نورنیوز https://nournews.ir/n/184023
کد خبر: 184023
13 مرداد 1403
از سوی دولت امریکا؛

توافق اقرار به جرم با مغز متفکر حملات۱۱ سپتامبر لغو شد


دولت آمریکا روز گذشته (جمعه 12 مردادماه) توافق اقرار به جرم با خالد شیخ محمد، مغز متفکر حملات 11 سپتامبر و حذف مجازات اعدام او از محاکمه اش را لغو کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  این لغو بعد از آنکه لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، مقام نظامی تسهیل کننده توافق را که منجر به حذف مجازات اعدام از آن شده بود، از پرونده کنار گذاشت، اتفاق افتاد.  

لوید آستین گفت: «با توجه به اهمیت تصمیم انعقاد توافق‌های پیش از محاکمه با متهم، مسئولیت این قرار تصمیم باید برعهده من باشد. من بدین وسیله از هر سه توافق پیش از محاکمه، با خالد شیخ محمد و دو متهم دیگر  خارج می‌شوم.»

بر اساس این توافق قرار بود در ازای اقرار به جرم خالد شیخ محمد و دو متهم دیگر این پرونده، مجازات اعدام از محاکمه آن‌ها حذف شود و در نتیجه احتمالا این سه به حبس ابد محکوم می‌شدند.

گفتنی است پنتاگون در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که هیچ جزئیاتی از این توافق فعلا منتشر نخواهد شد اما روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت «خالد شیخ محمد»، «ولید بن عتش» و «مصطفی الهوساوی» سه متهم پرونده ۱۱ سپتامبر به توافقی پیش از محاکمه رسیده‌اند و بدین ترتیب در ازای حبس ابد، به جرم خود اعتراف خواهند کرد.

چنین پیشنهادی توسط دادستان‌ها در نامه‌ای در سال گذشته به تفصیل بیان شد اما خانواده‌های نزدیک به ۳۰۰۰ نفری که در حملات ۱۱ سپتامبر کشته شدند، اختلاف نظر داشته و هنوز هم خواستار اشد مجازات متهمان هستند.

هر سه نفر از سال ۲۰۰۳ در بازداشت هستند و سال‌هاست که در زندانی در پایگاه نظامی آمریکا در خلیج گوانتانامو در کوبا زندانی هستند.

آمریکا، خالد شیخ محمد را مغزمتفکر اصلی حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک می‌داند.


منبع: نورنیوز
سرویس: بین الملل
کلید واژگان: پنتاگون / اعدام / دولت آمریکا / محاکمه / توافق اقرار به جرم / حذف مجازات اعدام / حملات11 سپتامبر / لغو توافق اقرار به جرم / لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا،