نورنیوز https://nournews.ir/n/247734
کد خبر: 247734
5 مهر 1404

وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از ۱۰۰ درصد عبور کرد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از رشد بیش از 100 درصدی اتصال منازل و کسب‌وکارها به فیبر نوری از آغاز به کار دولت چهاردهم تاکنون خبر داد و گفت: توسعه ارتباطات ثابت و فیبر نوری به عنوان یکی از محورهای اصلی شبکه ملی اطلاعات، به طور جدی در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد.

نورنیوز - گروه اقتصادی :‌سید ستار هاشمی روز شنبه در حاشیه دیدار با دانشگاهیان خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت پروژه توسعه فیبر نوری در کشور، اظهار کرد: طی سال‌های گذشته تمرکز کشور عمدتاً بر توسعه زیرساخت‌های ارتباطات سیار بوده که این امر با توجه به محدودیت‌های طیف فرکانسی، منجر به کاهش کیفیت ارتباطات شده است.

وی ادامه داد: این در حالی است که تجربه جهانی نشان می‌دهد نسبت استفاده از زیرساخت‌های ارتباطی در حوزه سیار به ثابت، حدود ۳۰ به ۷۰ به نفع ارتباطات ثابت است، در حالی که در کشور ما این نسبت کاملاً معکوس است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: بر همین اساس، وزارت ارتباطات با یک رویکرد تحولی، توسعه ارتباطات ثابت و اتصال منازل و کسب‌وکارها به فیبر نوری را به صورت ویژه در دستور کار قرار داده است و طرح‌های تشویقی لازم برای اپراتورها و کاربران نهایی نهایی و تصویب شده و این پروژه اکنون در حال اجراست.

تمرکز بر شهرها؛ بهره‌گیری از فیبر در روستاها

وی درباره توسعه این پروژه در مناطق روستایی نیز گفت: تمرکز اصلی ما در فاز نخست، بر شهرها و کلان‌شهرها است که نیاز بیشتری به زیرساخت‌های پرسرعت دارند و با این حال، در روستاها نیز تلاش داریم با استفاده از ظرفیت فیبر، کیفیت و سرعت ارتباطات را ارتقا دهیم.

هاشمی با اشاره به نقش سکوهای داخلی در خدمت‌رسانی به مردم تصریح کرد: در شرایط خاص و زمان جنگ رسانه‌ای، حمایت ویژه‌ای از سکوهای داخلی داشتیم و این حمایت‌ها تداوم خواهد داشت.

وی ادامه داد: بر اساس تأکید رئیس‌جمهور، یکی از برنامه‌های محوری دولت چهاردهم، ارائه خدمات دولت الکترونیکی از طریق سکوهای داخلی است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این روند آغاز شده و برخی خدمات مانند ارائه ارز به زوار اربعین، نسخه الکترونیک سلامت و خدمات پستی هم‌اکنون از طریق این سکوها در حال ارائه است.

وی بیان کرد: دستگاه‌های اجرایی مختلف نیز به‌تدریج در حال انتقال خدمات خود به این بستر هستند تا مردم بتوانند نیازهای روزمره خود را از طریق سکوهای داخلی و با کیفیت مناسب دریافت کنند.

نسل پنجم تلفن همراه در مسیر توسعه

هاشمی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه نسل پنجم تلفن همراه (۵G) گفت: پس از مدت‌ها انتظار، نهایت در دولت چهاردهم مزایده فرکانس‌های مورد نیاز نسل پنجم برگزار و به نتیجه رسید.

وی عنوان کرد: اپراتورهای اصلی کشور که برنده این مزایده شده‌اند، در حال تأمین تجهیزات لازم هستند و انتظار می‌رود تا پایان سال جاری، مردم بهبود قابل‌ملاحظه‌ای را در کیفیت اینترنت و ارتباطات تجربه کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر برنامه‌ریزی جدی برای افزایش کیفیت و سرعت اینترنت در کشور بیان کرد: پروژه توسعه فیبر نوری و بهره‌برداری از نسل پنجم تلفن همراه دو محور کلیدی هستند که آینده ارتباطات کشور را متحول خواهند کرد.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری تمامی بخش‌ها، بتوان در آینده نزدیک شاهد جهش چشمگیری در حوزه زیرساخت‌های ارتباطی باشیم.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات / شبکه ملی اطلاعات / فیبر نوری / خدمات دولت الکترونیکی