغاز ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج و طلاق
بازگشت پروازهای اتریش در مسیر وین-تهران-وین از امشب/ پروازهای لوفت‌هانزا از اواسط آذرماه
طلای خاکستری؛ چگونه اورانیوم نقشه قدرت جهان را تغییر داد؟
گام‌های مردد ترامپ در انتخابات فرمانداری
اخراج از امارات تنها برای یک بطری پپسی!
بازدید پزشکیان از نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی
سد امیرکبیر فقط برای 2 هفته ذخیره آب دارد
تراژدی در آلپ؛ پنج آلمانی زیر بهمن مدفون شدند
«امید»؛ آخرین بازمانده درنای سیبری در ایران
موتورسیکلت‌ها روزانه چقدر بنزین می‌سوزانند؟
اسرائیل باوجود آتش‌بس به نسل‌کشی درغزه ادامه می‌دهد
اسلامی: احداث 8 نیروگاه اتمی جدید در دستورکار قرار گرفته است
اولیانوف: ایران خود، درباره آینده برنامه هسته‌ای‌اش تصمیم‌گیری می‌کند
ثبت 2 شخصیت ایرانی در یونسکو
دیدار رئیس جدید سازمان حج و زیارت با عراقچی
احتمال آغاز توزیع شیر در مدارس دولتی تا 10 روز آینده
ایران سرد می‌شود
گوشی شیائومی، هدیه رئیس‌جمهور چین به همتای کره‌ای خود+ فیلم
اسکوچیچ: برای بازی فردا با الشرطه عراق پرانگیزه هستیم
بازدید فرمانده نیروی دریایی سپاه از جزایر بوموسی و سیری
گوشت تنظیم بازار، مشتری ندارد
«جشن حافظ» در آذرماه برگزار می‌شود؛ پایان فیلمبرداری «خواب ناتمام»
بیش از 85 درصد نوجوانان حداقل در یک شبکه اجتماعی هستند
هشدار هواشناسی نسبت به تداوم خشکسالی
تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا درخشید
چرا آمریکا و اسراییل توان آغاز جنگ جدید را ندارند؟
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 11 آبان 1404 + جدول
بازگشت شاخص کل بورس از منفی به مثبت
لاریجانی: خواسته‌های آمریکا ته ندارد؛ باید مقاومت ملی شکل گیرد
تأمین ارز برای بازپرداخت اقساط تسهیلات ارزی
تالاب پیرسلمان دوباره جان گرفت
جزئیات محاسبه قبض آب اعلام شد
فرصت دوماهه قوه‌ قضاییه به زنجانی برای تسویه بدهی 2 میلیارد یورویی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 11 آبان 1404
نبرد سفید پروتئین؛ رقابت جهانی بر سر مرغ
دود تورم بر چشم صنعت ارتباطات/ تعرفه‌های ثابت، هزینه‌های فزاینده و بحران توسعه
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 11 آبان1404+ جدول
آتش‌سوزی رستوران دوطبقه در شهرک غرب
تولید بنزین باکیفیت و خودرو کم‌مصرف اولویت ملی دولت است
قطع همکاری 50 استاد دانشگاه صنعتی شریف از سال 96 تاکنون
استفاده از سلول‌های بنیادی خون قاعدگی؛ راهی نوین برای درمان ناباروری در ایران
نورنما | ظهور پمپ‌های بنزین رباتیک در چین
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(117) « پره سر»
نقش ایران و ترکیه در آزمون FATF
کمک‌های پزشکی تنها 10 درصد نیاز واقعی غزه را تأمین می‌کند
لایحه حذف 4 صفر از پول ملی با اصلاحات مجلس تصویب شد
ایران چهارمین کشور استخراج‌کننده رمزارز جهان است
X
آگهی تبلیغاتی