نورنیوز https://nournews.ir/n/256891
کد خبر: 256891
23 آبان 1404

طوفان سیاسی در اسرائیل؛ واکنش نتانیاهو به پیشنهاد عفو خود در میان مخالفت‌های داخلی


در پی نامه رسمی دونالد ترامپ به اسحاق هرتزوگ برای درخواست «عفو کامل» بنیامین نتانیاهو، صحنه سیاسی اسرائیل با موجی از جنجال و شکاف داخلی روبه‌رو شده است؛ در حالی که نخست‌وزیر این رژیم می‌گوید هر پیشنهاد عفوی را بررسی می‌کند اما هرگز به اتهامات اعتراف نخواهد کرد.

 نورنیوز-گروه بین الملل: واکنش بنیامین نتانیاهو به درخواست رسمی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای عفو کامل او در پرونده فساد، موج تازه‌ای از اختلافات سیاسی را در اسرائیل برانگیخته است. نتانیاهو در گفت‌وگو با اسکای نیوز استرالیا اعلام کرد که اگر پیشنهاد عفو ارائه شود، آن را بررسی خواهد کرد، اما تحت هیچ شرایطی به اتهامات خود اعتراف نخواهد کرد. او از ترامپ به دلیل حمایت «بی‌سابقه» قدردانی کرد و روند محاکمه را «مسخره» خواند.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که ترامپ در نامه‌ای به اسحاق هرتزوگ، رئیس این رژیم، خواستار توقف روند قضایی و اعطای عفو کامل به نتانیاهو شد؛ اقدامی که اسرائیل را درگیر جنجال سیاسی گسترده‌ای کرده است. حامیان نخست‌وزیر از این درخواست استقبال کرده‌اند اما مخالفان آن را دخالت آشکار آمریکا در امور داخلی اسرائیل می‌دانند.

روزنامه جروزالم پست گزارش داده است که عفو ریاستی در این مرحله از محاکمه ممکن نیست و مطابق قانون، عفو تنها پیش از آغاز محاکمه یا پس از صدور حکم قابل اعمال است. این روزنامه تأکید کرده که برای آغاز روند عفو، متهم باید رسماً درخواست دهد و به گناه خود اعتراف کند؛ اقدامی که نتانیاهو قاطعانه از پذیرش آن سرباز می‌زند.

هاآرتص نیز با انتقاد شدید از اقدام ترامپ، آن را عبور از «خط قرمز» و تلاشی برای تأثیرگذاری بر سیستم قضایی کشور توصیف کرد. گروه‌های مدنی مانند جنبش دولت باکیفیت نیز خواستار ادامه روند محاکمه بدون دخالت سیاسی شده‌اند و هشدار داده‌اند هرگونه فشار خارجی به اصول حقوقی اسرائیل ضربه خواهد زد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: اسرائیل / ترامپ / نتانیاهو / فساد