بازار سرمایه پس از چهار روز رشد متوالی، امروز متوقف شد؛ به طوری که شاخص کل با کاهش 6693 واحد به رقم دو میلیون و 728 هزار واحد رسید.
نورنیوز - گروه اقتصادی :امروز (چهارشنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۶۹۳ واحد افت کرد و به رقم دو میلیون و ۷۲۸ هزار و ۴۸۳ واحد رسید. بورس سه روز قبل وارد کانال ۲.۶ و دو روز پیش وارد کانال ۲.۷ میلیون واحد شد. با فعالسازی مکانیسم ماشه انتظار میرفت بورس ریزش کند، اما اینگونه نشد.
در آخرین روز کاری هفته شاخص هموزن هم ۵۱۶۵ واحد کاهش داشت و در عدد ۸۰۳ هزار و ۸۱ واحد ایستاد. امروز تعداد سهام مثبت بورس ۹۱ عدد و سهام منفی ۲۵۴ عدد بود. تعداد خریداران به ۷۱ هزار نفر رسید. به طور کلی بازار ۰.۲۴ درصد افزایش یافت.
همچنین ۵۳۷ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
فملی و شپنا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند، اما شستا اثر منفی ایجاد کرد. از نمادهای پرتراکنش نیز میتوان به شپنا، خودرو و وبملت اشاره کرد.
شاخص فرابورس ایران امروز کاهش ۲۵ واحد را تجربه کرد و به ۲۴ هزار و ۴۹۶ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۰۸ هزار فقره و ارزش آن ۳۲ هزار میلیارد تومان بود.
آریا، آریان و فزر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. فزر، حسینا و مهر نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
عمده کارشناسان معتقدند، بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، رکود تولید و صنعت، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسانگیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آنطور که باید و شاید رشد کند. با این حال، بورس تا قبل از ریزشهای اخیر رکوردشکنی کرده و تا کانال ۳.۲ میلیون واحد رشد کرده بود.
نقشه بورس ـ چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴
