نورنیوز https://nournews.ir/n/260891
کد خبر: 260891
13 آذر 1404

متحدان واشنگتن باید خود را برای چرخش‌های بعدی آمریکا آماده کنند


یک تحلیل تازه هشدار می‌دهد که تصمیمات غیرقابل‌پیش‌بینی آمریکا در عرصه سیاست خارجی، پیام روشنی برای شرکای سنتی این کشور دارد: اتکا به واشنگتن دیگر تضمین‌شده نیست و متحدان باید خود را برای تغییرات ناگهانی در رویکرد آمریکا آماده نگه دارند

نورنیوز- گروه بین الملل: رسانه انگلیسی با هشدار نسبت به نیات رئیس‌جمهور آمریکا نسبت به اروپا، هشداری تند و تیز به قاره سبز برای اقدام سریع‌تر در همکاری‌های امنیتی داده و می‌نویسد: «خیانت واشنگتن به متحدانش فعلاً دفع شده است، اما باید برای جهانی که در آن نمی‌توان به حمایت واشنگتن تکیه کرد، آماده شد.»

 روزنامه انگلیسی گاردین با بیان دیدگاه خود در مورد مذاکرات ایالات متحده و روسیه در مورد اوکراین، هشداری به اروپا برای اقدام سریع‌تر در همکاری‌های امنیتی داده و می‌نویسد: تمایل دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ در اوکراین ممکن است صادقانه باشد، اما انگیزه‌های او خودخواهانه است. او افتخار میانجیگری برای یک توافق را می‌خواهد و اهمیتی نمی‌دهد که آیا این توافق منصفانه است یا خیر. در مورد «ولادیمیر پوتین»، او فقط صلح را با شرایطی می‌خواهد که به چیزهایی دست یابد که ارتش روسیه نتوانسته است با زور مدیریت کند. کرملین خواستار سرزمینی است که هنوز در میدان نبرد به دست نیامده و محدودیت‌هایی برای ظرفیت اوکراین برای عمل به عنوان یک کشور کاملاً مستقل ایجاد کند.

گاردین در سرمقاله خود آورده است: ترامپ هرگز از دادن آنچه پوتین می‌خواهد، نارضایتی نشان نداده است. او نه فشار جدی بر کرملین برای پایان دادن به تجاوز خود وارد کرده و نه رئیس جمهور روسیه را به خاطر شروع جنگ سرزنش کرده است. او هیچ مشکلی در روندی که سرنوشت یک کشور، از جمله تقسیم عملی قلمرو آن را بدون نمایندگان آن کشور در میز مذاکره مورد بحث قرار می‌دهد، نمی‌بیند.

به نوشته گاردین، اگر منافع اوکراین اصلاً در تفکر کاخ سفید لحاظ شود، به دیپلماسی «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین و متحدان اروپایی‌اش بستگی دارد؛ «مداخلات آنها تاکنون مانع از آن شده است که ترامپ به طور کامل کی‌یف را بفروشد، که این امر باعث ناامیدی کرملین شده است. سفر این هفته «استیو ویتکاف»، فرستاده کاخ سفید - که معمولاً مخاطب ساده‌لوح مذاکره‌کنندگان روسی است - به مسکو هیچ پیشرفتی نداشته است. پوتین این بن‌بست را به «کارشکنی» اعضای اروپایی ناتو در این روند نسبت می‌دهد. او هرگونه به رسمیت شناختن منافع اوکراین را حمله به کرامت ملی روسیه می‌داند.»

رسانه انگلیسی همچنین می‌نویسد: «تبلیغات روسیه اغلب بریتانیا را در این زمینه به عنوان یک شرور معرفی می‌کند؛ چیزی که «کر استارمر»، نخست‌وزیر انگلیس، باید به عنوان یک تعریف در قدردانی از خدمات او به آرمان دفاع از خود اوکراین در نظر بگیرد. نخست‌وزیر به خاطر نقش خود در تلاش مشترک اروپا برای مقابله با چاپلوسی کاخ سفید در برابر پوتین و به خاطر نقش رهبری‌اش در هماهنگی «ائتلاف مشتاقان» برای نشان دادن همبستگی تزلزل‌ناپذیر با زلنسکی، شایسته تقدیر است.»

نور نیوز- گروه بین الملل : گاردین می‌نویسد: «اصلاح تعصبات طرفدار روسیه از سمت ترامپ یک کار احمقانه است. تلاش دیپلماتیک باید دائماً ادامه یابد. در همین حال، رهبران اروپایی باید همیشه به وظیفه خود برای ایجاد ظرفیت مستقل برای محافظت از قاره توجه داشته باشند. در این زمینه، استارمر کمتر ثابت قدم است. او در اصل با یک توافقنامه دفاعی و امنیتی اروپایی موافقت کرده است و در هفته‌های اخیر با اعتقاد فزاینده‌ای در مورد لزوم همکاری نزدیک‌تر اتحادیه اروپا صحبت کرده است. در عمل، این نزدیکی متوقف شده است، تا حدودی به دلیل عدم انگیزه سیاسی از سوی داونینگ استریت.»

نخست وزیر انگلیس در سخنرانی اوایل این هفته، اصرار خود را مبنی بر اینکه در مورد روابط با اروپا و ایالات متحده هیچ معضلی وجود ندارد، تکرار کرد. به نوشته گاردین، «این دیدگاه یا ساده‌لوحانه است یا ریاکارانه؛ ترامپ متحد قابل اعتمادی برای اروپا یا هر کس دیگری نیست. او گاهی اوقات با خصومت محض از اتحادیه اروپا صحبت می‌کند. سیاست تجاری او هیچ منافع استراتژیک متقابلی را به رسمیت نمی‌شناسد، فقط مشتریان و دشمنان را در نظر می‌گیرد. این تعصب مختص رئیس جمهور فعلی نیست. این تعصب در ایدئولوژی جمهوری‌خواهان ریشه دارد. برای هر کشور اروپایی عاقلانه نخواهد بود که منافع ملی خود را بر مشارکت فراآتلانتیکی شرط‌بندی کند.»

در خاتمه سرمقاله گاردین آمده است: «تساهل ترامپ در بحث‌های روسیه در مورد اوکراین یک هشدار است. در یک بحران امنیتی حتی بزرگتر، آیا می‌توان روی واشنگتن حساب کرد که طرف اروپا را در برابر کرملین بگیرد؟ اینکه پاسخ نامشخص است، باید استارمر را وادار کند تا جاه‌طلبی ادعایی خود برای احیای نزدیکی به اروپا را تسریع کند. آرزوهای مبهم اکنون باید فوراً به توافقات ملموس تبدیل شوند.»


منبع: ایسنا
سرویس: بین الملل
کلید واژگان: آمریکا / ترامپ / واشنگتن / سیاست خارجی