نورنیوز https://nournews.ir/n/260802
کد خبر: 260802
12 آذر 1404

تبعید مادورو به قطر؛ سناریوی تازه ترامپ برای ونزوئلا


منابع دولتی آمریکا فاش کرده‌اند که کاخ سفید سناریوی تبعید نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، به قطر را بررسی کرده است؛ اقدامی که در کنار احتمال حمله نظامی، نشانه‌ای از فشار فزاینده واشنگتن بر کاراکاس برای تغییر حکومت به شمار می‌رود.

نورنیوز _ گروه بین الملل : منابع مطلع در دولت دونالد ترامپ از تلاش برای تبعید نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا، به قطر خبر می‌دهند.

به گزارش نیویورک پست، منابع مطلع از بررسی دولت دونالد ترامپ برای تبعید نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا به قطر خبر دادند.

یک منبع ارشد دولت ترامپ گفت که «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا پیشنهاد کرده مادورو ۶۳ ساله به قطر منتقل شود. سه مقام کنونی و دو مقام پیشین دولت آمریکا این سناریو را محتمل توصیف کردند.

یک منبع نزدیک به دولت گفت: «قطر، عربستان و امارات از این اقدامات استقبال می‌کنند چون به آنها کمک می‌کند امتیازاتی از آمریکا کسب کنند.»

با این حال، یک منبع آگاه نقش قطر در مذاکرات ونزوئلا را تایید کرد و گفت مادورو اقامتگاهی در دوحه درخواست نکرده است. پیش از این، حاکمان قطری به میانجیگری در طرح صلح ترامپ میان اسرائیل و حماس کمک کرده بودند.

ترامپ هفته گذشته با مادورو گفت‌وگو کرد و از او خواست فورا کناره‌گیری کند، اما مادورو پیشنهاد داد قدرت به معاون خود واگذار شود.

دولت ترامپ ماه گذشته مادورو و متحدانش را به عنوان اعضای یک سازمان تروریستی خارجی معرفی کرد تا گزینه‌های نظامی خود را در ونزوئلا اجرا کند.

کارولین لویت سخنگوی کاخ سفید حملات نظامی کشورش به قایق‌های ونزوئلایی به اتهام حمل مواد مخدر را قانونی عنوان کرد و گفت: «این اقدام دفاع از خود برای حفاظت از آمریکایی‌ها و منافع حیاتی ایالات متحده بوده است.»

ترامپ پیشتر اعلام کرده بود قصد دارد کنگره را از برنامه حمله زمینی در ونزوئلا مطلع کند، اما تاکنون این کار را به تعویق انداخته و تلاش دارد کناره‌گیری و تبعید مادورو را مذاکره کند.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: دونالد ترامپ / قطر / ونزوئلا / مادورو / تبعید مادورو